Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΤρεμοπαιζει η φωτεινότητα της οθόνης
Giorgos Patsatsos ρώτησε πριν 4 εβδομάδες

Καλησπέρα,

έχω την AOC Q27G2E/BK 1400p 155Hz, συνδεδεμένη με DisplayPort.
Έχω τον υπολογιστή με i7 12700K, B760 μητρική με DDR 5, 32 GB RAM DDR 5 2X16 6000MHz, 500GB NVMe SSD KINGSTON, Τροφοδοτικό CORSAIR 750W 80+ GOLD / CYBENETICS PLATINUM FULL MODULAR, RTX 4060 8GB υλοποίηση της ASUS.

Όταν κάνω γρήγορες κινήσεις στην οθόνη (π.χ. κουνάω ένα σχήμα πάνω σε μια εικόνα στο Photoshop, η φωτεινότητα τρεμοπαιζει. Αυτό εννοείται δεν συμβαίνει μόνο στο Photoshop.

Τι μπορεί να φταίει για αυτό και τι μπορώ να κάνω;

5 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 εβδομάδες

Καλησπέρα Δοκίμασες και με άλλο καλώδιο? Στο κάνει γενικά όταν παίζεις κάποιο παιχνίδι ή βλέπεις κάποια ταινία?

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 4 εβδομάδες

Όταν έχει απότομες κινήσεις. Δοκίμασα με HDMI (δεν είχα άλλο DisplayPort) και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Δοκίμασα σε άλλη θύρα DisplayPort της κάρτας, πάλι τα ίδια. Παρεμπιπτόντως, με HDMI ο Driver της Nvidia την αναγνώριζε ως PC και όχι ως Ultra HD, HD, SD και ρύθμιζε σωστά το RGB. 
 
Με έβαλε σε σκέψεις. Από HDMI δεν λειτουργεί το G Sync Compatitible και ο ρυθμός ανανέωσης πέφτει στα 144Hz. Απενεργοποιώντας το G Sync, το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Μιας και αυτή την εποχή δεν παίζω πολλά παιχνίδια, θα υπάρξει πρόβλημα αν το αφήσω απενεργοποιημένο; Στα παιχνίδια, τι αλλάζει; Υπάρχει η δυνατότητα να ενεργοποιείται μόνο στα παιχνίδια;
 
Επίσης, έχω και άλλο ένα πρόβλημα με τις μνήμες. Χωρίς το XMP, τρέχουν κανονικά στα 4800MHz. Με το XMP Profile 1 τρέχουν στα 6000MHz, αλλά μετά από κάποιες επανεκκινήσεις μου βγάζει μια οθόνη Overclock settings have been reseted. For enter UEFI setup, pres F1. For normal boot, pres F2. Τι να κάνω; Να δοκιμάσω και το XMP Profile 2 (5600MHz); Θα με επηρεάσει σε κάτι αν το αφήσω κλειστό; 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 εβδομάδες

Από τη στιγμή που το g-sync σου δημιουργεί το πρόβλημα μπορείς να το απενεργοποιήσεις. Για το g-sync μπορείς να ρίξεις μία ματιά σε αυτό τον σχετικό οδηγό. Ο driver της κάρτας γραφικών είναι ενημερωμένος? Τώρα, όσον αφορά τις μνήμες τότε μάλλον υπάρχει θέμα με τον συγκεκριμένο χρονισμό. Μήπως να δοκιμάσεις το άλλο profile εάν είναι σταθερότερο?

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 3 εβδομάδες

Προς το παρόν ξαναενεργοποιησα το 1 και φαίνεται να λειτουργεί κανονικά. Υπάρχει περίπτωση να συνδέεται με το GSync;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 εβδομάδες

Λίγο δύσκολο να σχετίζεται, αλλά παρακολούθησε το και βλέπεις.