Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΤοποθέτηση καλωδίων μητρικής και τροφοδοτικού
AGamerr Agamer ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα. Πρόσφατα είχα ξανά κάνει μια ερώτηση για τι κομμάτια να πάρω για έναν νέο υπολογιστή. Μου είπε ένας κύριο τι κομμάτια να πάρω και τα παράγγειλα και μου ήρθαν τα κομμάτια αλλά θέλω να ρωτήσω πριν κάνω εγώ καμία προσωπική βλακεία. Αυτή την ερώτηση την έκανα και στο ίδιο forum με την ερώτηση κομμάτι κομμάτι. Απλά επειδή πέρασαν κάποιες μέρες μήπως ποια δεν ενημερώνετε ελπίζω να μην έκανα κάποια βλακεία.
Τέλος πάντων η ερώτησή μου είναι = Μου ήρθε το τροφοδοτικό σήμερα και ψάχνω βίντεο για να μου δείξει πως τα συνδέσω για να μην κάνω καμία βλακεία γιατί το φοβάμαι λίγο.
Θα σας πω πως το σκέφτομαι εγώ : Μέσα στην συσκευασία έχει το τροφοδοτικό με τα καλώδια του που χρειάζεται. Πρόσεξα ότι είχε ήδη 2 καλώδια πάνω του δηλαδή ενσωματωμένα το οποίο συνδέονται πάνω στην μητρική επειδή το ένα λέει CPU και το άλλο φαντάστηκα ότι είναι για το ρεύμα.Σε ξεχωριστό σακουλάκι είχε μέσα 5 καλώδια, προφανώς πήρα το ένα καλώδιο το οποίο το τοποθέτησα εγώ ο ίδιος πάνω στο PERIPHERAL & SATA και η άλλη άκρη μπαίνει στον σκληρό δίσκο. 
Θα δυσκολευτώ απλά για το που θα τοποθετήσω τα άλλα καλώδια γενικά επειδή βλέπω πάνω στο τροφοδοτικό ότι έχω κενό το 6+2 PCIe & 4+4 CPU. 
Χρειάζομαι να τα βάλω αναγκαστικά ή δεν χρειάζεται;
Επίσης στην μητρική μου την καινούργια πρόσεξα έχει 1 2 λιγότερες θύρες από τις παλιά που είχα επειδή στην ουσία αντιγράφω ακριβώς το παλιό με το καινούργιο και το μόνο καλώδιο που έμεινε στον αέρα είναι το F_USB το οποίο έχει μόνο μία θύρα εννοώ η παλιά είναι F_USB1 F_USB2 και στην ουσία το ένα κρέμεται. Παίζει κάποιο ρόλο το 2ο μήπως δεν χρειάζεται να το βάλω;
Επιπλέον η μητρική μου είναι η Gigabyte Z490 Gaming X και το τροφοδοτικό Corsair TX-M Series TX550M.
Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για την ενόχληση.

5 Απαντήσεις

AGamerr Agamer απάντησε πριν 4 έτη

Ένα Update να σας πω. Από το τροδοτικό το καλώδιο που λέει CPU στο μόνο μέρο που έμπαινε στην μητρική ήταν εκεί που λέει ATX FAN1. To έβαλα καλά;

AGamerr Agamer απάντησε πριν 4 έτη

Λοιπόν κι άλλη ενημέρωση απλά σας λέω τι κάνω για να ξέρετε τι να μου αναφέρεται. 
Τα βήματα που έκανα για να συνδέσω καλώδια πέρα από την μητρική που έκανα στην ουσία αντιγραφή από τον παλιο στο καινούργιο κι να μου πείτε αν υπάρχει θέμα που το ένα καλώδιο είναι στον αέρα. Το μόνο που άλλαξα είναι στο τροφοδοτικό τα οποία είναι = Καλώδιο CPU που σας είπα εκεί το άφησα στην θέση του όπως και το μεγάλο χοντρό καλώδιο πάνω στην μητρική και το έξτρα που έκανα είναι πήρα καλώδιο PCIe που στην άλλη άκρη του λέει TYPE4 το οποίο το έβαλα πάνω στο τροφοδοτικό στο σημείο που λέει PCIe 6&2 και την άλλη άκρη του το PCIe το έβαλα στην κάρτα γραφικών.
 Το μόνο που μένει είναι να συνδέσω τον σκληρό δίσκο που δεν ξέρω ποια καλώδια είναι και να δουλεύει το CD

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα φίλε μου

Συγνώμη που δεν απαντήσαμε στην προηγούμενη ερώτηση σου, αλλά κάπου είχα χαθεί η ειδοποίηση.

Το 6+2 PCIe προορίζεται για την κάρτα γραφικών. Η τροφοσία του επεξεργαστή μπαίνει στην θύρα ένα που θα βρεις στη σελίδα 13 του manual.

Όσο αφορά το F_USB, εκεί συνδέεις τις USB; Αν ναι, χρησιμοποιήσεις όσες θύρες προσφέρει η μητρική σου.

Οι δίσκοι και το CD τροφοδοτούνται συνήθως με molex ή power SATA. Ο δικός μου δίσκος δίνει και τις δύο επιλογές.

AGamerr Agamer απάντησε πριν 4 έτη

Τέλεια ευχαριστώ με βοήθησε αρκετά και δουλεύει άψογα.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση φίλε μου!