Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΥπολογιστής για high end gaming/video-editing
Άρης Κοσκινάς ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπερα και χρονια πολλα , θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι απαραιτητη η αγορα καρτας γραφικων για video editing με προγραμματα τυπου Vegas - premiere σε 4k βιντεο.
Διαβαζω γενικα οτι ολο το βαρος σε αυτες τις περιπτωσεις πεφτει πανω στον επεξεργαστη. Ομως θελω να γινεται η δουλεια σωστα. Αν ειναι σχεδον αχρηστη για εμενα γιατι δεν παιζω παιχνιδια , να μην παρω .
Αν ωστοσο ειναι απαραιτητη , μπορειτε να μου προτεινετε καποια καρτα που να μην κανει bottleneck με επεξεργαστες απο AMD3600 και πανω σε αποδοση ? δεν βαζω budget . Αν μπορειτε προτεινετε μου το minimum δυνατο που να πληρει τις 2 συνθηκες . Απροβληματισκο 4κ rendering , να μην κανει bottleneck .Ευχαριστω πολυ...

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Άρη και καλή Ανάσταση

Συνήθως τα προγράμματα επεξεργασίας video δίνουν τη δυνατότητα για CPU και GPU acceleration.

Σε ελαφυρές εργασίες, ο επεξεργαστής θα σε καλύψει. Ωστόσο, για απαιτητικό editing, αναγκαστικά πρέπει να αγοράσεις και μια κάρτα γραφικών.

Αν θες να προτείνουμε κάποια κάρτα, πρέπει να μας πεις το budget σου. Ανάλογα το budget σου, οι επιλογές είναι δύο:

α)Μια gaming κάρτα γραφικών, η οποία θα σου εξοικονομήσει αρκετά χρήματα. Θα σε καλύψει σε επίπεδο επιδόσεων, αλλά δεν είναι σχεδιασμένη για καθημερινή πολύωρη χρήση στο μέγιστο των δυνατοτήτων της.

β)Μια επαγγελματική κάρτα γραφικών (πχ Quadro), η οποία είναι κατασκευασμένη με έμφαση στην αξιοπιστία και την αντοχή. Ωστόσο, θα πληρώσεις πολύ πιο ακριβά τις ίδιες επιδόσεις με μια gaming κάρτα.

Αν το editing που κάνεις είναι περιστασιακό, η δεύτερη επιλογή δεν αξίζει. Αν ωστόσο ασχολείσαι επαγγελματικά, μια καλή κάρτα γραφικών είναι επένδυση.