Tzi ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπερα,
Εχω ένα λάπτοπ SONY VAIO VPCEB1S1E το οποίο το είχα πάνω σε ένα τραπεζακι ανοιχτό. Καθώς περνούσα πάνω από το τραπεζάκι με ένα μπολ δημητριακά μου χύνεται λίγο γάλα πάνω στη συσκευη. Το γάλα που χύθηκε ήταν κάτι λιγότερο από μια κουταλιά σίγουρα. Και έπεσε στην οθόνη στο σημείο που χωρίζεται η οθόνη από το πληκτρολογιο, ελάχιστα στο ένα ηχειο, και πολύ λίγο στα κουμπιά που αν θυμάμαι καλά από την ταραχή μου πρέπει να ήταν κάποια από τα F και ίσως και κάποιο από τα νούμερα.

Το έβγαλα από την πρίζα αμέσως το γύρισα ανάποδα πήρα ένα απορροφητικό χαρτί το σκουπισα αμέσως ρουφώντας παράλληλα με το στόμα μου όσο πιο πολύ γάλα μπορούσα.
Απολογισμός:
Η οθόνη τα κουμπιά και τα ηχεία δουλεύουν κανονικά. Η ερώτηση μου είναι: Θα υπάρξει καποιο πρόβλημα καθώς περνάει ο Καιρός;

Υ.Γ. Πανικοβληθηκα διότι το πληκτρολόγιο το άλλαξα τον Ιούλιο. Υπενθυμίζω ότι πραγματικά ήταν πολύ λίγο. Φανταστείτε την κίνηση να κουνάς κάπως απότομα ένα μπολ με γάλα και να φεύγει λίγο έξω. Επίσης το μισό περίπου πήγε πάνω στην οθόνη και το σκουπισα αμεσως. Πήγε και γάλα ανάμεσα στο κάτω μέρος της οθόνης και το πλαστικό περίβλημα αλλά νομίζω ότι το χω σκουπίσει καλά.

Υ.Γ. 2 στην μπαταρία δεν πήγε τίποτα.

Ελπιζω σε άμεση απαντηση! Ευχαριστώ πολυ!

11 Απαντήσεις

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Στη φωτογραφια δειχνω με κοκκινο το σημειο που επεσε πιο πολυ. Το πρασινο ειναι το ηχειο. Στην ουσια απλα επεσε δηλαδη δεν κολυμπησε η περιοχη στο γαλα. Ξαναλεω δεν ειμαι σιγουρος ισως επεσε και στα νουμερα. Ανοιξα σχεδον ολα τα κουμπια που νομιζω οτι επεσε το γαλα να δω απο κατω αφου ειχα ρουφηξει με το στομα μου οσο μπορουσα και δεν ειχε τιποτα. 

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα δες εδώ
https://www.reviversoft.com/el/blog/2013/07/in-case-your-laptop-gets-liquid-on-it/

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Καλημερα φιλε.

Όπως αναφέρω έχει πέσει λίγο γάλα δηλαδή δεν πλημμύρισε. Η μόνη διαφορά που είδα ήταν κάτι κάθετες γραμμες στην οθόνη κάποια στιγμή αλλά έφυγαν αμέσως. Δεν ξέρω αν επηρεάστηκε από το λίγο γάλα που έπεσε στην κάτω αριστερά γωνία ανάμεσα στην οθόνη και την πλαστική κορνίζα της. Δεν κολλάει κάπου τουλάχιστον επιφανειακά. Και κάτω από τα κουμπιά δεν έχει τίποτα όσο μπορώ να δω. Απο Τι είδα στο άρθρο το μόνο που μπορώ να κάνω μετά από τόσες ώρες είναι να αγοράσω κάποιο καθαριστικό. Αξίζει όμως η αγορα; Πως χρησιμοποιείται;

Απευθύνομαι επίσης και στην ομάδα του pcsteps!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα,
Έχοντας πάθει το ίδιο αρκετές φορές, μπορώ να σου πω ότι δεν παθαίνει κάτι η συσκευή, αρκεί η ποσότητα να είναι μικρή μικρή.
Ωστόσο, αποτελεί και θέμα τύχης. Δεν ξέρεις αν το υγρό έφτασε σε κάποιο κύκλωμα ή ακούμπησε μόνο τα πλαστικά.
Για να μην έπαθε όμως κάποια βλάβη άμεσα, κατά 90% δεν επηρεάστηκε κάποιο κύκλωμα. 

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Λοιπον πρωι πρωι σημερα το πηγα σε ενα καταστημα για να αγορασω ενα καθαριστικο. Αφου ρωτησα και μου εδωσαν ενα, τους ζητησα να το κοιταξουν τουλαχιστον εξωτερικα. Το κοιταξε ο τεχνικος τουλαχιστον απεξω και μου ειπε οτι ειναι πεντακαθαρο και οτι τα κουμπια τα νιωθει κ αυτος να πατιουνται κανονικα και οτι δε χρειαζεται καν να αγορασω και καθαριστικο. 

1) Φανταζομαι για να μην προσπαθησε καν να μου το πουλησει, οτι θα ηξερε τι ελεγε
2) Οσον αφορα την οθονη μου ειπε οτι γυρω-γυρω στην κορνιζα εχει ενα προστατευτικο και δεν ειναι τοσο ευκολο να μπει γαλα στα ηλεκτρονικα μερη της και να τα επηρεασει. Ισχυει;;

Ευχαριστω και παλι!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

1) Εννοείται. Και μιας και αυτός το είδε και από κοντά, σίγουρα μπορεί να σου πει καλύτερα αν επηρεάστηκε κάποιο ζωτικό μέρος ή όχι.
2)Δεν μπορώ να σου πω αν κάθε λαπτοπ διαθέτει κάποιου είδους προστασία, αλλά όπως και τα κινητά συνήθως διαθέτουν. 

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

οκ! η ζαχαρη απο το γαλα τι ζημιες μπορει να προκαλεσει στα ηλεκτρονικα, γνωριζουμε;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Διαβάζοντας σχετικά άρθρα, το γάλα δεν προκαλεί κάτι συγκεκριμένο.
Αν κλείσεις αμέσως το λαπτοπ και το αφήσεις να στεγνώσει για κάποιες μέρες (για να αποφύγειw βραχυκύκλωμα), δεν υπάρχει θέμα. 
Η ζάχαρη όμως που δεν στεγνώνει, οπότε αν πέσεις σε κάποιο σημείο, ίσως προκαλέσει πρόβλημα.

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Το λαπτοπ ηταν στεγνο λογω της μικρης ποσοτητας γαλατος που επεσε και λογω του οτι αντεδρασα αμεσα, οποτε φανταζομαι οτι δεν θα υπαρξει τετοιου ειδους προβλημα καθως περασαν 2 μερες λειτουργιας του

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Οπότε κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.