Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΤυχαια reboots-shutdowns σε υπολογιστη , ακομα και μεσα απο τα bios
Constantine Numberless ρώτησε πριν 6 έτη

Γεια χαρα! Ο υπολογιστης μου εχει το εξης προβλημα
Κλεινει η κανει επανεκινηση ενω ειναι στα windows , η ενω τον εχω αφησει στα bios.
Συνηθως το κανει σε χαλαρες καταστασεις, οταν πχ κανω browsing στο internet ,οποτε δεν ειναι οτι στρεσσαρεται.
Εχω κανει burn in τεστ , memtest , ενα τεστ με ενα διαγνωστικο της asus , ολα με επιτυχια , χωρις το παραμικρο σφαλμα η shutdown εκεινη την ωρα.
Επισης πολλες φορες οταν τον "πιανει" αυτο το πραγμα (τον πιανει ανα διαστηματα, εχει μεινει και μηνες χωρις να κανει τιποτα) , οταν τον κανω εγω shutdown απο τα windows , μπορει να ανοιξει απο μονος του πχ το βραδυ (για την ακριβεια συνεβη και εχθες αυτο).
Εκτος απ τα test που σας προειπα , εχω δοκιμασει να τον αφησω μονο με τα βασικα (χωρις καρτα γραφικων κλπ) , χωρις αποτελεσμα (παλι εκανε τα ιδια).
Τωρα τον εχω βγαλει απο το κουτι και τον εχω αφησει ανοιχτο με μια ram , για να αποκλεισω και το ενδεχομενο του να βραχυκυκλωνει κατι στο κουτι.
Εχετε ιδεα απο τι μπορει να ειναι-τι να ψαξω?

9 Απαντήσεις

Constantine Numberless απάντησε πριν 6 έτη

Ξεχασα να γραψω τα specs
Επεξεργαστης intel i7 4790k
Μητρικη asus hero vii
Σκληροι ssd: intel 220gb  hdd seagate 2tb
Ram : hyperx 8gb 1866mhz (x2)
Gpu : asus gti 780
καρτα firewire

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Κωνσταντίνε,
Έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις το τροφοδοτικό σε κάποιον άλλον υπολογιστή για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχει κάποια βλάβη; 

Constantine Numberless απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπερα Γιωργο! Οχι δεν εχω αυτη τη δυνατοτητα , αλλα εχω δανειστει τροφοδοτικο απο αλλον , οποτε αν σβησει οπως το εχω τωρα , εξω απο το κουτι και με μονο μια ραμ κι ενα σκληρο για τα windows πανω , θα δοκιμασω το αλλο τροφοδοτικο που εχω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Οπότε περιμένω να το δοκιμάσεις με τον άλλο τροφοδοτικό και να μου πεις αποτέλεσμα. 

Constantine Numberless απάντησε πριν 6 έτη

ok! Αλλα για να δοκιμασω πρεπει να σβησει οπως το εχω τωρα , και ειναι κανα 3ωρο ανοιχτο...σκεφτομαι να κουμπωσω την καρτα γραφικων πανω γιατι και προβληματικο να ναι το τροφοδοτικο, το συστημα τωρα εχει ελαχιστες απαιτησεις για την τροφοδοσια και νομιζω οτι δε θα παρουσιασει προβλημα.Ποια ειναι η γνωμη σου ?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Το σύστημα να το έχεις όπως θα το έχεις σε κανονική χρήση. Γιατί αν λειτουργήσει σωστά, επειδή έχεις λιγότερα υποσυστήματα, δεν κερδίσεις κάτι. Εκτός αν θέλεις να δεις αν φταίει αυτό.
Πάντως 90% το τροφοδοτικό έχει θέμα ή δεν επαρκεί. Άλλη περίπτωση είναι να φταίει ο μητρική, αλλά το θεωρώ πολύ δύσκολο. 

Constantine Numberless απάντησε πριν 6 έτη

Οκ θα κουμπωσω και την καρτα γραφικων και την αλλη ραμ και την καρτα firewire και θα δω απο κει και περα. Αν παλι δε σβησει θα αρχισω να υποψιαζομαι οτι κατι παιζει με το κουτι...

Το τροφοδοτικο ειναι πολυ πιθανο να εχει θεμα μιας και απο οτι διαβασα στο ιντερνετ εχει πολυ κακη φημη (corsair cx750) , αν και επισης απο ψαξιμο στο ιντερνετ διαπιστωσα οτι πολλοι που εχουν τη μητρικη μου εχουν το ιδιο προβλημα.
Μαλιστα αν googlαρεις "4790k random shutdowns" το πρωτο αποτελεσμα που θα σου βγαλει ειναι με τον επεξεργαστη και τη μητρικη μου...

Θα σε κραταω ενημερο με οτι συμβει , και σε ευχαριστω πολυ !

Constantine Numberless απάντησε πριν 6 έτη

update : Μεχρι τωρα δεν εχει σβησει , κοντευει 14 ωρες uptime. 
Δηλαδη απο τη στιγμη που ειναι εκτος κουτιου με ολες τις καρτες του πανω , δεν εχει σβησει-κανει reboot...

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Μήπως το έχει κάποιο θέμα το κουμπί του κουτιού και στέλνει εντολή χωρίς εσύ να το πατάς;