chris grigoriadis ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Άγγελε, καλησπέρα σε όλους τους συνεργάτες...
Είχα το ίδιο πρόβλημα πριν από 5 χρόνια, (είχα ρωτήσει και τότε), αλλά επανέρχομαι γιατί θα εγκαταστήσω επιπλέον σύστημα και έχω την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορεί να έχουν προχωρήσει.
Για να μην σας κουράζω με τις ιδιαιτερότητες τού δικού μου συστήματος, ας υποθέσουμε ότι είναι πανομοιότυπο με εκείνο που προτείνετε στον οδηγό "Αγορά Υπολογιστή" στην κατηγορία 430 - 460 ευρώ (σύνθεση με AMD). Και πράγματι απέχει ελάχιστα, διαθέτει μόνο παραπάνω μνήμη.
Υπάρχουν τρεις οθόνες - και οι τρεις έχουν θύρα HDMI, οι δύο από αυτές και DVI και η τρίτη και vga, (ελπίζω να τα γράφω σωστά). Από αυτές οι δύο 27άρες προορίζονται για βασική χρήση, ενώ η τρίτη που είναι 24άρα θα είναι βοηθητική - το γράφω αυτό γιατί στην 24άρα δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα η ποιότητα των γραφικών.
Ποια είναι η ερώτηση: Με την συμβατική μητρική η εύκολη λύση είναι προφανής, χρησιμοποιώ και τις τρεις διαθέσιμες θύρες. Αυτό όμως δεν θα έχει επίπτωση στην λειτουργία των οθονών, στην απεικόνιση; Υπάρχει τρόπος να συνδεθούν και οι τρεις οθόνες ψηφιακά; Αν προσθέσω μία ανεξάρτητη οικονομική κάρτα γραφικών στο σύστημα, (παρόλο που κατά τα λοιπά δεν μου χρειάζεται καθόλου) θα μπορώ να συνδέσω τουλάχιστον τις  δύο από τις τρεις οθόνες σε HDMI; Και γενικότερα είναι  σημαντικό το πρόβλημα του τρόπου σύνδεσης ή να σταματήσω να ασχολούμαι;
Όσο έψαξα πάντως στο διαδίκτυο δεν μπόρεσα να βρω οικονομική σχετικά μητρική με παραπάνω από μία θύρα HDMI, για κάρτα γραφικών δεν γνωρίζω, αλλά υποθέτω θα ξεφεύγει κατά πολύ από τον προϋπολογισμό μου.
Καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα αφορά μία απειροελάχιστη μειονότητα χρηστών στην Ελλάδα, αλλά με δυσκολεύει αφάνταστα κάθε φορά που θέλω ένα νέο σύστημα για την δουλειά μου.
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας,
Χρήστος

1 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, για να συνδέσεις και τις 3 οθόνες ψηφιακά και να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μπορείς να πάρεις μία απλή κάρτα γραφικών όπως αυτή...