Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΤρόποι διαφήμισης υπηρεσιών τεχνικής στήριξης υπολογιστών
Sotiris Charbas ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και πάλι παιδιά !
Θα ήθελα την γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολεί καιρό τώρα. 
Εδώ και 20 χρόνια περίπου ασχολούμαι με το κομμάτι της τεχνικής υποστήριξης υπολογιστων και λάπτοπ. Έχω λύσει προβλήματα λογισμικού κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τόσο σε φίλους, συγγενείς όσο και σε αγνώστους ανθρώπους που τους επισκέφθηκα στον χώρο τους. Χρόνια τώρα έχω μια αγγελία στην Χρυσή ευκαιρία, η οποία δεν εχει αποφέρει σημαντικο αριθμό πελατών. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα βρει άλλον τρόπο να διαφημίσω τις υπηρεσίες μου, εκτος από το να δημιουργήσω κάποιες επαγγελματικές κάρτες. 
Επίσης η κυρια δουλειά μου δεν μου επιτρέπει να κάνω την ενασχόληση μου αυτή επάγγελμα. Την κάνω πρώτον γιατί μου αρέσει και δεύτερον γιατί θέλω κάποια εξτρα χρήματα. 
Πρόσφατα δημιούργησα μια ιστοσελίδα στο google sites και μια διαφήμιση στο google ads, περισσότερο για να δω τι ανταπόκριση θα υπάρχει. Το ποσό που εβαλα ήταν μικρό, 16€. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Μόνο κάποιες δεκάδες κλικ στην σελίδα, την οποία μπορώ να σας βάλω το Λίνκ, αν μου το επιτρέψετε. 
Τι πιστεύετε ότι μπορώ να κάνω για να διαφημίσω αποτελεσματικα τις υπηρεσίες μου ; 
Να δημιουργήσω ένα σάιτ στο Wordpress, με αρθρογραφία, παράλληλα με διαφημιση των υπηρεσιών μου, συν κάποιες τεχνικές SEO; 
Πρόσφατα έστειλα μέιλ σε σχετικούς και έμπειρους στο SEO επαγγελματίες και μου ζητούσαν υπερβολικά πολλά χρήματα, για δημιουργια σαιτ με Wordpress(το οποίο μπορώ να το δημιουργήσω), περιεχόμενο, φιλοξενία, SEO, αναλυτική καταταξη της θέσης της σελίδας στο google. Ειδικά για τα δύο τελευταία, 200€ τον μήνα για  1 έτος.
Θα σας ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να με κατευθύνετε. 
Θα ήθελα και την δική σου γνώμη Άγγελε. 
Ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώνετε ! 

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Σωτήρη,
Η προώθηση ιστοσελίδας έχει πάντοτε κόστος, είτε αυτό είναι σε χρήματα είτε είναι σε δυσανάλογα πολύ χρόνο.
Μπορεί 200 ευρώ το μήνα να σου ακούγονται πολλά, πόσο όμως κοστολογείς την κάθε ώρα από το χρόνο σου? Για να στήσεις ένα site με τακτική και ουσιαστική αρθρογραφία, εύκολα μπορεί να σου πάρει δύο ή τρεις ώρες τη μέρα, δηλαδή 60-90 ώρες το μήνα, και να πάρει μήνες για να έχεις αποτελέσματα. Κάθε ώρα από το χρόνο σου αξίζει 2-3 ευρώ? Αυτή είναι η σωστή προοπτική για να δεις τα πράγματα.
Δεν ισχυρίζομαι βέβαια πως αυτοί που ζητούν 200 ευρώ το μήνα θα κάνουν την καλύτερη δουλειά στον κόσμο, αλλά θεωρητικά έχουν ήδη μια άλφα εμπειρία.
Ακόμα και η πληρωμένη διαφήμιση στο ίντερνετ, όταν την κάνεις μόνος και χωρίς εμπειρία, είναι πολύ πιο ακριβή απ' ότι όταν την κάνει κάποιος που είναι έμπειρος, και ξέρει πώς να βελτιστοποιήσει την καμπάνια για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα με το μικρότερο κόστος.
Κάτι που δυσκολεύει τα πράγματα στη δική σου περίπτωση είναι πως οι υπηρεσίες σου λογικά είναι τοπικές. Δεν μπορείς δηλαδή να εξυπηρετήσεις πελάτες από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, όπως μπορεί να κάνει ένα e-shop.
Θα πρέπει λοιπόν είτε μόνος σου είτε με τη βοήθεια ενός επαγγελματία να επικεντρωθείς στο Local SEO, για να εμφανίζεται η σελίδα σου σε αναζητήσεις μόνο στην περιοχή.
Δες πάντως και τον οδηγό για τη δωρεάν προώθηση, μήπως πάρεις καμιά ιδέα.
https://www.pcsteps.gr/88730-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82-site-%CE%BC%CE%AD%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9/

Sotiris Charbas απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Άγγελε και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Έχεις δίκιο. Σίγουρα είναι αρκετά έμπειρος ο επαγγελματίας στον οποίο απευθύνθηκα και εννοείται ότι μπορεί αν κρίνω από την ιστοσελίδα του και τα άρθρα του, μπορεί να προσφέρει καλές υπηρεσίες και στο SEO. Απλά εγώ δεν έχω το μπάτζετ που θέλει και κατ' εμέ γι αυτό που προσφέρω δεν ξέρω αν θα είχε αποτέλεσμα η επένδυση, αν είχα τα χρήματα. Το μείον στην περίπτωση μου είναι ότι δεν μπορώ να έχω επιχείρηση με φυσικό κατάστημα επιπλέον της ιστοσελίδας, όπως έχουν οι περισσότεροι τεχνικοί υπολογιστών. 
Θα κοιτάξω τον οδηγό και θα ξεκινήσω μόνος μου κι όπου με βγάλει. Υπομονή υπάρχει. διάθεση για μελέτη και διάβασμα επίσης υπάρχει.