Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΕΙΟ
BoB_Destro . ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπερα στην ομαδαρα,
εχω windows10 x64 και προσπαθω να αντιγραψω αρχειο 5Giga απο τις "ληψεις" σε εξωτερικο σκληρο δισκο και δεν με αφηνει.
σε αναζητηση που εκανα βρηκα πως θα πρεπει να αλλαξω απο FAT32 σε  NTFS. 
με τα λιγα που γνωριζω αυτο προυποθετει φορματ του δισκου, ( ουτε καν)
υπαρχει αλλος τροπος να μεταφερω να αρχεια μου?
 
Ευχαριστω
Βασιλειαδης Μπαμπης
Υ.γ συνεχιστε την εξαιρετικη δουλεια, μπραβο!

4 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Mπορείς να κάνεις format το drive σε NTFS, αλλά αυτό απαιτεί να μεταφέρεις προσωρινά τα περιεχόμενά του κάπου αλλού.
 
Πράγματι, το FAT32 έχει όριο filesize στα 4GB μείον 1 byte. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δοκιμάσεις να το κάνεις compress (right click->Send to->Compressed (zipped) folder), μπορεί με το compression να πέσει κάτω από τα 4GB. Μπορεί όμως και όχι, αν το αρχείο είναι ήδη compressed, ή αν είναι κάποιο video (συνήθως είναι compressed αρκετά αποτελεσματικά). Στην περίπτωση αυτή μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο εναλλακτικό compression software, όπως το WinZip (δεν είναι free, πρέπει να γίνει αγορά μετά από 1 μήνα), WinRar (κανονικά δεν είναι free, αλλά δε σταματά να λειτουργεί, απλώς εμφανίζει ένα μήνυμα) ή το 7-Zip (είναι free). Στα παραπάνω SWs τσέκαρε την επιλογή Maximum compression (ή όπως αλλιώς ονομάζεται), είναι λίγο πιο αργή αλλά επιτυγχάνει το μικρότερο δυνατό μέγεθος, οπότε το να πας από τα 5GB στα 4 είναι ίσως πιθανό, ακόμα και για ήδη compressed αρχεία. Υπάρχει και επιλογή για τον τύπο του αρχείου που παράγεται, καλύτερα δοκίμασε το .zip αρχικά (όχι .rar ή .7zip), το επιθυμητό είναι να φτιάξει ένα .zip αρχείο το οποίο να μπορεί να το ανοίξει ο standard (de)compressor των Windows, ώστε να μη χρειάζεται η εγκατάσταση αυτών τον πακέτων για το άνοιγμα - πρέπει βέβαια και το μέγεθος να βγαίνει κάτω από τα 4GB. Αν δε γίνεται, μπορείς σαν τελευταία λύση να χρησιμοποιήσεις τη δυνατότητα που παρέχουν αυτά τα πακέτα να σπάσουν το παραγόμενο αρχείο σε κομμάτια, οπότε το max μέγεθος το ορίζεις εσύ (μη βάλεις ακριβώς 4GB, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα) - δυστυχώς θα χρειάζεται να τρέξεις το compression software για να ενώσεις τα κομμάτια και να εξάγεις το αρχικό αρχείο.

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Μάλλον δεν το διευκρίνισα αρκετά ξεκάθαρα, και τα WinRar και 7-Zip μπορούν να αποθηκεύσουν σε .zip format, δε χρειάζεται να βάλεις το WinZip μόνο γι αυτόν τον λόγο.

BoB_Destro . απάντησε πριν 2 έτη

Το να μεταφερω τα αρχεια και να κανω φορματ ηταν το πρωτο που μου περασε απο το μυαλο αλλα μολις ειδα πως ειναι σχεδον 800Giga το αφησα.
θα δοκιμασω να τα συμπιεσω και αν δεν πιασει τοτε θα παω στην 1η επιλογη.
Αρχεια mp4 ειναι, και το μεγαλυτερο 5,5Giga.
Σε ευχαριστω παρα πολυ Χρηστο για την βοηθεια! 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα και από εμένα
Μία λύση είναι να κάνεις συμπίεση το αρχείο και να το σπάσεις σε πολλά κομμάτια. Το 7-Zip δίνει αυτή την επιλογή. Απλά θα πρέπει να το κάνεις αποσυμπίεση όποτε θες να το χρησιμοποιήσεις.