Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΤρόποι επέκτασης ασύρματου δικτύου
Ανδρέας Κιηγμάς ρώτησε πριν 8 έτη
Άγγελε συγχαρητήρια για τη δουλειά σου. Γράφτηκα χτες στη σελίδα σου και κόλλησα.Πρέπει να διάβασα πάνω από 30 άρθρα-οδηγούς και οφείλω να πω πως ήταν όλα επεξηγηματικότατα.
Ωστόσο αν και έψαξα δεν εντόπισα άρθρο για επέκταση ασύρματου δικτύου. Αυτή λοιπόν είναι και η ερώτησή μου.
Μένω σε μεζονέτα. Το router το έχω στο υπόγειο και πιανω σήμα μόνο στο ισόγειο. Έχω όμως ενσύρματο δίκτυο σ’όλο το σπίτι με τις ειδικές πριζούλες σε κάθε δωμάτιο. Τί συσκευή μπορώ να συνδέσω σε μια τέτοια πρίζα του 1 ου ορόφου ώστε να έχω δυνατό ασύρματο δίκτυο και στον πάνω όροφο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Αντρέα

Αυτό που θέλεις είναι σχετικά απλό. Αρκεί να συνδέσεις ενσύρματα ένα δεύτερο ασύρματο router (αν σου έχει ξεμείνει από κάποια παλιά σύνδεση) με καλώδιο ethernet μέσω του συστήματος με τις πρίζες.

Δύο πράγματα χρειάζεται μόνο να προσέξεις: Να μην έχουν και τα δύο router την ίδια IP (πχ 192.168.1.1), και να είναι ενεργοποιημένος ο DHCP Server μόνο σε ένα από τα δύο (που δίνει αυτόματα IP σε κάθε συσκευή που συνδέεται). Αυτά ορίζονται σχετικά εύκολα μέσα από το web interface κάθε router.

Τώρα, αν δεν έχεις παλιό router, αυτή είναι μια καλή και οικονομική λύση.

gewrgios pappas απάντησε πριν 8 έτη

μη τον μπερδεύεις με ρουτερ ,χρησιμοποίησε repeater αυτο που σου πρότεινε ο αγγελος ειναι αρκετά καλό!

Ανδρέας Κιηγμάς απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστώ και τους δύο σας. Έχω δύο παλιά ρούτερ. Το Σάββατοκύριακο θα δοκιμάσω την πρώτη λύση κι αν δεν τα καταφέρω θα αγοράσω το range extender που μου προτείνεις Άγγελε.