Maria Balou ρώτησε πριν 7 έτη

Τωρα τελευταια εχω παρατηρησει αυξημενη χρηση του δισκου και του CPU στο λαπτοπ. Με το adw cleaner βρηκα τα προβληματα και τους ιους και τα διεγραψα. Παραλληλα διαγραφηκε και το advanced system care που εχω στο λαπτοπ. Στην επανεκινηση το εγκατεστησα ξανα και μου εμφανιστηκαν παλι τα ιδια προβληματα. Ενω εχουν διαγραφει οι υποπτοι φακελοι και ολα φαινονται καλα, βλεπω οτι η χρηση του δισκου γινεται απο το chrome και το asc και το cvhost που εχω διαβασει οτι προκαλει προβληματα. Τεσπα, επιπλεον στον chrome εμφανιζεται μια σελιδα ονοματι nova.rambler.ru και δεν μπορω να την διαγραψω. Τι να κανω; Ολα ξεκινησαν οταν κατεβασα το Logan και απο απερισκεψια ετρεξα μια εφαρμογη που ειχε ο φακελος, που συνηθως δεν τα κανω αυτα. Παρακαλω βοηθηστε με.!!!!!!!

12 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Μαρία,πρόκειται για κακόβουλη μηχανή αναζήτησης( Browser hijacker)Δες αυτά εδώ το πως θα το αφαιρέσεις
http://www.myantispyware.com/2016/12/22/how-to-remove-nova-rambler-ru-chrome-firefox-ie-edge/
http://www.virusresearch.org/remove-nova-rambler-ru/

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Επίσης,τα svchost.exe είναι διεργασίες των windows.Ομως υπάρχει και malware με την ίδια ονομασία.Τα πραγματικά "svchost"είναι στο σκληρό δίσκο στη διαδρομή C:\Windows\System32 .Μπορείς κι έτσι να το δεις: πηγαίνεις στη Διεργασία,δεξί κλικ---> "Ανοιγμα θέσης αρχείου"
Αν βρίσκεται αλλού,τότε είναι malware.
https://www.google.gr/amp/s/malwaretips.com/blogs/svchost-exe-virus-removal/amp/

Maria Balou απάντησε πριν 7 έτη

Δημητρη ετρεξα παλι το adwcleaner και μου βρηκε προβληματα στο advanced system care. θα πρεπει να το ξαναδιαγραψω. Το θεμα ειναι οτι εχω συνηθησει το προγραμμα. Αν εγκαταστησω το malware bytes θα πρεπει να εχω διαγραψει και ολα τα σχετικα προϊοντα του asc σωστα? Κοιταξα το svhost στις διεργασιες και ειναι ολες στην σωστη θεση. Ειχα διαβασει οτι μπορει να και να μην ειναι ιος, απλα τα windows κανουν επανειλημμενα ενημερωσεις και οτι θα βοηθουσε αν τις απενεργοποιουσα. Πιστευεις οτι θα ειναι χρησιμο? Επισης αν το κανω τι επιπτωσεις θα εχει στο συστημα? Ευχαριστω πολυ για τις προηγουμενες απαντησεις σου και που απαντησες τοσο γρηγορα. 

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα Μαρία !! Καλύτερα βγάλτο το Αd.Syst.Care .Περίεργο πάντως...απ το σχετικό άρθρο κατέβασες το Ad.Sys.Care ?
Οι Ενημερώσεις στα windows είναι για να διορθώνουν ευπάθειες κλπ.Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες Ενημερώσεις,μπορείς προσωρινά να τις απενεργοποιησεις αν και δε νομίζω αυτό να παίζει ρόλο.
Πρέπει όμως να κάνεις τα βήματα στα λινκ που λέει τί να κάνεις.Δεν είναι κάτι που λύνεται με format

Maria Balou απάντησε πριν 7 έτη

γεια σου Δημητρη. Τα εκανα ολα τα βηματα και ο nova ειναι ακομα στο λαπτοπ. Διεγραψα το asc αλλα εχουν μεινει τα αλλα προγραμματα οπως το malware fighter, driver booster. Νομιζω αυτα δεν μου δημιουργουν προβλημα. Σου στελνω μια φωτο απο την ''εποπτεια πορων'' να δεις και εσυ και να μου πεις. Παντως για το nova.rambler δεν ξερω τι αλλο να κανω. 

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

 Ολα τα βήματα ? Και στα δυό πρώτα λινκ ? Κοίτα και στη "Διαχείριση Εργασιών"---> "Διεργασίες", "Εκκίνηση"αν υπάρχει κάτι ύποπτο.
Δες μια ματιά κι εδώ.(χωρίς το HitmanPro) Απλώς κατέβασε και τρέξε τα προγράμματα.
https://www.pcsteps.gr/105800-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B9%CF%8E%CE%BD-malware-usb/

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

https://www.bitdefender.com/solutions/adware-removal-tool-for-pc.html
Αυτό σχετίζεται με το άρθρο "πλήρης καθαρισμός ιών..."
https://malwaretips.com/blogs/remove-browser-redirect-virus/
Όσο μπορούσα βοήθησα.Ας απαντήσει και κάποιος άλλος αν χρειαστεί.Ενημέρωσε για τα αποτελεσματα.Θα βρεθεί λύση πιστεύω.Καλό βράδυ !!

Patrick Matvei απάντησε πριν 7 έτη

1.Κατ'αρχας απεγκατεσησε ΟΛΑ τα προγράμματα ασφαλειας που εχεις εγκατεστημένα εφόσον και στη πραξη δεν καταφεραν να αποτρεψουν την μολυνση. Ένα εξαιρετικο αντιβαιρους θα επρεπε να βαλει σε καραντινα το αρχειο πριν καν τρεξει!!!
2.Απεγκατεστησε όλα τα προγράμματα της Iobit( ASC-smart defrag.- Driver booster malware fighter etc.)
3. Στον Chrome (κανε διαγραφη ιστορικου από την αρχη και επαναφορά του στις αρχικες ρυθμισεις)
4.Περιμενε 3-5 λεπτα και κανε ρεστερτ....μετα το ρεσταρτ περιμενε παλι 3-5 λεπτα και πατα το πληκτρο  START+R και γραψε   %temp%
Διεγραψε ΟΛΑ τα αρχεια από εδώ( καποια αρχεια που είναι προστατευομενα μπορει να μην μπορεις να τα διαγράψεις...αστα αυτά)
5. Κατεβασε και τρεξε το Αvira free antivirus (η διαδικασια κατεβάσματος διαρκει γυρω στα 10 λεπτα ή και περισσοτερο...ΜΗΝ κανεις τιποτα στο πισι ενοσω κατεβαινει....εχει και καποια εξτρα για κατεβασμα εάν δεν τα θες πατα επομενο)
Όταν κατεβει θα κανει Update και ένα αρχικο Scan περιμενε χωρις να κανεις κατι στο πισι η ολη διαδικασια μπορει να παρει και 20 λεπτα...πες μας τι βρηκε!!!

Maria Balou απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπερα παιδια, Δημητρη και Πατρικ.
Λοιπον, απεγκατεστησα το chrome και το ξανακατεβασα. Ευτυχως εξαφανιστηκε μαζι του και ο ιος που σας ελεγα. Θελω να κανω μια ερωτηση αποριας. Στην εποπτεια πορων, υπαρχει ενα μπλε κουτακι στο πλαισιο του CPU  που λεει  <<97% μεγιστη συχνοτητα>>. Επισης, στην μνημη εχει ενα πρασινο κουτακι που λεει <<8%  φυσικη μνημη σε χρηση>>. Θελω να μου πει καποιος τι σημαινει αυτο γιατι δεν καταλαβαινω. CPU και μνημη τωρα ειναι σε χαμηλα, φυσιολογικα επιπεδα. Στελνω σχετικη φωτο. Μπορει να ειναι και χαζη η ερωτηση αλλα δεν εχω να ρωτησω αλλον. Ευχαριστω.
Επισης, απο προγραμματα προστασιας εχω τωρα το antimalware bytes και καποια προϊοντα απο το asc. Το ASC μου αρεσε και θελω να το ξανακατεβασω αλλα φοβαμαι μηπως ξανακλαταρει το λαπτοπ. Πειτε τι προτεινετε να κανω.

Patrick Matvei απάντησε πριν 7 έτη

Εαν εχεις το malwarebytes Free δεν σε προστατευει σε πραγματικο χρονο.
Οι τιμες  CPU εξαρτωνται αμεσα απο τον επεξεργαστη μας και την εγκατεστημενη μνημη που εχει το πισι μας. Επισης οσα περισσοτερα προγραμματα εχουμε εγκατεστημενα τοσο μεγαλυτερη η χρηση του. 
Τα windows εχουν ενσωματωμενα προγραμματα καθαρισμου και βελτιστοποιησης!!

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Γειά και πάλι Μαρία !! Αν δείς το σχετικό άρθρο του PCsteps για το ASC στα "σχόλια" δεν έχει καλές κριτικές απο τους αναγνώστες.Εκτός αυτού,το Malwarebytes δεν θα λήξει κάποια στιγμή ? (Θέλω να πω,δοκιμαστική έκδοση δεν είναι που κατέβασες ? )
Αν αυτή τη στιγμή δεν έχεις Antivirus,να βάλεις οπωσδήποτε.Μπορείς παράλληλα να έχεις αν θες και κάποιο malware scanner το οποίο θα το τρέχεις χειροκίνητα.Από το malware scanner θα απενεργοποιήσεις την "Προστασία σε πραγματικό χρόνο".Δεν χρειάζεσαι προστασία απο 2 προγράμματα συγχρόνως.Απο το antivirus,η προστασία αρκεί.Προσωπικά,έχω το Bitdefender Total Security(αγορασμένο).
https://www.pcsteps.gr/493-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-antivirus/
Γενικά,δεν υπάρχει το τέλειο antivirus.Πάντοτε θέλει προσοχή σε ό,τι κατεβάζουμε και τρέχουμε.
https://www.pcsteps.gr/991-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%82-malware-virustotal/

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

 Δες κι εδώ στην παράγραφο 7
https://www.pcsteps.gr/151-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1-windows/