Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΤμήμα Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς Περιβάλλον Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης
Λέων Κουντουράς ρώτησε πριν 9 έτη

https://elearning.cs.unipi.gr/index.php

Καλησπέρα επειδή εκτιμώ την άποψη σου σε ρωτάω το εξής

Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς Περιβάλλον Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.πως σου φαίνεται; τι γνώμη έχεις για αυτό πρόγραμμα εκμάθησης;

αξίζει να το προσπαθήσω;
 

https://elearning.cs.unipi.gr/index.php?id=3

Πρόγραμμα σπουδών – Διδακτικές Εκπαιδευτικές Ενότητες
elearning.cs.unipi.gr

 

 

14 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Φίλε μου, δεν έχω ακούσει τίποτα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ούτε θετικό ούτε αρνητικό.

Το ερώτημα είναι, θέλεις να μάθεις πράγματα, ή θέλεις ένα επιπλέον χαρτί?

Γιατί αν απλά θέλεις να μάθεις, υπάρχουν προγράμματα του Harvard και του MIT που μπορείς να παρακολουθήσεις δωρεάν.

Λέων Κουντουράς απάντησε πριν 9 έτη

Θέλω να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου.Ως τεχνικός Η/Υ δεν βλέπω φως για εργασία στην Θεσσαλονίκη και σκεφτόμουν να μάθω κάτι επίκαιρο όπως ο σχεδιασμός ιστοσελίδων.Το χαρτί ίσως βοηθήσει και αυτό φυσικά.
Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο;Μήπως να κοιτάξω για CCNA πχ και δίκτυα;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι είναι αυτό που σε ενδιαφέρει να μάθεις, γιατί ο σχεδιασμός ιστοσελίδων δεν έχει την παραμικρή σχέση με τα δίκτυα.

Γενικά για Ελλάδα δεν θα σε βοηθήσει κανένα χαρτί, ξέρω κόσμο που σπούδασε στο εξωτερικό και κρύβει πτυχία για να βρει δουλειά.

Αν σε ενδιαφέρει το Web design, ισχυρότερο από κάθε χαρτί είναι να έχεις φτιάξει ένα γερό portfolio, μια σειρά δικές σου ιστοσελίδες που να δείχνουν τι έχεις μάθει και τι μπορείς να κάνεις.

Για ρίξε μια ματιά στο Bento, έχει πολλά δωρεάν courses για να μάθεις σχετικά με το Web Design.

Λέων Κουντουράς απάντησε πριν 9 έτη

Ξεκαθάρισα καλά στο μυαλό μου πως με ενδιαφέρει να μάθω ότι θα μου φέρει εργασία και χρήματα.Τι πιστεύεις πως έχει ζήτηση στην Ελλάδα και τι αξίζει να επενδύσω πάνω του για να βρω δουλειά στον τομέα της Πληροφορικής;Εγώ το υπόβαθρο και η εμπειρία που έχω ήδη είναι Τεχνικός Υ/Η,μηχανών γραφείου,δικτύων και τηλεπικοινωνιών.Αλλά δυστυχώς στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας εδώ και πολύ καιρό!

Λέων Κουντουράς απάντησε πριν 9 έτη

παράδειγμα μήπως κάτι τέτοιο είναι καλύτερο να μάθω;
http://www.e-dimosio.gr/agora-ergasias/programmatistes-apo-tin-eteria-epsilon-net/
ή ας πούμε στην Ελλάδα υπάρχει κάποια σχολή για να μάθεις να επισκευάζεις κινητά και tablet;

Λέων Κουντουράς απάντησε πριν 9 έτη

Βρήκα αυτό https://elearning.cs.unipi.gr/index.php?id=59

με 250ε και ένας φίλος μου web developer που είπε είναι καλύτερο για εκμάθηση σχεδιασμού ιστοσελίδων..Εσύ τι πιστεύεις;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Διαφωνώ κάθετα στο να ξεκινήσεις με οποιοδήποτε πληρωμένο course, έστω και με 250 ευρώ.

Πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως ο προγραμματισμός δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το να είσαι τεχνικός Η/Υ. Θα μπορούσες να ήσουν μπογιατζής και θα είχες την ίδια ευκολία ή δυσκολία στο να μάθεις προγραμματισμό, είναι δύο εντελώς ανεξάρτητα πράγματα.

Συν ότι ο καλός προγραμματισμός θέλει πολύ μεγάλο υπόβαθρο στα μαθηματικά για να φτιάχνεις σωστούς αλγόριθμους, το οποίο υπόβαθρο δεν πρόκειται να σου το δώσει κανένα course, αν δεν το έχεις ήδη.

Η δική μου πρόταση είναι να ξεκινήσεις να μαθαίνεις δωρεάν κάποια γλώσσα, για να δεις αν σου αρέσει ο προγραμματισμός και ποια κατεύθυνση θέλεις να πάρεις.

Αφού βρεις αυτό που σου ταιριάζει, τότε να κοιτάξεις για πιο προχωρημένα courses επί πληρωμή. Το να δώσεις ξεκινώντας χρήματα, για κάτι που τελικά μπορεί να μην σου ταιριάζει, είναι μεγάλο ρίσκο, και δεν αξίζει.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει καμία σχολή που να διδάσκει επισκευή κινητών. Ένα κινητό δεν επισκευάζεται με καλάι, είναι εξαιρετικά περίπλοκη συσκευή. Συνήθως αν κάτι έχει χαλάσει, αντικαθίσταται, και καμία σχολή δεν θα σου διδάξει πώς να αλλάξεις μια οθόνη.

Συνήθως τέτοιου είδους επισκευές γίνονται με βάση service manuals τα οποία παρέχουν οι εταιρείες, που εξηγούν αναλυτικά πώς θα λυθεί το κινητό και πώς θα γίνει η αντικατάσταση οποιουδήποτε ανταλλακτικού.

Λέων Κουντουράς απάντησε πριν 9 έτη

Ήσουν απόλυτα σαφής και πολύ κατατοπιστικός και δεν το λέω για να σε κολακέψω.
Απλά ψάχνω τι θα μπορούσα να κάνω και τι θα μπορούσα να χρειάζομαι περισσότερο ως εφόδιο στην αγορά εργασίας εδώ στην Θεσσαλονίκη γιατί δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας για τεχνικούς Η/Υ σε καταστήματα και ο καθένας πλέον βάζει τον φίλο του να του επισκευάσει τον υπολογιστή δωρεάν.Δεν σκέφτομαι καν να φύγω σε άλλη πόλη ή χώρα για προσωπικούς λόγους.
Στα μαθηματικά στο λύκειο ήμουν μαθητής του 17 αλλά νομίζω εννοείς πως πρέπει να έχεις βγάλει έναν πολύ καλό βαθμό στο Πανεπιστήμιο για μπορείς όπως λες και εσύ να προχωρήσεις ως προγραμματιστής και θα χρειαστούν και αρκετά χρόνια.Και έχεις δίκιο γιατί δεν υπάρχει και χρόνος για χάσιμο αλλά ούτε και χρήματα δυστυχώς.
Είχα ξεκινήσει να διαβάζω κάποια άρθρα σχετικά με mysql και php αλλά ειδικά η php μου φάνηκε ακατανόητη από ένα σημείο και μετά γιατί δεν είχα κάποιον να ρωτήσω τις απορίες μου.
Παλιά όμως είχα κάνει κάποιες ιστοσελίδες με html,java και το dreamweaver μετά από κάποια σεμινάρια οπότε δεν υπάρχει και παντελής άγνοια.Επίσης γνωρίζω κατά κάποιο βαθμό το photoshop.
Ολες σχεδόν οι εταιρίες πλέον που ζητάνε τεχνικό Η/Υ θέλουν να επισκευάζει και κινητά-tablet και γιαυτό σε ρώτησα.Επίσης ζητάνε επισκευή laptop μέσω τεχνικής reballing-reflow

Λέων Κουντουράς απάντησε πριν 9 έτη

Συνεχίζω εδώ γιατί πρέπει να έχει όριο στους χαρακτήρες το άρθρο και δεν γράφτηκαν τα υπόλοιπα.
...επισκευή laptop μέσω τεχνικής reballing-reflow το οποίο επίσης είναι τεχνική με ρομποτ που επίσης δεν γνωρίζω που μπορείς να μάθεις εδώ στην Ελλάδα.
Επίσης δεν κατέχω το "αθλημα" της οδήγησης και σε σχέση με αυτό σκέφτηκα να κάνω κάποια δουλειά γραφείου
Παράδειγμα υποστήριξη εργαλείων μηχανογράφησης όπως αυτό http://elearn.elke.uoa.gr/sunet_prog_prak.html
για το οποίο επίσης θα ήθελα την γνώμη σου
Ορίστε και το βιογραφικό μου https://userscloud.com/w45g9x8sctwq

Αν μπορείς ρείξε μια ματιά σε παρακαλώ και πες μου την άποψη σου για το τι θα μπορούσα να ακολουθήσω εδώ στην Ελλάδα ως αντικείμενο σε σχέση με το υπόβαθρο που έχω και την αγορά εργασίας.
Σέβομαι την γνώμη σου ως πληροφορικάριος και δεν θέλω να σε κουράσω αλλά θεωρώ πως όταν εκτιμούμε μια γνώμη πρέπει να ρωτάμε.
Περιμένω απάντηση.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Η υποστήριξη εργαλείων μηχανογράφησης σε καμία περίπτωση δεν είναι δουλειά γραφείου. Θέλει να οδηγείς και να πηγαίνεις στο χώρο που έχει στηθεί η μηχανογράφηση, για τον κάθε πελάτη.

Το να ξεκινάς με το τι "θα πουλήσει" στην αγορά εργασίας δεν είναι αποτελεσματικό. Γιατί αυτό που ίσως πουλάει τώρα, μέχρι να ολοκληρώσεις την εκπαίδευσή σου και να έχεις αποκτήσει κάποια εμπειρία, μπορεί να μην πουλάει πλέον.

Εφόσον έχεις ασχοληθεί λίγο με το Web Design, και αν σου άρεσε, εμβάθυνε σε αυτό. Όπως ανέφερα και παραπάνω, φτιάξε δέκα δοκιμαστικά sites, σαν ένα portfolio της δουλειά σου, να έχεις κάτι να δείξεις. Γιατί στον ιδιωτικό τομέα τα χαρτιά δεν σημαίνουν τίποτα, η εμπειρία και η προϋπηρεσία είναι που μετράνε.

Λέων Κουντουράς απάντησε πριν 9 έτη

Κάτι τέτοιο
http://www.skywalker.gr/εργασία/191989--Στέλεχος-Τεχνικής-Υποστήριξης---Θεσσαλονίκη
πως σου φαίνεται και που αποκτώ τις γνώσεις αυτές;Γιατί δεν ζητούν δίπλωμα οδήγησης εδώ.
Είδες το βιογραφικό μου;Θεωρείς πως έχει κάποια έλειψη ή θέλει κάποια διόρθωση;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Το βλέπω εξαιρετικά απίθανο για τη συγκεκριμένη θέση να μην χρειάζεται να πας στον πελάτη. Εκτός αν έχει η εταιρεία κάποια πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης για τους πελάτες, αλλά γενικά αυτό δεν συνηθίζεται στην Ελλάδα. Ίσως θα ήταν καλύτερα να τους πάρεις τηλέφωνο.

Από τη στιγμή όμως που δεν έχεις προϋπηρεσία τριών ετών όσον αφορά την SQL, δύσκολο το βλέπω.

Αυτή είναι η μεγάλη παγίδα στην αγορά εργασίας. Χρειάζεται να βρεις δουλειά για να αποκτήσεις προϋπηρεσία, αλλά πρέπει να έχεις προϋπηρεσία για να βρεις δουλειά.

Περισσότερα pop-up δεν μπορούσε να έχει το userscloud? Τι ξεφτιλισμένη υπηρεσία είναι αυτή?

Το βιογραφικό σου παραείναι μεγάλο, τέσσερις σελίδες. Θέλει σύμπτυξη, να είναι συμπυκνωμένο και περιεκτικό.

Να έχει σε μία σελίδα όλα τα βασικά, και ίσως μια δεύτερη σελίδα με έξτρα πληροφορίες, πχ επεξήγηση της πτυχιακής, των σεμιναρίων κλπ.

Λέων Κουντουράς απάντησε πριν 9 έτη

Βάσει αυτών που γράφεις για την προυπηρεσία το καλύτερο αντικείμενο για να ακολουθήσω είναι αυτό στο οποίο έχω ήδη εμπειρία
και όχι κάτι καινούργιο γιατί ήδη είμαι 36 χρονών και δεν προλαβαίνω να αποκτήσω νέα εμπειρία σε κάτι νέο.Το κακό είναι πως σαν τεχνικός υπολογιστών πρέπει να ανοίξω ΤΕΒΕ που φορολογείται βαριά στην Ελλάδα.
Θεώρησα πως δεν χρειάζεται να πας στον πελάτη για την θέση της epsilonnet γιατί δεν ζητούν δίπλωμα οδήγησης στην
αγγελία.Μπορεί να είναι τηλεφωνικό κέντρο τεχνικής υποστήριξης όπου εφαρμόζουν κώδικα μέσα στο σύστημα διαχείρησης οι
τεχνικοί.το έχω δει παλιά.
Για το sql έχω κάτι μαθήματα μέσω Microsoft δωρεάν μέσω οαεδ.
Όλα τα cources εδώ -->http://i177.photobucket.com/albums/w216/leonalkalai/microsoft.jpg
Και θα ήθελα και την γνώμη σου σχετικά και με αυτά τα cources αν προτείνεις κάποια από αυτά.
Επίσης όσο αφορά το userscloud το δοκίμασα και αν έχεις το adblock plus δεν βγάζει ούτε ένα pop up.Πατάς το download και κατεβάζει έτσι απλά.
Τέλος θα προσπαθήσω να συμπτύξω το βιογραφικό μου σύμφωνα με τις πληροφορίες που μου έδωσες.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

To SQL Server είναι αυτό με τη μεγαλύτερη ζήτηση, τα άλλα είναι πιο εξειδικευμένα. Και το Windows Server πρέπει να είναι καλό, αλλά δεν πιστεύω πως θα έχει τόσο ζήτηση.