Giorgos Zeimpekis ρώτησε πριν 3 εβδομάδες

Καλησπέρα σας,
Έχω το παρακάτω build: Part List - AMD Ryzen 5 3600, GeForce RTX 4060, Cougar MX410 MESH-G RGB ATX Mid Tower - PCPartPicker

Επειδή θα αργήσω να φύγω από AM4 (δε μπορώ να υποστηρίξω οικονομικά ένα νέο build), τι CPU προτείνετε να πάρω ώστε να μην έχω bottleneck με την GPU αυτή και επίσης να δω και βελτιώσεις στην απόδοση (κυρίως στο gaming). Όχι ότι έχω θέμα τώρα, απλά για ακόμη καλύτερη. Επίσης έλεγα να πάρω και την υδρόψυξη CoolerMaster Masterliquid ML240L V2 RGB για να βοηθήσω λίγο τις θερμοκρασίες τώρα που είναι καλοκαίρι. 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 εβδομάδες

Καλησπέρα Γιώργο! Για gaming χρήση έχει νόημα να πας μέχρι σε κάποιον Ryzen 7. Η μητρική σου δέχεται με BIOS update Ryzen 3000, 4000, και 5000, οπότε υπάρχουν πολλές επιλογές ανάλογα τα χρήματα που σκέφτεσαι να διαθέσεις. Όσο αφορά τη ψύξη, δεν θα δεις μεγάλη διαφορά με την υδρόψυξη. Η ψύκτρα σου είναι ήδη αρκετά καλή. 

Giorgos Zeimpekis απάντησε πριν 3 εβδομάδες

Καλησπέρα. Έλεγα να πάω στον Ryzen 5700X. Είναι καλή επιλογή; Για την υδρόψυξη έλεγα να πάω σε υδρόψυξη γιατί η ψύκτρα τώρα είναι ογκώδης στο κουτί και γενικότερα ήθελα λίγο να αλλάξω την εμφάνιση του κουτιού.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 εβδομάδες

Αν σε ενδιαφέρει να παραμείνεις σε Ryzen 5, ναι είναι πολύ καλή επιλογή. Θα δεiς αρκετή διαφορά σε σχέση με τον τωρινό σου επεξεργαστή στις επιδόσεις.