Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΥπολογιστης κλείνει και ανοίγει μόνος του
Christos Marakos ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα.
Ο υπολογιστής μου (σταθερός), έσβησε η οθόνη δύο φορές, την ώρα που έπαιζα CSGO, τον έκλεισα κρατώντας τον κουμπί 4 δευτερόλεπτα και μετά από λίγο άνοιξε μόνος του. Σήμερα για τρίτη φορά μου έσβησε ενώ έπαιζα, αλλά δεν άνοιξε μόνος του.
Έχω τον υπολογιστή από το 2009, έχω αλλάξει κάρτα γραφικών και μνήμες.
Επεξεργαστής Intel Core 2 Quad στα 2,83 Ghz
RAM 8 Gb
Κάρτα γραφικών AMD Radeon 6900
Μητρική ASUS P5E64 WS Evolution
Τροφοδοτικό LC 6600 v2.2 600 Watt
Ναι, ξέρω, πρέπει να πάρω καινούριο. Θα είναι η επόμενη ερώτηση, μόλις μαζέψω χρήματα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Χρήστος

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Χρήστο, μήπως ανέβασε θερμοκρασία και για αυτό έσβησε?
https://www.pcsteps.gr/33551-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE/

Christos Marakos απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα!
Το σκέφτηκα μήπως ανεβάζει θερμοκρασία ή κάρτα γραφικών γιατί σβήνει η οθόνη, ο υπολογιστής φαίνεται να δουλεύει, γι αυτό πατάω το πλήκτρο 4 δευτερόλεπτα, για να σβήσει. Με προβληματίζει που ανοίγει μόνος του μετά.
Μόλις έπαιξα CSGO και στο SpeedFan μου έδειξε θερμοκρασία επεξεργαστή και κάρτας γραφικών στους 80 βαθμούς. Τώρα που γράφω και το CSGO είναι στο παρασκήνιο ο επεξεργαστής έχει 66 βαθμούς και η κάρτα γραφικών 54.
Κατέβασα και το HWMonitor Pro, κι αυτό μου δείχνει θερμοκρασία επεξεργαστή 62-67 με ανώτατο το 150 (!) και θερμοκρασία κάρτας γραφικών 50 με ανώτατο το 60.
Βρήκα τα specifications του επεξεργαστή μου στο site της Intel και ανώτατη θερμοκρασία για τον επεξεργαστή έχει τους 71,4 βαθμούς.

Θερμοαγώγιμη έχω καιρό να αλλάξω. Το κουτί είναι καθαρό πάντως, αν και παλιό και με όχι καλό air flow.
Θα δω και με άλλα παιχνίδια τι θερμοκρασίες ανεβάζει.
Ευχαριστώ πολύ!
Χρήστος

Christos Marakos απάντησε πριν 6 έτη

Επανέρχομαι, γιατί άλλαξα την θερμοαγώγιμη πάστα, καθάρισα τον υπολογιστή (μέχρι και την σκόνη που είχε καθίσει στα πτερύγια των ανεμιστήρων με μπατονέτα) και ο επεξεργαστής ανεβάζει πάλι θερμοκρασία. Το ίδιο και η κάρτα γραφικών. Να αλλάξω ψύκτρα; Την έχω ήδη αλλάξει πριν τρία χρόνια νομίζω. Οι στροφές του ανεμιστήρα είναι στις 2300 με 2400. Όπως βλέπετε στην φώτο, δεν υπάρχει πολύς χώρος. Το κούμπωμα από την ψύκτρα ακουμπάει πάνω στη μία RAM.
Επίσης, ο Η/Υ έχει θέμα με το ρεύμα. Όταν τον συνδέω και πατάω το πλήκτρο, δεν παίρνει μπρος. Μετά από κάποια ώρα αναβοσβήνουν τα λαμπάκια λειτουργίας και σκληρού. Το κλείνω και μετά το ανοίγω και ίσως να πάρει μπρος. Φαίνεται να είναι σε λειτουργία, αλλά δεν δίνει σήμα σε οθόνη. Δεν ξέρω αν φταίει το τροφοδοτικό ή κάτι άλλο.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δοκίμασε να βγάλεις τη μία μνήμη και να αφήσεις μόνο την άλλη, μετά το αντίστροφο, και να δοκιμάσεις επίσης και όλες τις θύρες της μητρικής με καθεμία από τις μνήμες..Επίσης αφαίρεσε την CMOS μπαταρία, πάτα το power για μερικά δευτερόλεπτα έτσι ώστε να απομακρυνθεί το φορτίο που μπορεί να υπάρχει στη μητρική και τοποθέτησε την ξανά..Εάν και πάλι δεν γίνει κάτι πολύ πιθανό να έχει θέμα η μητρική πλακέτα..