Aggeliki Androutsopoulou ρώτησε πριν 2 έτη

γεια σας!θα ηθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικα με τον υπολογιστη μου,όχι οτι θα αγοράσω καινούριο ή θα σταματήσω να τον χρησιμοποιώ αλλά μια απορία.Έχω ένανφορητο  υπολογιστή που είναι αγορασμένος τέλη του 2009 και τον χρησιμοποιω, λειτουργει καλα αλλά υπερθερμαίνεται ιδιαιτερα το καλοκαίρι.Δεν κάνω ιδιαίτερα βαριές εργασίες με τον υπολογιστη μου.Επίσης όταν τον χρησιμοποιώ πολλες ώρες ζεσταίνεται πολυ.Όταν ζεσταίνεται πολύ κλείνει και όταν κρυώσει ανοίγει. Γι΄ αυτο του εχω αγορασει και μια βαση με ανεμιστηράκι για να τον παγώνει.Έχω και ένα αλλο λάπτοπ που ήταν του πατέρα μου που είναι αγορασμένο το 2016. Αυτό δεν θερμαίνεται πολύ όπως ο δικος μου υπολογιστής αλλά μερικεςφορές αργεί ή κολλάει το ποντίκι.Τι μπορεί να φταίει που ο δικός μου υπολογιστής υπερθερμαίνεται ενώ ο άλλος όχι και τι μπορεί να φταίει στον άλλον που μερικές φορές αργεί και κολλάει το ποντίκι;

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Αγγελική! Αρχικά, μπορεί απλά να έχει χαμηλά χαρακτηριστικά για σύγχρονη χρήση. Πέρα από αυτό, αν δεν τον έχεις κάνει ποτέ καθαρισμό και δεν έχεις αλλάξει πάστα στον επεξεργαστή, σίγουρα η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Όσο αφορά το νεότερο laptop, τι χαρακτηριστικά έχει; 

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 2 έτη

το λάπτοπ που  ειναι αγορασμένο το 2016 είναι lenovo,έχει επεξεργαστη intel core 4ης γενιας,έχει windows 7 64 bit και έχει αποθηκευτικο χωρο 1 TB.Δεν ξέρω αν θέλετε να σας πω και τα νούμερα που έχει κοντά ο επεξεργαστής και αλλα χαρακτηριστικα δε νομιζω να σας χρησιμευσουν. Τα χαρακτηριστικα αυτα τα βρήκα στο ίντερνετ γιατι το φυλλαδιο οδηγιων δεν έχει πολλες οδηγιες.

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 2 έτη

Ξέχασα να σας πω πως έχει νομίζω τρεις επεξεργαστες.Γίνεται αυτο να εχει παραπάνω απο εναν επεξεργαστη;

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 2 έτη

Αν η υπερθέρμανση στον υπολογιστη μου γίνεται επειδη έχει ξεραθεί η θερμικη πάστα,πού μπορώ να αλλάξω πάστα;μόνη μου δεν θα τη βάλω γιατι δεν ξέρω. Δεν ανοιξα ποτε τον υπολογιστη μου απο κάτω για οποιοδήποτε θέμα η πρόβλημα μόνο στο λειτουργικο που κάνω κατι γιατι είναι έυκολο και διαβαζω τους οδηγους σας.Βρήκα στη σελιδα με τους επεξεργαστες της Intel οτι η μεγιστη επιτρεπομενη θερμοκρασια του επεξεργαστη μου ειναι 105 Cστον δικο μου υπολογιστη απο το 2009.Γίνεται αυτο;Διάβασα τον οδηγο σας σχετικα με τη θερμοκρασια του υπολογιστη και κατεβασα τα προγραμματα που λετε για να μετρησω τη θερμοκρασια του υπολογιστη μου.
 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Όχι αυτό δεν γίνεται, ένα επεξεργαστή διαθέτει το laptop. Αν εννοείς ότι έχει i3 4ης γενιάς, τότε δεν αποκλείεται απλά να φτάνεις το μηχάνημα στα όρια του. Μπορείς να δοκιμάσεις και ένα format για να βεβαιωθείς πως δεν είναι θέμα των Windows. Οποιοσδήποτε τεχνικός μπορεί να αλλάξει πάστα στον υπολογιστή σου.