dimitx ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπερα. Σχεδον παντα δεν βλεπω εμπορικες ταινιες γιατι δεν μου αρεσουν. Και οσες διαλεγω συνηθως δεν εχουν ελλ.υποτιτλους. Ετσι αναγκαζομαι να τους κατεβαζω απο το Internet. Γι αυτο και συμφωνα με το αρθρο σου ''Ελληνικοι υποτιτλοι στο Kodi" και στην παραγραφο 'Αναζητηση για τοπικους υποτιτλους στο Kodi' εφτιαξα ενα φακελο (συμφωνα με τις οδηγιες σου) που τον ονομασα 'Kodi subs' που δεν βρισκεται στο C:// που ειναι τα windows αλλα σε αλλο εσωτερικο δισκο ονοματι Κ:// που εχω και τις Ληψεις μου (αν εχει σημασια). Το βημα 1 ολοκληρωθηκε επιτυχως. Στο βημα 2 γραφεις να κατεβασω ενα plugin απο το GitHub. Πατησα στο link που εχεις και κατεβασα το https://peno64.github.io/repository.peno64/  via Repository και κατεβηκε στις Ληψεις μου (δεν ξερω αν αυτος ο φακελος Zip ειναι ιδιος με τον δικο σου πριν ενα χρονο). Στη συνεχεια εκανα εγκατασταση απο αρχειο Zip στο Kodi (desktop), εκανα downloads και ειδα την σχετικη ειδοποιηση. Μετα προσθεσα τους υποτιτλους της ταινιας (που κατεβασα απο το Internet) στο φακελο που ορισα στο Kodi και που μπηκανε επιτυχως. Απο εκει και περα δεν καταλαβαινω τιποτα. Λες παρακατω ''Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πατήσουμε στο “Download subtitle” αντί στο “Αναζήτηση για υπότιτλο…”. Που βρισκεται το ''Download subtitle'' και που βρισκονται οι ''γνωστές υπηρεσίες υποτίτλων''. Δεν βρισκω πουθενα το “LocalSubtitle”. Εαν εννοεις το ''a4KSubtitles'' και το ''Greek Subs'' οπως ειναι σεταρισμενο απο εσενα, τοτε δεν υπαρχει πουθενα το “LocalSubtitle”. Και μετα πως προσθετεις τον υποτιτλο στην ταινια. Ευχαριστω πολυ!

18 Απαντήσεις

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα, υπάρχει ενδεχόμενο να έχουν αλλάξει μερικά πράγματα με το LocalSubtitle και θα το κοιτάξουμε περαιτέρω.
Εφόσον υπάρχει ανάγκη να ανεβάζεις εξωτερικούς υπότιτλους και αρχεία srt, τότε το μόνο πρόσθετο που είναι ιδανικό επί του παρόντος είναι το Seren, καθώς λειτουργεί κανονικά η αναζήτηση υποτίτλων από τον φάκελο που έχεις ορίσει, όπως ακριβώς γίνεται και με το LocalSubtitle.
https://i.imgur.com/pht2Vb4.png

dimitx απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπερα Ακη. Δοκιμασα το Seren, μου βρισκει το φακελο που εχω ορισει για τους υποτιτλους (Ταινια και εναλλακτικος φακελος υποτιτλων) αλλα μου λεει οτι δεν υπαρχει κανενας υποτιτλος .srt μεσα στο φακελο. Δειχνει οτι ειναι αδειος. Τους υποτιτλους τους προσθεσα εγω μεσα στο φακελο που εφτιαξα, μηπως πρεπει να τους προσθεσω μεσω του Kodi και πως? Ευχαριστω και συγνωμη για τις τοσες ερωτησεις.

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα, κάποιο λάθος πρέπει να κάνεις με τον φάκελο γιατί χρησιμοποιώ συχνά αυτό το τοπικό ανέβασμα υποτίτλων στο Seren. Βεβαιώσου ότι είναι η σωστή τοποθεσία του φακέλου που έχεις ορίσει αρχικά μέσα στο Kodi "Ρυθμίσεις > Αναπαραγωγή > Γλώσσα".
https://i.imgur.com/oxk1idg.png
Εν ανάγκη, κάνε πίσω στην καρτέλα που εμφανίζεται όταν πατάς στην αναζήτηση υποτίτλων, μήπως και δεν στον εμφανίζει ευθύς εξαρχής.
https://i.imgur.com/LP7GUIj.png
https://i.imgur.com/k6ImLsl.png

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 2 έτη

Επίσης βεβαιώσου ότι έχεις αποθηκεύσει στον φάκελο αρχεία srt και όχι zip ή άλλη μορφή.

dimitx απάντησε πριν 2 έτη

Ειχες δικιο Ακη. Ειχα αποθηκεύσει στον φάκελο αρχεία zip και όχι srt. Μηπως μπορω να προσθεσω στο kodi matrix το subs4free για να ψαχνει υποτιτλους και απο εκει. Απ'οτι παρατηρησα τους περισσοτερους υποτιτλους στα ελληνικα τους βρισκω εκει και οχι στα ενσωματωμενα που εχουν μπει στο ετοιμο kodi matrix. Επισης αν υπαρχουν αλλα site να προσθεσω οπου υπαρχει αφθονια ελληνικων υποτιτλων. Ευχαριστω παρα πολυ!

dimitx απάντησε πριν 2 έτη

Απ'οτι ειδα στο Bugatsinho repository υπαρχει το subs4free ως site ελληνικων υποτιτλων, το θεμα ειναι οτι δεν λειτουργει. Δηλαδη οταν ψαχνεις υποτιτλους για μια ταινια απο το kodi matrix μπορει να μην σου βγαλει τιποτα και μετα να μπεις στην σελιδα του subs4free και να βρεις ελληνικο υποτιτλο για κατεβασμα. Πως γινεται αυτο?

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 2 έτη

Το Greek Subs είναι το πλέον ενδεδειγμένο, αλλά και τα υπόλοιπα βοηθούν περαιτέρω ανάλογα το έργο. Δεν υπάρχουν άλλα. Για κατέβασμα srt στον browser το subs4free είναι μακράν το καλύτερο.

dimitx απάντησε πριν 2 έτη

Eυχαριστω πολυ Ακη. Να εισαι καλα.

dimitx απάντησε πριν 2 έτη

Ακη καλησπερα. Εκανα ενα λαθος και δε επαιζε πια ο εγκατεστημενος Shadow στο ετοιμο kodi 19.4 matrix που ειχες ανεβασει στο αρθρο σου και το κατεβασα στον υπολογιστη. Το διεγραψα και μετα κατεβασα το shadow εκδοση 3.1.3. Επαιζαν στην αρχη οι ταινιες αλλα στην πορεια μου ζητουσε να κατεβασω καποιο προσθετο. Μου ζηταγε να κανω την ενημερωση πατουσα Ο.Κ αλλα δεν μπορουσε να την κανει (απο οτι καταλαβα). Δοκιμασα οσα μπορουσα να καταλαβω απο τα γραφομενα σου σχετικα με αυτο το προβλημα στο kodi αλλα παλι δεν καταφερα να το διορθωσω. Κραταω backup των αρχειων (Addons-Media-Userdata). Aν δεν φτιαχνεται αυτη η εκδοση μπορω να επιστρεψω σε αυτην που ειχες εσυ στο ετοιμο kodi και πως?  Ευχαριστω!

dimitx απάντησε πριν 2 έτη

...ξεχασα να σου γραψω οτι μου βγαζει ενα μηνυμα οταν παταω στο ειδος της ταινιας που θελω να δω π.χ. πολεμικη η περιπετεια. Το μηνυμα λεει {Σφαλμα Shadow ''Ελεξτε το αρχειο καταγραφης για περισσοτερες πληροφοριες''}. Eψαξα να το βρω αλλα δεν τα καταφερα.

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα, πρόσθεσε το Kodi Logfile Uploader από το επίσημο αποθετήριο του Kodi, (πληκτρολόγησε αυτό το όνομα στην αναζήτηση προσθέτων και θα στο εμφανίσει για να το εγκαταστήσεις).
Κατόπιν τρέξε ξανά το Shadow και ψάξε για ταινίες. Εφόσον έχεις πάλι το ίδιο σφάλμα ”Ελέγξτε το αρχείο…" πηγαίνεις αρχικό πάνελ Kodi και μετά εκτελείς το Kodi Logfile Uploader, πατάς στο κουμπί Upload (δίπλα από το view) που θα εμφανιστεί, και στείλε μας το link ή το QRcode που θα δεις

dimitx απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπερα. Το βρηκα και το στελνω. Ευχαριστω!

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 2 έτη

Πρέπει να ενημερώσεις το Narcacist's Wizard Repository, οπότε έλεγξε αν εκκρεμεί αυτή η ενημέρωση μέσα στο Kodi. Αν δεν το λύσει, κατήργησε εντελώς το Shadow από το Kodi. Κάνεις επανεκκίνηση και εγκαθιστάς αυτη την πηγή: (Ρυθμίσεις Kodi >Διαχείριση αρχείων > Προσθήκη πηγής)
http://www.narcacist.com/repo/
Αφού κάνεις την εγκατάσταση από zip, μετά μέσα στο repo (Εγκατάσταση από αποθετήριo) και στα πρόσθετα βίντεο θα δεις το Shadow για να το προσθέσεις

Αν παρ΄ελπίδα δεν λυθεί, κατήργησε πάλι εντελώς το Shadow του narcacist repo και εγκατέστησε το Magnetic Repo με τον ίδιο τρόπο.
http://magnetic.website/repo/
Μέσα στο αποθετήριο θα δεις το Shadow

dimitx απάντησε πριν 2 έτη

Και στις 2 περιπτωσεις εγκαταστασης του Shadow ειτε μεσα απο το narcacist ειτε μεσα απο το magnetic (κατοπιν επανεκκινησης), οταν ανοιγω το Shadow βγαινει η σελιδα που σου στελνω συνημμένα.

dimitx απάντησε πριν 2 έτη

Αργοτερα που ανοιξα το shadow ειδα οτι παιζει κανονικα. Ομως ακριβως τα ιδια μου εδειχνε (το πινακακι που σου εστειλα) και πριν σου γραψω οτι δεν λειτουργει το shadow. Αυτο που μου εγραψες να κανω το ειχα κανει και μονος μου. Ειχα κανει εγκατασταση το kodi και με τις 2 περιπτωσεις εγκαταστασης του Shadow ειτε μεσα απο το narcacist ειτε μεσα απο το magnetic και οταν το πρωτοανοιγα μου εδειχνε το πινακακι. Στην πορεια λειτουργησε κανονικα καποιο διαστημα δειχνοντας μου ομως κατα περιοδους το πινακακι στο οποιο εκανα close και συνεχιζε να παιζει ωσπου καποια στιγμη μου εδειξε το σφαλμα shadow οπως σου εγραψα παραπανω και δεν επαιζε πια. Ευχαριστω!

dimitx απάντησε πριν 2 έτη

Με συγχωρεις που σε κουραζω αλλα αμεσως τωρα που το ανοιξα παλι για να δω μια ταινια μου εγραψε το γνωστο ''σφαλμα shadow''.

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα, λόγω φόρτου εργασίας δεν έχουμε και τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο για να δίνουμε υποστήριξη για κάθε πρόσθετο του Kodi ξεχωριστά. Ως εκ τούτου, σου στέλνουμε τις τελικές οδηγίες.

Εφόσον σου λειτουργούν καλά το Seren και το ThePromise, μπορείς να αξιοποιήσεις και το Genocide που έχουμε μέσα. Είναι Shadow fork στο Kodi Matrix, είναι δηλαδή παρόμοιο και κάνει την ίδια δουλειά.

Ειδάλλως, εφόσον το Shadow σου είναι αγαπημένο, πρέπει να καταργήσεις εντελώς τo Kodi μαζί και τον φάκελο του μέσα στο PC

%userprofile%\AppData\Roaming\Kodi\

ή

%userprofile%\AppData\Local\Packages\XBMCFoundation.Kodi_4n2hpmxwrvr6p\LocalCache\Roaming\Kodi

και να εγκαταστήσεις ξανά το Kodi και μετά να μεταφέρεις ξανά από την αρχή τους φακέλους που διαθέτουμε στη λήψη. ίσως δεν αξίζει αυτός ο κόπος γιατί υπάρχει μέσα και το Ezra που είναι εξαιρετικό. Απλά χρειάζεται μερικές έξτρα ρυθμίσεις για να λειτουργήσει.

Πρέπει να ακολουθήσεις αυτά τα 7 βήματα μέσα στο Ezra, αρχικά από τα Settings και μετά από τα tools

https://i.imgur.com/FMMpJny.png

https://i.imgur.com/RhuAM5U.png

https://i.imgur.com/KjfpoP9.png

https://i.imgur.com/KcuWjTu.png

https://i.imgur.com/vJuFk40.png

https://i.imgur.com/eSOJIfY.png

https://i.imgur.com/F3mVaZr.png

dimitx απάντησε πριν 2 έτη

Ακη. Εχεις δικιο και το σεβομαι οτι εχετε αρκετη δουλεια. Απλως ηδη πριν απαντησεις εκανα αυτο που ειπες. Στην ουσια απεγκατεστησα ολο το kodi μαζι με ολους τους φακελους του, τα προσθετα και διαγραφη απο το μητρωο και εκανα καθαρη εγκατασταση απο το αρθρο σου ''Ετοιμο kodi matrix για αρχαριους κλπ''. Ολα πηγαν καλα και ολα τα προσθετα δουλευουν ρολοι. Ευχαριστω πολυ που μας προσφερεις τις γνωσεις σου και μας κανεις καλυτερους στην τεχνολογια. Να εισαι παντα καλα!