Charalampos Kounes ρώτησε πριν 6 έτη

Γεια σας, και συγχαρητήρια για την εκπομπή σας. Έχω τεστ bench στο γραφείο μου με τροφοδοτικό force και πρέπει επειγόντως να το αλλάξω. Ωστόσο θα το ήθελα να είναι πιο αθόρυβο από το force. Τα be quiet συστήνονται? Έχετε υπόψη αν τα SEASONIC είναι σε χαμηλά decibel?
ευχαριστώ 
Χαράλαμπος 

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Χαράλαμπε,
Δεν μπορούμε να απαντήσουμε γενικά αν μια εταιρία φτιάχνει αθόρυβα τροφοδοτικά. Εξαρτάται από το μοντέλο.
Τα Seasonic είναι από τα πιο αξιόπιστα τροφοδοτικά της αγοράς, οπότε γενικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα θορύβου.
Για τη Be quiet υπάρχουν ανάμικτα σχόλια, καθώς διαθέτει μοντέλα που έχουν κατασκευαστή από τη Seasonic, αλλά και μοντέλα αμφιβόλου ποιότητας.
Θα πρέπει είτε να μας πεις για ποια μοντέλα ενδιαφέρεσαι, είτε να μας πεις το budget σου και να κάνουμε εμείς μια έρευνα αγοράς.

Charalampos Kounes απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας. 
Παρακολούθησα το σχετικό βίντεο σας περί τροφοδοτικών και σκέφτομαι για 1 από τις μάρκες Seasonic, Enermax, Super Flower όπως προτείνετε. 
 Συγκεκριμένα για το PSU SEASONIC SS-400FL X-400W FANLESS
To σύστημά μου είναι το εξής 
Το psu calculator της Coolermaster μου εισηγείται πως οι ανάγκες μου σε watt είναι 353w. Πώς βλέπετε εσείς την επιλογή του Seasonic στα 400w. 
Έχετε link αγορών από eshop Κύπρου έτσι ώστε να σας στηρίζουμε με αγορές;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Χαράλαμπος 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Το να πάρεις fanless τροφοδοτικό είναι υπερβολή, και πρέπει να έχεις πολύ καλό εξαερισμό σε όλο το κουτί για να αποφύγεις την υπερθέρμανση του τροφοδοτικού, που σημαίνει πολλαπλούς ανεμιστήρες στο κουτί και άρα θόρυβο από εκεί.
Αν δεν φροντίσεις για την καλή ψύξη του κουτιού, είναι θέμα χρόνου το τροφοδοτικό να υπερθερμανθεί και να σου δημιουργήσει άλλα προβλήματα, μέχρι και να καεί και να σου κάψει μαζί και άλλα πράγματα.
Πάρε ένα κανονικό τροφοδοτικό, έτσι κι αλλιώς ο θόρυβος του τροφοδοτικού είναι συνήθως ο χαμηλότερος θόρυβος στο κουτί. Πάντως τα 400W θα σε καλύψουν.

Δυστυχώς δεν συνεργαζόμαστε με το e-shop της Κύπρου.