Kostas Fragos ρώτησε πριν 3 έτη

Καλημέρα σας. Εδώ σχετικός στα σημεία μόνο, χωρίς ουσιαστικές γνώσεις στο κομμάτι του hardware. Έκανα μια μικρή αναβάθμιση αλλά νομίζω πως το σύστημα μου δεν έχει την απόδοση που θα έπρεπε. Εξηγούμαι. Τα χαρακτηριστικά του build μου είναι τα εξής: i3 7100, m/b: gigabyte h110-d3A, 16gb ram G.skill aegis 3000mhz, 120gb ssd samsung evo, gigabyte gtx 1060 6gb (όχι η aorus). Η κάρτα γραφικών μπήκε χθες και αντικατέστησε την Gtx 960 4gb η οποία οριακά σε low γραφικά και 1080p έπαιζε warzone σε ~45fps. Με τη νέα κάρτα, ανέβηκα...10-15 fps σε medium, τα οποία με βάση το τι μου έλεγαν, είναι για κλάματα. Φταίει ο επεξεργαστής; Ισως κάποιο θέμα με drivers ή/και το λειτουργικό; Διέγραψα από τον πίνακα ελέγχου τους drivers της 960 και εγκατέστησα από το site της nvidia τους τελευταίους της 1060. Σκεπτόμενος ότι φταίει ο επεξεργαστής, ανέβασα τα γραφικά για να ζορίσω την κάρτα και στα ίδια fps τουλάχιστον να έχω καλύτερα γραφικά, αλλά πάλι τα fps έπεφταν στα ~47 - 52. Η κάρτα ελέγχθηκε πριν την αγορά με benchmark και ήταν άψογη. Δε γίνεται να έχω drops και να μη παίζω σταθερά στα 60 τουλάχιστον. Τα φώτα σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Κώστα

Σίγουρα θα έπρεπε να έχεις υψηλότερα FPS με τη συγκεκριμένη κάρτα. Σε τι ανάλυση παίζεις τα παιχνίδια; Καλό είναι να δοκιμάσεις ένα format για να βεβαιωθείς πως δεν πάει κάτι λάθος με το λειτουργικό και τους drivers.

Kostas Fragos απάντησε πριν 3 έτη

1080p παίζω. Κι εμένα μου φαίνεται παράλογο. Άλλα όπου ψάχνω για να δω αν ο συγκεκριμένος i3 προκαλεί bottleneck στην κάρτα, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Ζήτημα αν θα κέρδιζα 5-7% με κάποιον ανώτερο. Άρα δοκιμάζω φορματ;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Για αρχή, δοκίμασε να εγκαταστήσεις κάποιες παλιότερες εκδόσεις του driver, αν υπάρχουν διαθέσιμες. Αν δεν δεις διαφορά, τότε καλό είναι να δοκιμάσεις format.

Kostas Fragos απάντησε πριν 3 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ.