Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΤραύλισμα ήχου σε κατοπτρισμό οθόνης TV
dimitris petsavas ρώτησε πριν 10 μήνες
Γεια σας Σε μια SONY TV κάνω κατοπτρισμό οθόνης (Miracast) από: 1. PC DELL 3080 (Windows 11) και,
2. LAPTOP HP και,
3. ΚΙΝΗΤΟ SAMSUNG. Το πρόβλημα είναι ότι όταν κάνω κατοπτρισμό οθόνης με PC DELL 3080 και το LAPTOP ακούω τον ήχο απο την TV με τραύλισμα (βραχνάδα). Η εικόνα άψογη!
Όταν κάνω κατοπτρισμό οθόνης με το κινητό ο ήχος είναι εξαιρετικός. Έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά να ψάχνω γιατί γίνεται αυτό, χωρίς επιτυχία. Θα ήμουν ιδιαίτερα υπόχρεος σε κάθε περίπτωση αν με βοηθούσατε σε αυτό. Έχω διαβάσει και ένα άρθρο της Microsoft (https://docs.microsoft.com/en-us/surface-hub/miracast-over-infrastructure)
περί Miracast over Ethernet μήπως και πετύχω κάτι, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως να κάνω εφαρμογή. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
9 Απαντήσεις
Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 10 μήνες

Καλησπέρα Δημήτρη

Για αρχή, δοκίμασε να εγκαταστήσεις από την αρχή τους drivers ήχου και δικτύου στους δύο υπολογιστές. Επίσης, δοκίμασε να κάνεις ένα reset το router σου.

dimitris petsavas απάντησε πριν 10 μήνες
Καλημέρα σας Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας. Δοκίμασα αυτά που προτείνατε, αλλά το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει... Τόσο το PC DELL 3080 (Windows 11) όσο και  το LAPTOP HP (Windows 10) είναι πλήρως ενημερωμένα. Η απόσταση του router απο την TV είναι περίπου 6 μέτρα και υπάρχει οπτική επαφή. Αριστη εικόνα, ήχος με τραυλισμό! Δεν μπορώ να καταλάβω...  
dimitris petsavas απάντησε πριν 10 μήνες
...και το παράδοξο! Όταν βάζω ένα βίντεο με ειδήσεις από το youtube και το βλέπω στην TV μεγιστοποιημένο ο ήχος ακούγεται με τραυλισμό. Όταν, τώρα, ελαχιστοποιήσω τη σελίδα με το βίντεο ο ήχος είναι τέλειος! Παρακαλώ βοήθεια!!!
Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 10 μήνες
Μήπως υπάρχει κάποιο θέμα με το bandwidth του δικτύου; Δοκίμασε να ρίξεις την ανάλυση στο pc και δες αν γίνεται το ίδιο. 
dimitris petsavas απάντησε πριν 10 μήνες
Γιώργο, Καλημέρα.

Επειδή δεν πρόκειται να βγάλω άκρη, αποφάσισα για μια άλλη λύση:
Στο σπίτι μου έχω περασμένες γραμμές UTP CAT 5e Θα χρησιμοποιήσω μόνον μια από αυτές (που είναι διαθέσιμη?)  με αντάπτορα UTP το HDMI!
Βρήκα στο διαδίκτυο αυτόν:
https://rhoelect.gr/product/hdmi-extender-4k2k-meso-utp-cat5-cat6-30m-zevgos?skr_prm=WyIyNDQ0MjNmNy04ZThmLTQ0ODEtYjdkMi1kMWIwZmI3MTBhNWQiLDE2Mzc5MTY3MTI4MTkseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0 Ποια είναι η άποψή σου?  Θα λειτουργήσει?
Δεν έχω ιδέα αν αυτοί οι αντάπτορες είναι αξιόπιστοι...
Παρέλειψα να σου πω ότι διαβάζω τα ενδιαφέροντα, εμπεριστατωμένα και πλήρως κατανοητά άρθρα σου.
Όποτε βρεις ευκαιρία θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να γράψεις και ένα άρθρο σχετικά με το
Miracast over Ethernet. Η Microsoft με την έκδοση 1703 των Windows 10 επέκτεινε το Miracast στο Miracast μέσω Υποδομής (Ethernet).
dimitris petsavas απάντησε πριν 10 μήνες
Τελικά, όπως διαπίστωσα είναι εύκολη η σύνδεση Miracast over Ethernet στα Windows 11... με μια απλή ρύθμιση... Ωστόσο, δεν είδα και καμιά διαφορά!
Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 10 μήνες
Το πιο πιθανό είναι πως πρόκειται για θέμα λογισμικού και πάει κάτι λάθος με την έξοδο ήχου. Έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις το pc και την τηλεόραση σε άλλο δίκτυο;
dimitris petsavas απάντησε πριν 10 μήνες
Απενεργοποίησα  το ρούτερ και τα σύνδεσα όλα με το δίκτυο της Vodafone (με hotspot). Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο! Πάντως, ο υπολογιστής είναι πλήρως ενημερωμένος.  
Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 10 μήνες
Το πιο πιθανό είναι πως πρόκειται για θέμα των Windows. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση για το ότι γίνεται σε διαφορετικά δίκτυα με δύο διαφορετικά pc.