Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΥπολογισμός “φυσιολογικού” εύρους τιμών τιμης για καρτα γραφικών
Brev Karlaus ρώτησε πριν 2 έτη

Καλημέρα, προσπαθώ να αποφασίσω αν η τιμές για τις κάρτες γραφικών στην Ελλάδα εχουν επιστρέψει στα επίπεδα που θα ήταν κανονικά αν δεν ειχε συμβει ο πυρετός του Ethereum.
To Manufacturer Suggested Retail Price (MSRP) για την founders edition nvidia 3060 ti απο οτι ειδα ειναι στα 400$.
400$ είναι περίπου 372 ευρώ. Μαζί με το 24% ΦΠΑ αυτό είναι περίπου 461 ευρώ
Ανάλογα με το μοντέλο των κατασκευαστών από ότι κατάλαβα μπορεί η τελική κάρτα με 3060 ti σε κανονικές συνθήκες θα στοίχιζε απο 461 μεχρι και περίπου 100 ευρώ πιο πάνω ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο?
Όλα αυτά χωρίς να λάβουμε υπόψη την τιμή που θα είχαν τώρα κανονικά λόγω παλαιότητας
Έχω κάνει σωστό υπολογισμό η έχω ξεχάσει άλλους παράγοντες;

2 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, σε γενικές γραμμές καλά τα έχεις στο μυαλό σου..εάν κάνεις μία αναζήτηση βέβαια θα την βρεις αυτή τη στιγμή γύρω στα 600€...το θέμα βέβαια δεν είναι μόνο η τιμή, αλλά και η διαθεσιμότητες..

Brev Karlaus απάντησε πριν 2 έτη

Εαν ολα πανε καλα με την μεταβαση του Ethereum σε proof of stake, τοτε μπορεί και να πλημμυρίσει η αγορά με τα εκατομμύρια των καρτών που δέσμευσαν οι miners. Τοτε ειναι που η προσφορά θα αλλάξει δραματικά
Όπως έχουν τα πράγματα τώρα, ακομα και η GTX 1660 super ακομα παραμενει καπως πιο ακριβη απο οτι ηταν τον Αύγουστο του 2020.
Ναι την ειδα μια πολυ καλη 3060 ti για 618 αλλα γράφοντας το αρχικό post και κάνοντας τα μαθηματικά, κατάλαβα πόσο λιγότερο θα μπορούσε να κάνει τωρα πια.