Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Διάφορατο laptop ASUS G771JW-T7092D ειναι συμβατο με windows 7 professional 64bit?
dragonbreath ρώτησε πριν 9 έτη

καλησπέρα

Σκοπεύω να αγοράσω τον συγκεκριμένο υπολογιστή  http://www.e-shop.gr/laptop-asus-g771jw-t7092d-173-intel-core-i7-4720hq-16gb-2tb-256gb-ssd-nvidia-gtx960m-4gb-dos-p-PER.909788
 και να τον χτησιμοποιήσω για μουσική παραγωγή.
   Από ό,τι βλέπω  δεν διαθέτει λειτουργικό σύστημα (free dos) , και θέλω να εγκαταστήσω τα windows 7 professional 64 bit.Είναι εφικτό αυτό? Αν ναι, τι πρέπει να αγοράσω,(εννοω ποιο ακριβώς πακέτο απο αυτά που διατίθενται)
 Οι γνώσεις μου σε θέματα υπολογιστών(όσο αφορά το "στήσιμό" τους) είναιι απο μηδαμινές εώς ανύπαρκτες, συγγνώμη λοιπόν αν ακούγεται ηλίθια η ερώτησή μου αλλά πραγματικά δεν ξερω :)

8 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

@dragonbreath Μπες στη σελίδα της Asus και ψάξε τι drivers υπάρχουν για το συγκεκριμένο μοντέλο. Αν υπάρχουν drivers για Windows 7 σημαίνει πως μπορείς να εγκαταστήσεις τα Windows 7 χωρίς πρόβλημα. Ακόμα κι αν δεν έχει, πάντως, το πιθανότερο είναι πως τα Windows θα αναγνωρίσουν αυτόματα τα υποσυστήματα του υπολογιστή.

Εδώ μπορείς να αγοράσεις άδεια για Windows 7 Professional.

Dimitris Zanekas απάντησε πριν 9 έτη

Ότι λειτουργικό θες βάζεις με αυτά τα specs που έχει αυτό το laptop

dragonbreath απάντησε πριν 9 έτη

ευχαριστώ πολυ για την απάντηση Αγγελε. Από ότι βλέπω στο site της Asus νομίζω πως δεν γράφει για windows 7 για αυτο το μοντέλο, μόνο για 8 και 10. υπάρχει δηλαδή περίπτωση να τα αγοράσω και τελικά να μου είναι άχρηστα, εννοώντας να μην φορτώνονται? επίσης το προιον που μου δειχνεις έχει κάποια διαφορά από αυτό?http://www.e-shop.gr/microsoft-windows-7-professional-64-bit-english-1pk-dsp-p-PCF.01191
..είναι σε καποι dvd που θα τοποθετήσω στο laptop για να κάνω εγκατάσταση?(πρώτη φορά θα προβώ σε τετοιου είδους ενέργεια, στο παλιό μου pc desktop, τα πάντα είχαν γινει από άλλον και ξεκίνησα να δουλεύω απευθεια σε ετοιμο pc)
μπορει να απευθυνθώ και τώρα σε κάποιον, αλλά να έχω αγοράσει τουλάχιστον τα σωστα προαπαιτουμενα)Όπως ήδη προαναφέρθηκε είμαι άσχετος απο "στήσιμο" pc.
Τέλος η επιλογή του laptop, όσον αφορα τα specs του για , προγράμματα τυπου cubase 8 και fl studio 12, είναι καλή? ποια η γνώμη σου?
ααα!χιλια συγγνώμη ξέχασα ένα απο τα κυριότερα... υπάρχει περίπτωση αυτο το μοντέλο να δέχεται firewire port, μέσω express card? έχει τετοια δυνατότητα?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Σίγουρα θα ήταν πιο ασφαλής επιλογή να αγοράσεις τα Windows 8 ή τα Windows 10. Είναι σχετικά απίθανο να μην μπορέσουν τα Windows 7 να αναγνωρίσουν κάποια σημαντική συσκευή, αλλά υπάρχει αυτό το ρίσκο.

Η ίδια έκδοση είναι στο e-shop και το Easy Buy World, δεν έχουν κάποια διαφορά. Δεν έχει σημασία αν δίνουν DVD ή όχι, με το κλειδί προϊόντος που αγοράζεις μπορείς να κατεβάσεις Windows 7 και να φτιάξεις το δικό σου DVD ή USB.

Μπορείς να δεις εδώ τον αναλυτικό οδηγό για την εγκατάσταση Windows 7.

Θα σε καλύψει απόλυτα όσον αφορά αυτά τα προγράμματα.

Δεν βλέπω στην περιγραφή του e-shop να αναφέρει θύρα PCMCIA, αλλά μιας και έχεις βρει τη σελίδα στο site της Asus, εκεί θα βρεις την πιο έγκυρη πληροφόρηση για το αν έχει τέτοια θύρα. Αν έχει, αυτή η κάρτα θα σε εξυπηρετήσει.

dragonbreath απάντησε πριν 9 έτη

πραγματικά χίλια ευχαριστω!! έχω χαωθεί(εκτου χαώνομαι, δεν ξερω αν είναι δοκιμο..:)  , και η βοήθειά σου πολύτιμη.

τελικά διαβάζοντας και άλλα αρθρα εδω μέσα έχω αρχίσει να ανησυχώ, για αυτό το λαπτοπ, ιδιώς σε τέτοια τιμή. τα specs του είναι υπερβολικά καλά για αυτη την τιμή συγκριτικά με άλλα, ακόμα και της ίδιας εταιρείας, όπως αυτο π.χhttp://www.e-shop.gr/laptop-asus-rog-g751jt-t7218t-173-fhd-intel-core-i7-4750hq-8gb-1tb-nvidia-gtx970m-3gb-win-81-p-PER.911929..
έχει σχέση η μητρική?? η κατασκευή? κάτι άλλο?
με σαράντα ευρώ λιγότερο μόνο, χάνω στο προκείμενο 8 gb r, 1t hd, και 128 ssd?
κερδίζω 1 thunderbolt port, windows 8,και δυνατότητα επέκτασης της ram? δεν θα έπρεπε να είναι αυτο πιο φτηνό ακόμα, ή το άλλο περισσότερο ακριβό?..τεσπα..σου  είπα χαώνομαι
 απ' τα δυό ποιο θεωρείς καλύτερο πάντως για την περίπτωσή μου?
..να σαι καλά όπως και να έχει.!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αυτό έχει καλύτερο επεξεργαστή και καλύτερη κάρτα γραφικών, γι' αυτό εξισορροπείται η τιμή του έχοντας λιγότερη RAM και μην έχοντας SSD.

Με δεδομένο πως ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών δεν αλλάζουν σε laptop, ενώ μπορείς να προσθέσεις RAM και να βάλεις δίσκο, είναι καλύτερη επιλογή.

dragonbreath απάντησε πριν 9 έτη

μπορείς να μου δώσεις δυο παραδείγματα αγοράς για 256 και 512gb ssd για αυτό το λαπτοπ μιας και είμαι άσχετος.. εννοω οποιοσδήποτε ssd μου κάνει?... το ίδιο και για τη ram, δυο συγκεκριμένα παραδείγματα αγοράς για αναβάθμιση σε 16 gb και σε 32 αντίστοιχα.  καλές επιλογες μιας και τον θέλω για συστηματική επαγγελματική χρήση(κυριως θα τον χρησιμοποιώ σαν μουσικό οργανο, με software synthesaizers και vst instruments)...
επιπλέον to thunderbolt θα με διευκολύνει και για καλύτερη κάρτα ήχου, πιθανόν, αλλά πρέπει να δω αν με παιρνει οικονομικά τελικά το όλο πακέτο για αυτο ρωτάω για συγκεκριμένες τιμές

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αν θέλεις να κρατήσεις τον υπάρχοντα δίσκο και να προσθέσεις SSD, θα χρειαστείς ένα δίσκο τεχνολογίας MSATA. Aυτός είναι καλή επιλογή στα 250GB και αυτός στα 500ΜΒ.

Αν θέλεις να αντικαταστήσεις το δίσκο, οποιοσδήποτε SSD σου κάνει.