Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΥπολογιστής μουσικής παραγωγής.
Dimitris Valsamos ρώτησε πριν 8 έτη

Άγγελε καλησπέρα.
Δεν έχω λόγια για το πόσο με ικανοποιεί που υπάρχει μια ιστοσελίδα που διαβάζεται τόσο εύκολα και να δίνει τόσα πολλά στον τομέα του pc. Απλώς συγχαρητήρια σε όλους.
Θα ήθελα να με βοηθήσεις στο εξής:
Θέλω να αγοράσω ένα pc ικανό για μουσικές παραγωγές. Εργάζομαι ημη-επαγγελματικά με το cubase 8.5 και σπανιότερα ως χομπίστας για με τα Premiere, Photoshop & After fx.  
Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω συμπεριλαμβανομένων και 2 monitor 22’-24’ τα οποία θα τα βάλω στον τοίχο, είναι ως 2.000 με πολύ- πολύ πόνο και θυσία!
Θα ήθελα άν μπορείς να μου κάνεις μια πρόταση αλλά πριν, έχω δύο περιορισμούς κι άλλες τόσες ερωτήσεις.
Περιορισμοί:
1) Πρέπει να κάνω την αγορά από το «Πλαίσιο» γιατί μέσω κάποιου γνωστού του γνωστού θα τύχω έκπτωσης (δεν ξέρω το ποσοστό αλλά το κάθε ευρώ μετράει ε;)
2) Χρειάζομαι ησυχία στο δωμάτιο ή μάλλον, να είμαι ό μόνος που κάνει φασαρία :),  άρα υδρόψυξη.
Ερωτήσεις:
1) Με συμφέρει να δημιουργήσω NAS για να γλυτώνω μελλοντικές μεταφορές από pc σε pc;
Σχετικά με τα HDD, τώρα τρέχω raid 1 για ταχύτητα. Πιθανολογώ ότι για ταχύτητα κι ασφάλεια θα πρέπει να κάνω raid 0,1  άρα 4 HDD! Αλλά το NAS και το raid 0 δεν είναι στις προτεραιότητες μου αυτή τη στιγμή.
2) Διάβαζα πριν από λίγες εβδομάδες μια απάντησή σου και συμπέρανα ότι δεν θεωρείς καλή επιλογή τους AMD (είχα σκεφτεί τον AMD CPU FX 8370 (AM3+/4.30 GHz/16 MB). Σωστά ή παρανόησα;
Συμπυκνώνω: PC 2000€ + 2 monitor, raid 1, μνήμη 16Gb, προαιρετικά raid 0 κι ας είναι αNASo
Α! Έχω πολύ καλό κουτί που θα αδειάσω για να βάλω το νέο pc (το παλιό σ' ένα νέο οικονομικό full tower) κι από περιφερικά και κάρτα ήχου, όλα καλά ευχαριστώ (motu traveler mk3)
Σ’ ευχαριστώ πολύ
Δημήτρης

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη,

Δεν συνεργαζόμαστε με το Πλαίσιο, οπότε δεν μπορούμε να προτείνουμε υπολογιστή από εκεί. Θα σου προτείνουμε τα υποσυστήματα από επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε, και μπορείς να ψωνίσεις από όπου θέλεις τα ίδια ή αντίστοιχα υποσυστήματα.

Οι επεξεργαστές FX είναι οι χειρότεροι επεξεργαστές στην αγορά, αρχαία μοντέλα του 2012 με προβλήματα στο σχεδιασμό και θέματα υπερθέρμανσης, που δεν έχουν καμία θέση σε ένα σύγχρονο υπολογιστή.

Η υδρόψυξη είναι η χειρότερη δυνατή λύση, μια τυχαία αστοχία υλικού μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή και να σου καταστρέψει τον υπολογιστή. Μια καλή αερόψυξη είναι εξίσου ή και περισσότερο αθόρυβη από την υδρόψυξη.

Ένα μικρό enclosure είναι καλή λύση για NAS, αν και θα πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστά τους σκληρούς δίσκους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, για μεγάλο όγκο μεταφορών θα πρέπει να αλλάξεις το δωρεάν router που σου έδωσε ο πάροχος με ένα gigabit router, γιατί τα 100Mbps δεν είναι αρκετά.

Από τη στιγμή που υπάρχουν SSD, το RAID δεν είναι με κανένα τρόπο καλή λύση για ταχύτητα. Επιπλέον το FakeRAID των μητρικών είναι άθλια λύση και για ασφάλεια, αν χαλάσει η μητρική και δεν βρεις ακριβώς το ίδιο μοντέλο για να την αλλάξεις, άλλες μητρικές δεν το αναγνωρίζουν καθόλου.

Δες τη σύνθεση των 1700 ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή χωρίς την κάρτα γραφικών, με αυτή τη RAM, αυτή την αερόψυξη, αυτό τον SSD, και δύο δίσκους 1TB που θα βρεις στη σύνθεση, εκτός αν χρειάζεσαι μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Για οθόνες, δύο τέτοιες θα σε καλύψουν, και με μια μικρή κάρτα γραφικών ίσα για το dual monitor.

Dimitris Valsamos απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,
θα λάβω υπόψη μου όσα μου έγραψες