Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΤοποθετηση 2ου σκληρου σε λαπτοπ-Καθυστερημενο boot
Παναγιώτης Ψιακίδης ρώτησε πριν 3 έτη

Χρονια πολλα παιδιά και Καλά Χριστούγεννα. Εύχομαι να είστε όλοι καλά με υγεία.Εχω 2 απορίες:
1)Προσφατα έβαλα SSD στο λαπτοπ μου και έβαλα τον HDD μου στη θεση του optical drive με caddy. Ενώ 3 μέρες το PC δούλευε άψογα. Ξαφνικά πατάω το κουμπί να ανοιξει και κολλάει για ενα 15λεπτοπ στην οθόνη του κατασκευαστή και έπειτα ανοιγει και τρέχει κανονικά. Διαγράφω ότι είχα στον HDD μηπως είχε λάνθασμένο partition τα ξαναβάζω μέσα και μου γίνεται το ίδιο πράγμα. Να τονίσω πως όταν ο δευτερος σκληρός είναι εκτός laptop ανοιγει το pc μεσα σε 5 δευτερα, ενω μολις τον συνδεω μετα απο 15 όπως προανάφερα. Μπορείτε να καταλάβετε τι φταίει;
2)Επειδή βλέπω πως η νέα έκδοση Windows μου δημιουργει απίστευτα frame drops στα παιχνίδια. Ξέρετε πως μπορώ να κάνω downgrade σε παλιότερη έκδοση πχ version 1709;
Υ.Γ. Να έχετε υπέροχες γιορτές και να περνάτε τέλεια. Ευχαριστούμε για την αμεσότητα που μας παρέχετε πάντα στις ερωτήσεις μας. Απαντήστε όποτε μπορέσετε! Καλή Πρωτοχρονιά παιδιά!!!

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Παναγιώτη και καλές γιορτές με υγεία

Ο δίσκος σε τι θέση βρίσκεται στο boot order του BIOS; Ίσως το σύστημα προσπαθεί να κάνει πρώτα boot από εκεί, οπότε βάλε τον τελευταίο.

Μπορείς να κατεβάσεις το ISO όποιας έκδοσης θέλεις από εδώ. Να κάνεις επαναφορά σε άλλη έκδοση μέσω των Windows δεν νομίζω πως γίνεται, εκτός αν έχεις δημιουργήσει σημείο επαναφοράς.

Παναγιώτης Ψιακίδης απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Γιώργο και ευχαριστώ για την απάντηση. Ξέχασα να αναφέρω πως επίσης είναι τελευταιο στην λίστα του boot. Για να καταλάβεις η σειρά ειναι 
1)SSD
2)USB
3)LAN
4)ODD(που ειναι ο 2ος σκληρος)
και sfc /scannow περασα να δω μηπως εχει τιποτα και CHKDSK commands αλλα ολα φανηκαν νορμαλ.
Ευχαριστω και για το link που μου στειλατε τωρα τρεχω τα προγραμματα για να κανω ενα format

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να ευθύνεται. Αν η CMOS μπαταρία της μητρικής είναι προσβάσιμη, δοκίμασε να την αφαιρέσειw και να την τοποθετήσεις ξανά για να γίνει reset στο BIOS.

Παναγιώτης Ψιακίδης απάντησε πριν 3 έτη

Θα το δοκιμάσω και αυτό. Ευχαριστώ πολύ. Καλες γιορτές και Καλή Πρωτοχρονιά!!!

Παναγιώτης Ψιακίδης απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Γιώργο. Παραθέτω το παρακάτω UPDATE για οσα ατομα αντιμετωπιζουν αυτο το προβλημα
Χαρη και στην συμβουλη σου...
Σε περιπτωση που καποιου το boot αργει επειδη μολις προσθεσε 2ο σκληρο δίσκο να κάνετε τα παρακάτω:  

1)Βγάλτε την μπαταρία CMOS η οποία είναι πάνω στην μητρική περιμενετε ενα 2λεπτο(για λαπτοπ αφαιρεστε και την μπαταρια του πριν ακολουθησετε ολα τα βηματα) και μετα προσθεστε την ξανα στην αναλογη υποδοχη [εγω προσωπικά την αντικατέστησα με καινουρια γιατι ειχα να την αλλαξω 7 χρονια,θα βρειτε στο εμποριο με ονομασια CR-2032 κανει λιγοτερο απο 1 ευρώ και ειναι 3volts)                                  3)Καντε boot το μηχανημα, λογικα οπως και σε εμενα θα σας βγαλει στο BIOS μιας και εγινε reset με αυτη τη μεθοδο, βαζετε ωρα και ημερομηνια κανετε save και exit.           4)Ειστε ετοιμοι.
!!!!!Σε περιπτωση!!!!!
Που δεν βλεπετε καθολου τον 2ο σκληρο και απλα βλεπετε μονο το ονομα D: 
Κάνετε τα εξής:
1)Γραφετε στην αναζητηση Computer Management, μετα πηγαινετε Disk Management και εκει περα βλεπετε ποιος ειναι ο βασικός σκληρός που έχετε μέσα τα windows.
2)Επιλεγετε τον άλλο και πατάτε δεξι κλικ στους χωρους του που σας εμφανιζει (Primary partition,recovery etc) επιλεγετε delete οπου σας υπαρχει σαν επιλογη.
3)Μετα θα σας εμφανιζει τον δισκο σαν Unallocated Space
4)Πατατε δεξι κλικ πανω στον δισκο επιλεγετε create new partition
Ετοιμο!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις πληροφορίες Παναγιώτη!