Ηλέκτρα Κατραμ\' ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπερα,
ψαχνω να αγορασω ενα notebook και ηθελα να ρωτησω τι πρεπει να προσεξω. Το θελω για σχετικα απλη εργασια. Να μπορω να δω καμια ταινια, να σερφαρω στο internet (οχι παιχνιδια) και το πιο βαρυ προγραμμα που χρειαζομαι ειναι τυπου origin.  Το ζητημα που δεν ψαχνω για laptop ειναι το μεγεθος. Θελω κατι το πολυ 12''. Υπαρχουν καποια στανταρ για τις τιμες που πρεπει να εχει η χωρητικοτητα της καρτας γραφικων κτλ? Επισης το να θελω να χωρισω το δισκο σε linux & windows θα ειναι θεμα? 
Ουσιαστικα το notebook υστερει σε σχεση με ενα laptop για το μεσο χρηστη που δεν θα βαλει πολυ βαρια προγραμματα, παιχνιδια κτλ.. ?

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Ηλέκτρα,

Γενικά τα netbook είναι το χειρότερο είδος υπολογιστή. Επειδή το να έχουν μικρό μέγεθος έχει υψηλό κόστος, καταλήγεις με τα ίδια χρήματα να έχεις σημαντικά κατώτερο επεξεργαστή και λιγότερη RAM σε σχέση με ένα laptop, και αυτό οδηγεί σε εκνευριστικά μειωμένες επιδόσεις ακόμα και στην απλή χρήση των Windows και την πλοήγηση στο Internet.

Θα πρέπει να δώσεις 570 ευρώ για ένα οριακά αξιοπρεπές netbook 12 ιντσών, που είναι ισότιμο με laptop των 350 ευρώ. Με τα ίδια χρήματα, από την ίδια εταιρεία, παίρνεις laptop με i5 που είναι καλύτερο από κάθε άποψη.