Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΤι προτείνετε να αναβαθμίσω για να αυξήσω την ταχύτητα του υπολογιστή μου;
Διονύσης Τρενταφίλι ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα σας.
Εχω ενα pc με τα εξης χαρακτηριστικα:
m/b: gigabyte m68m-s2p
cpu: amd athlon 64 x2 5400+
ram: ddr2 3gb (2+1)
gpu: ATI Radeon HD 3450 256Mb ddr2 pci express

hdd: 320gb
Εχω 1 fan μονο πισω μικρο 8mm αλλα το κουτι εχει θεση για 2 πλαινα 12mm και 1 μπροστα παλι 12mm
Το PC το χρησιμοποιώ πιο πολύ για σερφάρισμα στο ιντερνετ,ταινιες κτλ. και σε αυτά δεν έχω κάποιο μεγάλο προβλημα. Απλως θα ήθελα να ξέρω σε περιπτωση που στο μελλον θα θέλήσω να κατεβάσω καποιο παιχνίδι (πχ nba ) και γενικα για να αυξήσω την ταχύτητά του , τι μου προτείνετε να αλλάξω απο το hardware.
Ευχαριστώ.

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Φίλε Διονύση, είναι πολύ παλιός ο συγκεκριμένος υπολογιστής, και δεν υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.

Με τέτοιο παλιό και χαμηλών δυνατοτήτων επεξεργαστή δεν αξίζει να βάλεις καλή κάρτα γραφικών, και ενώ το να προσθέσεις RAM θα ήταν ωφέλιμο, οι DDR2 μνήμες είναι ακριβότερες από τις αντίστοιχες DDR3, και όταν αλλάξεις υπολογιστή δεν θα μπορέσεις να τις μεταφέρεις, θα πάνε χαμένες.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, για μια ουσιαστική αναβάθμιση θα πρέπει να αλλάξεις μαζί επεξεργαστή-μητρική-RAM-τροφοδοτικό, και να βάλεις και καλύτερη κάρτα γραφικών για παιχνίδια. Πρακτικά, δηλαδή, μόνο το κουτί, το DVD-R και το σκληρό δίσκο μπορείς να κρατήσεις, που αν ο δίσκος είναι άνω των 5 ετών αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες αποτυχίας του.