Aristotelis Gkinis ρώτησε πριν 7 έτη

Γεια σας εχω ενα προβλιμα με το λαπτοπ μου (lenovo t420s) προσφατα του αλαξα σκλιρο δισκο γιατι εκαψα τον παλιο του και του εβαλα εναν ssd 120 gb που ειχα ,για αρκετο κερο του ειχα πανω το ubuntu αλλα αποφασισα να του βαλω τα win10 pro που ειχα και στον αλλον δισκο το θεμα ειναι οτι οταν ζεστενεται το λαπτοπ αρχιζει και κολαει αλλα ζεστενετε πολι γρηγορα πχ 10 λεπτα στο youtube και αρχιζει και κολαει οταν ειχα τα linux δεν το εκανε για υτο και μου κανει και εντιποσει.γεινετε να διορθοθει το προβλιμα αυτο να αναφερο οτι το εχω σε βασει και ειχα ανανεοσει την θερμικη παστα τον δεκεμβρι και ο ανεμιστειρασ του λαπτοπ απο παντα δεν ετρεχε και πολυ γριγορα .

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Αριστοτέλη, μήπως τρέχουν παράλληλα και άλλα πράγματα όπως ενημερώσεις των windows και για αυτό ζορίζεται ? Μήπως το video ου βλέπεις είναι σε υψηλή ανάλυση και κάνει το σύστημα να υπερλειτουργεί ? Από τη στιγμή που το έχεις καθαρίσει και έχεις αλλάξει πάστα μπορείς να αγοράσεις μία βάση με ανεμιστηράκια για καλύτερη ψύξη του συστήματος σου, ή να γυρίσεις στα Ubuntu.

Aristotelis Gkinis απάντησε πριν 7 έτη

εχω μια βασει με ανεμιστιρα παντα πανω στην βασει το εχω μπορει να φτεει η αναλισει που ειπατε αλλα νομιζω οτι κατι δεν παει καλα με τον ανεμιστιρα του λαπτοπ κιταξα στο bios και δεν βρικα κατι σχετικο με τον ανεμιιστιρα μιπος δεν ηταν ρυθμιζμενος σωστα...

Απο πλευρα προγραματων οχι πολι λιγα προγραματα του εχω βαλεικαι δεν τρεχουν παραλιλα και απο την διαχιριση εργασιων οταν το λαπτοπ κολαει δεν φενετε να ειναι ανεβασμενα τα ποσοστα επισεισ οταν κολαει αν βαλω το χερι μου εκει οπου ειναι ο ανεμιστιρασ του δεν βγενει πολυ αερασ γενικα ποτε δεν βγαζει αερα παρα ελαχιστο

υπαρχει τροποσ για να κανω καποιο speed up στον ανεμιστιρα του?

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αριστοτέλη, συνήθως στο λαπτοπ δεν μπορούμε να πειράξουμε τον ανεμιστήρα μέσα από το bios. Δοκίμασε μέσα από το πλάνο ενέργειας, να είναι στην εξισορρόπηση, να δεις στις ρυθμίσεις για προχωρημένους εάν μπορείς να κάνεις κάτι με το cooling, φρόντισε εάν έχει τη δυνατότητα να το βάλεις στο μέγιστο. Εάν πάλι το ανεμιστηράκι έχει χαλάσει και δεν δουλεύει σωστά θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο ειδικό. Γενικά να ξέρεις ότι Linux σε γενικές γραμμές είναι πιο φειδωλό στην κατανάλωση ενέργειας και συνεπώς και σε παραγωγή θερμότητας. Μία άλλη λύση είναι να επενδύσεις σε μία καλή βάση για το laptop.