Γιώργος Αβραμίδης ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπερα σας.
Εχω θεμα με τις θερμοκρασιες του λαπτοπ ακομη και οταν δεν κανει τιποτα το λαπτοπ ανεβαινουν επεξεργαστης, μητρικη και σκληρος (το εχω σε σκληρη επιφανεια παντοτε). Ετυχε να ανεβει και 105 ο επεξεργαστης και τα αλλα γυρω στους 90 φτανουν επομενως αν εκανα καποια εργασια, το αποτελεσμα ηταν να κλεινει το λαπτοπ.
Αγορασα λοιπον μια βαση με δυο 140 ανεμιστηρες της deepcool που μου προτεινατε και η αληθεια ειναι πως οταν βαζω το χερι, εχουν καλη ψυξη, αλλα το λαπτοπ ειναι επανω στην ψυκτρα πανω απο 24 ωρες και οι θερμοκρασιες ειναι εκει οπου και ηταν και δεν αλλαξαν. Το λαπτοπ ξανα εκλεισε παρολο που το εχω στη βαση συνεχως.
Μηπως μπορειτε να με βοηθησετε; Και εαν φταιει κατι απο την διαχειρηση εργασιων, πως θα γνωριζω εαν αυτο που θα κλεισω δεν θα "βλαψει" το λαπτοπ και δεν ειναι αχρηστη διεργασια;
Ευχαριστω πολυ.

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,
Αρχικά δες στην διαχείριση εργασιών την κατανάλωση τον πόρων του συστήματός σου. Αν λειτουργεί ο επεξεργαστής στο 100% η υπερθέρμανση είναι λογική.
Για να σου πούμε ποιες από τις διεργασίες μπορείς να απενεργοποιήσεις, θα πρέπει να μας στείλεις μια φωτο με αυτές και να μας πεις ποιες από αυτές χρειάζεσαι (πέρα από αυτές του συστήματος).
Τέλος, ρίξε μια ματιά στον οδηγό μας:
https://www.pcsteps.gr/12142-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B8%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7-laptop/