Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΤι να κανω για την θερμοκρασια μου ;
Αχιλλέας Γεωργιάδης ρώτησε πριν 9 έτη

Γεια σας emoticon smile εχω ενα προβλημα στον υπολογιστη μου το οποιο ειναι το παρακατω εχω αγορασει την υδροψυξη της κουλερμαστερ την seidon 120v και την εχω σε εναν i3 4160 (ο οποιος θα αλλαχτει συντομα) ομως επειδη η υδροψυξη ειναι πανω ψιλα και πισω(εκει που κανονικα πρεπει να ειναι το ανεμιστηρακι για να βγαζει ζεστο αερα)και απο κατω εχω μια r9 270x 2gb οταν παιζω καποιο παιχνιδι η καρτα ζεστενεται αρκετα (δεν εχω δει θερμοκρασια ) αλλα οταν παιξω και μετα τον κλεισω τον υπολογιστη και τον ανοιξω το ψυγειο ειναι πολυ ζεστο !!! . Υποψην οτι μπροστα χαμηλα εχω ενα ανεμιστηρακι που τραβαει αερα προς τα μεσα κρυο και ενα αλλο ανεμιστηρακι το οποιο σπρωχνει τον κρυο αερα που βαζει το πρωτο πιο μεσα. Επισης εχω ενα ανεμιστηρακι στα πλαγια για να βγαζει τον ζεστο αερα . Τελος ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου ειναι στραμμενος προς τα κατω (συνεπως τραβαει αερα απο κατω και βγαζει απο πισω χαμηλα) .Επισης το ανεμιστηρακι της υδροψυξης το εχω βαλει να τραβαει αερα . Η βοηθεια σας κρινεται αναγκαια. Και αυτο ειναι το κουτι μου.                 
http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/pc-cases-koutia/Turbo-X-Cerberus-VI-Midi-Tower-CP-626.htm

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Γεια σου Αχιλλέα.

Αν η μητρική σου έχει δεύτερη PCI Express, δοκίμασε να βάλεις την κάρτα γραφικών εκεί, να μην είναι τόσο κοντά στο ψυγείο.

Επίσης, θεωρητικά θα μπορούσες να προσαρμόσεις ένα ανεμιστηράκι από έξω από τον υπολογιστή στην πίσω πλευρά, για να τραβάει τον αέρα, εφόσον δεν μπορείς να τον βάλεις εσωτερικά λόγω υδρόψυξης.

Έχεις βάλει το ανεμιστηράκι της υδρόψυξης να τραβάει αέρα από πάνω προς τα κάτω? Αυτό δεν είναι παραγωγικό, καθώς ο θερμός αέρας πηγαίνει προς τα πάνω. Γενικά η ροή του αέρα πρέπει να είναι από μπροστά και κάτω προς τα πίσω και πάνω.