Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΤο PC Freezαρει για 5-10 δευτερολεπτα σε game
Μάνθος Μαυροδήμος ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα στα members του PC Steps. Έχω ένα θέμα εδώ και 2 εβδομάδες και δε μπορώ να το λύσω με τίποτα. Λοιπόν, το pc μου δούλευε κανονικότατα.. Μέχρι που αγόρασα μια κάρτα γραφικών (GTX 1050Ti). Την κάρτα γραφικών την έχω περίπου ένα μήνα και δεν μου δημιούργησε κανένα απολύτως πρόβλημα σε κανένα παιχνίδι. Μόλις άνοιξα το Fortnite και έκανα Alt+Tab για να μπω YouTube, η οθόνη αναβόσβηνε και τρεμόπαιζε. Λεω, θα είναι το καλώδιο. Το βγαζω το ξανα βάζω, αλλά τίποτα. Πάλι τα ίδια. Με το που κάνω Alt+Tab να μπω στο Fortnite, όλα τέλεια. Η οθόνη δεν αναβοσβήνει και τίποτα δε τρεμοπαίζει αλλά.. Κανα δυο φορές φριζαρει η οθόνη μέσα στο game για 5-10 δευτερόλεπτα, μπορώ να κάνω κανονικά, Alt+Tab, αλλα το Fortnite ειναι φριζαρισμένο.
Έχω δοκιμάσει test ram, έχω κάνει stress test την GPU, έχω αλλάξει πάστα στον επεξεργαστή, έχω δοκιμάσει κάθε έκδοση των drivers, αλλά μάταια. Θα σας ήμουν ευγνώμων, εάν με βοηθούσατε. Ευχαριστώ.
PC Specs:
RAM: 8GB DDR3
CPU: i3-3220
GPU: Gigabyte 1050Ti
PSU: 600W 

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Μάνθο,
Για αρχή δοκίμασε να απεγκαταστήσεις και να εγκαταστήσεις ξανά τους drivers της κάρτας γραφικών σου. 

Μάνθος Μαυροδήμος απάντησε πριν 5 έτη

Έχω δοκιμάσει τα παντα. Έχω κανει ακόμη και format..

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Υπάρχει το ίδιο πρόβλημα, αν ρίξεις την ποιότητα των γραφικών; Μετά το format, το παιχνίδι πάλι κολλάει με την ίδια συχνότητα ή πιο αραιά; 

Μάνθος Μαυροδήμος απάντησε πριν 5 έτη

Κανει παντα ακριβως τα ιδια.. καποια στιγμη μεσα στο παιχνιδι θα το κανει! Ειτε με καλα ειτε με πολυ low γραφικα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Το πρόβλημα σου το κάνει μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ή και σε άλλα παιχνίδια?
Φαίνεται να έχει να κάνει με την κάρτα γραφικών, αλλά χωρίς τη δυνατότητα να τη δοκιμάσεις σε άλλο υπολογιστή ή να δοκιμάσεις άλλη κάρτα στον δικό σου υπολογιστή, δεν γνωρίζουμε πώς θα μπορούσες να το επιβεβαιώσεις.
Θα μπορούσε πιθανώς να ήταν και θέμα από τη RAM, αλλά εφόσον ξεκολλάει μετά από λίγα δευτερόλεπτα, είναι χαμηλή η πιθανότητα.