Kostas Petropoulos ρώτησε πριν 7 έτη
Συγχαρητηρια για το πολυ χρησιμο site σας. Εχω ενα laptop sony vaio vpcea3l1e. Προσφατα αναβαθμησα σε windows 10 απο τα 7 και στη συνεχεια εγκατεστησα εναν intel SSD 240gb αφου εκανα cloning τον παλιο δισκο τον οποιο τοποθετησα στη θεση του οπτικου δισκου. Επισης επεκτεινα και την ram απο 3 σε 8 gb. Καποια στιγμη στην πορεια εχει παρουσιαστει το εξης. Οταν ανοιγω το laptop το κουμπι του power αναβει και σβηνει προσπαθωντας να ξεκινησει, δειχνει δηλαδη οτι παει να παρει μπρος και κλεινει μεχρις οτου καποια στιγμη μετα απο μερικες προσπαθειες τελικα περνει μπρος κανονικα. Εχω παρατηρησει οτι αυτο το κανει οταν εχω ωρες να ανοιξω τον υπολογιστη, οταν ηδη τον δουλευω και κανω restart δεν το κανει. Δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι καποιο θεμα hardware η αν εχει μηπως να κανει με τα win 10 η κατι αλλο που μπορει να προεκυψε. Θα ηθελα μια γνωμη, ευχαριστω.

14 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 7 έτη

Δοκίμασες και στο κάνει και μόνο με την μπαταρία επάνω και μόνο με το καλώδιο;

Kostas Petropoulos απάντησε πριν 7 έτη

Δοκιμασα τις παραπανω περιπτωσεις και παλι το κανει δυστυχως.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 7 έτη

Δοκίμασε να αφαιρέσεις καλώδιο και μπαταρία και να κρατήσεις πατημένο το power για 10-15 δευτερόλεπτα. Μετά βάλε το καλώδιο να λειτουργήσει και μετά τη μπαταρία

Kostas Petropoulos απάντησε πριν 7 έτη

Το ειχα κανει πριν μερικες μερες ομως μου το ξανακανει. Ειχα βαλει βεβαια και την μπαταρια μαζι οταν το ανοιξα ξανα και την επομενη μου το ξαναπαρουσιασε. Μου το κανει καθε πρωι οταν παω στη δουλεια και το ανοιγω αφου εχει μεινει πανω απο 10 ωρες κλειστο. Αυριο το πρωι θα το ξαναδοκιμασω με το power,  πρωτα με το καλωδιο μονο μηπως γινει κατι. Το laptop 5 χρονια τωρα το δουλευω στο γραφειο μονιμως στο ρευμα.

Kostas Petropoulos απάντησε πριν 7 έτη

Τα ίδια πάλι. Άλλη ιδέα? Σκέφτομαι μήπως αρχίσω να αφαιρω σκληρούς.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 7 έτη

Δεν ξέρω αν ευθύνεται ο 2ος σκληρός που έβαλες. Αν μπορείς να αφαίρεσεις τον έναν από ταυς 2 (όποιος βγαίνει πιο εύκολα) και να δοκιμάσεις πάλι. Χρησιμοποιείς το εργοστασιακό τροοφοδοτικο / φορτιστή;

Kostas Petropoulos απάντησε πριν 7 έτη

Ναι τα original τροφοδοτικό και μπαταρία. Ίσως δοκίμασω να αφαίρεσω πρώτα τον hhd της μάνας του που έβαλα ως 2ο στο dvd. Μετά σκέφτομαι μήπως βγάλω και τους 2 και bootαρω από εξωτερικό dvd να δω τι θα κανει

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 7 έτη

Μόνο τον έναν να αφαιρέσεις είναι αρκετό.

Kostas Petropoulos απάντησε πριν 7 έτη

Αφαιρεσα τον hdd. Παλι το εκανε.  

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 7 έτη

Τελευταία λύση, να κάνεις καθαρή εγκατάσταση τα 10 στον ssd εφόσον δεν σου παρουσίαζε το πρόβλημα πριν.
Αν δεν λυθεί, ή κάτι παίζει με τα 10 ή πάμε στο ενδεχόμενο να υπάρχει πρόβλημα στο hardware

Kostas Petropoulos απάντησε πριν 7 έτη

Σημερα δοκιμασα να αφαιρεσω τον ssd και παλι το εκανε. Απο την μια μου τη δινει αλλα απο την αλλη δεν ξερω πραγματικα αν αξιζει τον κοπο να μπω στη διαδικασια να τα στησω ολα απο την αρχη λογο αυτου του θεματος. Εσεις τι λετε?

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 7 έτη

Είναι δικιά σου απόφαση Κώστα

Kostas Petropoulos απάντησε πριν 6 έτη

update. Πριν λιγο καιρο τα πραγματα χειροτερεψαν με αποτελεσμα να φτασει να bootαρει μετα απο 65 προσπαθειες η 8 και πλεον λεπτα. Τις τελευταιες μερες ανοιγει κατευθειαν. Ιδωμεν! 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 6 έτη

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση