Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΤο Λαπτοπ σβηνει οταν μπαινω σε games
Μάριος Καλομπρατσίδης ρώτησε πριν 2 έτη

Το λαπτοπ μου εδω και περιπου 2 μηνες σβηνει οταν μπαινω σε games οπως το Assassin's Creed Odyssey ή God of War ή και λιγοτερο απαιτητικα games.Να σημειωθει οτι εχω ενα Lenovo Y530 με 100ti και αυτα τα παιχνιδια ετρεχαν κανονικα εστω και σε low.Το προβλημα ξεκινησε οταν μια μερα (μετα απο διακοπη ρευματος ) το λαπτοπ εσβησε ενω ηταν συνδεδεμενο στην πριζα και ειχε μπαταρια.Τοτε η μπαταρια σταματησε να φορτιζει και το λαπτοπ εσβηνε οταν εβγαινε απο την πριζα.Παρατηρησα οτι η φορτιση της μπαταριας δεν ανεβαινε παρολο που το λαπτοπ ηταν συνδεδεμενο αλλα αφου δεν ειχα προβλημα με την αποδοση στα παιχνιδια που ετρεχα δεν εδωσα σημασια.Οταν η φορτιση εφτασε κατω απο το 30% εμφανιστηκε για πρωτη φορα το φαινομενο να σβηνει το λαπτοπ οταν ετρεχα καποιο λιγο πιο απιτητικο παιχνιδι.Οταν εφτασε στο 0% εσβηνε με καθε game που ετρεχα.Αφαιρεσα λοιπον την μπαταρια και το προβλημα βελτιωθηκε λιγο και τωρα τρεχει lol,apex και bfv αλλα σε πολυ χειροτερες αποδοσεις σε σχεση με παλιοτερα ενω οποτε κανω stess test μου πεταει thermal throttle και power throttle.Τι πρεπει να κανω για να λυθει το προβλημα;

2 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Μάριε

Όπως περιγράφεις ότι πρωτοεμφανίστηκε το πρόβλημα, σχεδόν σίγουρα πρόκειται για βλάβη στο υλικό και πρέπει να το δει τεχνικός.

Το laptop κλείνει αμέσως όταν τρέξεις τα παιχνίδια ή αφού προλάβεις και παίξεις λίγο;

Κωσταντίνος Τσιαντός απάντησε πριν 2 έτη

Λογικά έχει βλάβη το laptop. Γενικά όμως τα  laptop δεν τα προτείνω για απαιτηκικό gaming. Μάλον πρέπει να πάρεις νέο Pc. Εγώ για gaming προτείνω DESKTOP. Μπορείς να πάρεις ένα ένα τα κομμάτια και να τα συναρμολογίσεις και θα σου βγεί πιο φτηνό από το να πάρεις έτοιμό υπολογιστή επίσης οι έτοιμοι υπολογιστές μπορεί να είναι ελατοματικοί.