Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΤοποθέτηση ανεξάρτητης GPU σε σύστημα με APU A10 7870K.
MicrosoftUser32 ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα , έχω ένα σύστημα με apu amd a10 7870k και αγόρασα μία καινούρια asus gt 1030 oc 2gb gddr5 .
Κατά την τοποθέτησή της στο tower θα προβώ σε format και η απορία μου είναι η εξής.Θα εγκαταστήσω μόνο τους drivers της nvidia για την κάρτα ή και τους driver του apu δηλάδη τους αντίστοιχους της amd ? 
Τι θα είναι πιο ορθό και χρήσιμο για το pc και τις επιδόσεις του ?
Τι  ενέργειες μου προτείνετε να κάνω ? Με ενδιαφέρει να μην έχω bugs,blue screens και να κάνω ελαφρύ gaming χωρίς κολλήματα τύπου lol 1080p.
Επίσης το σύστημα θα τρέχει με samsung ssd 850evo & 4×4 ddr3 ram 2400cas10 oc , θεωρείτε ότι θα έχω μεγάλο πρόβλημα με bottleneck? 
Ευχαριστώ.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσεις σε format επειδή θα εγκαταστήσεις μία κάρτα γραφικών. Με το που βάλεις τη νέα κάρτα ουσιαστικά το σύστημα σου θα απενεργοιήσει τα ενσωματωμένα γραφικά και θα εγκαταστήσει τους drivers της άλλης κάρτας..εάν για κάποιο λόγο δεν σου εγκαταστήσει τον ποιο πρόσφατο driver της NVIDIA μπορείς να το κάνεις και εσύ χειροκίνητα..Όσον αφορά το bottleneck είναι μια χαρά μεταξύ τους..

MicrosoftUser32 απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα και πάλι , εγκατέστησα τη κάρτα με τους drivers όπως μου είπατε.Είδα εμφανή διαφορά στα παιχνίδια όμως σαν εμπειρία desktop μου φαίνεται πιο αργό απο πριν.
Είχα κάνει την εξής ρύθμιση στο bios στο nb configuration της asus είχα δώσει 2gb ram στα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή.Τώρα αφαίρεσα αυτή τη λειτουργία καθώς έχω τη gpu όμως ο υπολογιστής είναι φανερά πιο αργός.
Τι μπορώ να κάνω?Πρώτη φορά βλέπω σύστημα να προστίθεται κάρτα γραφικών και να γίνεται πιο αργό.Επίσης άλλαξα απο dsub κι έβαλα hdmi 1.4 ενώ η κάρτα δέχεται μέχρι και hdmi 2.0.Παίζει κάποιο ρόλο αυτό?
Γενικά η εμπείρια είναι σα να είναι βαρύ κάπως το όλο σύστημα.Τι μπορεί να ευθύνεται?
Ευχαριστώ.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Πολύ περίεργο, εάν όντως αυτή η επιβράδυνση συνεχίζει τότε ίσως η καλύτερη λύση είναι να προχωρήσεις σε ένα καθαρό format. Αυτό με την οθόνη και το καλώδιο που αναφέρεις δεν έχει σχέση..Όταν λες αργός, πώς το προσδιορίζεις?