βηβσχηβσαηβκα ηβησβασ ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπερα σας.
Εχω στην δουλεια εναν σχετικα παλιο υπολογιστη (Fujitsu p720 με τον I5 4590. 8gb ram, τροφοδοτικο 250 watt αγνωστης μαρκας).
Λογω αναβαθμισης σε νεοτερο υπολογιστη σκεφτηκα να τον δωσω στο παιδι μου για να παιζει κανενα παιχνιδι τωρα που μεγαλωνει.
Ψαχνοντας κατεληξα στην rx 6400 που ειναι ικανη για τα περισσοτερα παιχνιδια, μικρη σε μεγεθος και χαμηλης καταναλωσης.
Εχω ομως καποια ερωτηματικα. Πρωτον, κοιταζοντας τον υπολογιστη εσωτερικα δεν βλεπω αν εχει καποιο ξεχωριστο καλωδιο για τροφοδοσια του επεξεργαστη. Μ
ονο την τροφοδοσια της μητρικης. Ειναι δυνατον αυτο?
2ον. Δεδομενου κ του πρωτου η μητρικη θα ειναι ικανη να τροφοδοτησει την καρτα γραφικων?
3ον. Ειναι αρκετο το τροφοδοτικο η χρειαζομαι αλλαγη?
κ 4ον. Το τροφοδοτικο δεν ειναι ATX κ το κουτι δεν χωραει ATX τροφοδοτικα. Δεν εχω ιδεα τι μεγεθος τροφοδοτικου εχει. Αν χρειαστω αλλαγη θα υπαρξει προβλημα αν πχ ανοιξω κ ενα δευτερο λαμακι απο πισω κ να το εχω εκτος κουτιου? Εστω προσωρινα μεχρι να αλλαξω κουτι?
Συγγνωμη για το σεντονι 

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα, το σύστημα που διαθέτεις έχει αρκετές ιδιαιτερότητες..με αυτό τον κωδικό έχει αρκετά μοντέλα, το δικό σου είναι κανονικό κουτί ή αρκετά μικρό? Πάντως με ένα τόσο μικρό τροφοδοτικό δεν αξίζει να ρισκάρεις να βάλεις μία κάρτα γραφικών γιατί θα υπάρχει πρόβλημα..Ακόμα και μία 1030 ζητάει ελάχιστο τροφοδοτικό 300W..

βηβσχηβσαηβκα ηβησβασ απάντησε πριν 1 έτος

Ο υπολογιστης ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ σαν αυτον (αν κ αυτος ειναι αλλο μοντελο) https://www.youtube.com/watch?v=C-zJ281Sw0Y

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα, εντάξει θεωρώ ότι τροφοδοτικό θα βρεις εύκολα, ακόμα και μία μία τροποποίηση θα καταφέρεις να το τοποθετήσεις στο κουτί σου. Εδώ θα βρεις αναλυτικά τα κομμάτια του συστήματος σου.