Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / Hardwareυποδομή για ίντερνετ σε μεγάλη εμβέλεια και καλό σημα
Maria Tzanidaki ρώτησε πριν 8 έτη

καλησπέρα,

θα κάνει η οικογένεια μου beach bar και αφου σπουδάζω πληροφορική είπα να βοηθήσω στην υποδομή με το ίντερνετ.

έχω στο μυαλό μου να βάλω κάποιου είδους αναμεταδότη ώστε να υπάρχει καλύτερο σήμα όσο μακριά και αν είσαι.επίσης απότι έμαθα ο αναμεταδότης σου δίνει το σήμα σε κανάλια και το καθένα δίνει μεχρι 253 χρήστες αν θυμάμαι καλά

οπότε ίσως προτιμήσω 2κάναλα η κάτι τέτοιο.το ίντερνετ της περιοχής όμως είναι πολύ χάλια πχ(5Μbps) οπότε μία γραμμή ιντερνετ σίγουρα θα έχει πρόβλημα.

Σκέφτηκα επίσης να περιορίσω την ταχύτητα του κάθε χρήστη.

Μπορείτε να μου δώσετε προτάσεις για την περίπτωση μου?

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Μαρία. Λυπάμαι για την καθυστερημένη απάντηση, κάπου παράπεσε η ερώτησή σου.

Το θέμα είναι πως για την υποδομή που θα επιλέξεις θα πρέπει να υπολογίσεις περίπου πόσοι χρήστες θα μπαίνουν στις ημέρες και ώρες αιχμής.

Υπάρχει δυνατότητα να συνδυάζεις περισσότερες από μία τηλεφωνικές γραμμές και συνδέσεις? Γιατί με 5Mbps πάνω από 10 χρήστες ταυτόχρονα δεν εξυπηρετούνται.

Maria Tzanidaki απάντησε πριν 8 έτη

καλησπέρα και με συγχωρείς που άργησα τόσο να απαντήσω απλά  το παρακολουθούσα αρχικά αν έχω απάντηση και μετά εχασα ελπίδα,
λογικά εάν αγοράσω πάνω από μία γραμμή θα έχω κάποιο πακέτο-οικονομική διευκόλυνση οπότε μάλλον κάτι τέτοιο θα γίνει.
όπως και να χει για να είμαστε σαφείς θα πάω μεσα στη βδομάδα στις αντίστοιχες κινητές τηλεφωνίες να πάρω τιμές και ταχύτητες,αλλά μπορείς να μου πείς ενδεικτικά για πόσες τιμές μιλάμε ανάλογα με δυο υποθετικές κλίμακες ταχύτητας(πχ για 10mbps θες χ γραμμές)
αν χρειάζεται να δώσω μιια τιμή ατόμων αναφορικά θα έλεγα γύρω στα 400 ώρα αιχμής

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Θεωρητικά δύο γραμμές θα έχουν διπλάσιο bandwidth από μία γραμμή, αν πχ η μία συγχρονίζει στα 5Mbps, με δύο θα έχεις 10mbps. Θα πρέπει βέβαια να έχεις ξεχωριστή σύνδεση για την κάθε γραμμή, οπότε το κόστος του Internet αντίστοιχα πολλαπλασιάζεται.

Χρειάζεται επίσης ένα Load Balancing Router. Αυτό είναι το πιο φθηνό που βρίσκω και μπορεί να συνδέσει μέχρι τέσσερις γραμμές.

Πάντως τέσσερις γραμμές των 5Mbps η καθεμία δεν πρόκειται να σε καλύψουν με τίποτα ούτε για 100 άτομα, πόσο μάλλον για 400. Δυστυχώς δεν βλέπω το συγκεκριμένο project να είναι βιώσιμο με τις υπάρχουσες υποδομές.