Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΤι πρεπει να γνωριζω για τις καρτες δικτυου
giorgos papoulidis ρώτησε πριν 8 έτη

Συγγνωμη αν φαινεται το ιδιο ερωτημα δυο φορες. Για καποιο λογο δεν μπορω να βρω το πρωτο. Προσφατα ενα συγγενικο μου προσωπο χαλασε η καρτα δικτυου του. Για αυτον ειναι πολυ ισχυρο πληγμα. Θελω λοιπον να τον βοηθεισω να βρει αλλη αλλα δεν εχω ιδεα απο καρτες δικτυου. Ξερω οτι εχει windows 8.1, χρειαζεται καρτα δικτυου μεγαλης εμβελιας και χρειαζεται 5μετρα προεκταση κερεας. Υπαρχουν πολλες παρεμβολες στο σημα καθως περνει ιντερνετ απο το modem του θειου μας επανω. Το ξερει και αυτος. Δεν το κανουνε παρανομα. Πρεπει να αγορασει ξεχωριστο καλωδιο για την προεκταση ετσι; καποιες ενδοικτικες τιμες και μοντελα για να καταλαβω περιπου; επισης, η μητρικη του ειναι amd μαλλον παλια και πρεπει η καρτα να ειναι εσωτερικη. Οχι usb και κατι τετοια.

5 Απαντήσεις

giorgos papoulidis απάντησε πριν 8 έτη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τον χρονο σας.   Σκοτωσα τα ελληνικα στην αρχη. Συγγνωμη ξανα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Γιώργο, η καλύτερη λύση θα ήταν μια απλή ασύρματη κάρτα δικτύου και ένα Repeater, παρά μια κάρτα δικτύου με κεραία.

Αν το σπίτι του θείου είναι στην ίδια φάση της ΔΕΗ, θα λειτουργούσε επίσης ένα powerline, είτε με WiFi είτε με ethernet.

giorgos papoulidis απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστω. Θα του πω για το repeater. Απλα θα χρειαστει καινουργια καλοδια τελικα. Οποτε θα του πω να βαλει ενα repeater γιατι το powerline δεν θα λειτουργησει.

niklas απάντησε πριν 8 έτη

Καλημέρα επειδή έχω σχετική ερώτηση είπα να την βάλω εδώ και να μήν ανοίξω νέο topic. Σήμερα αγόρασα wifi adaptor  802.11ac b/g/n απο το EBAY ο οποίος είναι dual band .Παρατήρησα εκ των υστέρων όμως ότι αντί να δουλεύει στα 2,4 και 5 Ghz δουλεύει στα 2,4 και 5,8 Ghz.Παίζει κάποιο ρόλο αυτό? Μήπως δέν θα δούλεύει στην υψηλή συχνότητα αλλα μόνο στην χαμηλή?Eπίσης θα δουλέψει με ένα modem το οποίο έχει συχνότητες 2,4 και 5ghz?
Ευχαριστώ

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Καλό θα είναι να ανοίγεις δικιά σου ερώτηση.
Δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα να συνδεθεί στα 5Ghz