George Kats ρώτησε πριν 9 έτη

Έχω στα χέρια μου εδώ και λίγες μέρες καινούριο υλικό να πραγματοποιήσω μία "πολυπόθητη" αναβάθμιση στον υπολογιστή μου. Έχω μητρική την MSI B85M-G43, τον επεξεργαστή intel pentium G3260, μία μνήμη ram Corsair CMX8GX3M1A1333C9, και μια κάρτα γραφικών MSI VGA PCI-E NVIDIA GT730 (N730-2GD3V1)
Όλα αυτά είναι καινούρια, επιλεγμένα από άτομο νεαρό μη επαγγελματία, που μου τα έστειλε από το εξωτερικό.
Προσπάθησα να τα λειτουργήσω δοκιμαστικά, με ένα τροφοδοτικό 400W ανώνυμο που το αφαίρεσα για λίγο από τον υπολογιστή μου, και με έναν σκληρό δίσκο από ένα laptop, τον MJA2160BH της Fujitsu.
Αποτέλεσμα: κανένας ήχος στο ξεκίνημα, κανένα οπτικό σήμα, η οθόνη δεν παίρνει εντολή να ανάψει και το μόνο που φαίνεται να δουλεύει είναι οι ανεμιστήρες της CPU και της GPU. Επίσης, οι τάσεις είναι σωστές το τροφοδοτικό λειτουργεί κανονικά τόσο κατά τη δοκιμή, όσο και μετά  στον παλιό μου υπολογιστή.
Υποψιάζομαι ότι κάτι δεν είναι συμβατό με τα υπόλοιπα υλικά και θα ήθελα μια γνώμη και λίγες συμβουλές πώς να κινηθώ ώστε να λύσω το πρόβλημα.
Ευχαριστώ
Γιώργος

3 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Σύνδεσες την οθόνη στο vga της μητρικής;

George Kats απάντησε πριν 9 έτη

Βεβαίως και δοκίμασα και χωρίς την κάρτα γραφικών τοποθετημένη χρησιμοποιώντας την vga της μητρικής. Έκανα ό,τι λογική ενέργεια μπορούσα, όπως να μεταφέρω την κάρτα μνήμης σε κάθε μία από τις 4 θέσεις. Σκέφτομαι σαν επόμενη ενέργεια να δοκιμάσω με ένα νέο τροφοδοτικό, και αν δεν ξεκινήσει, να δοκιμάσω με άλλον επεξεργαστή και άλλη ram. Πριν όμως αγοράσω κάτι στην τύχη θα ήθελα να μάθω αν αυτά που έχω είναι συμβατά τόσο με τη μητρική, όσο και μεταξύ τους.

Stelios Pappas απάντησε πριν 9 έτη

Γειά σου Γιώργο, απ' ότι βλέπω στο site της msi δεν υποστιρίζει τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, μπορείς να ρίξεις μια ματιά μόνος σου εδώ...