Toyota Yaris ρώτησε πριν 10 μήνες

Καλησπέρα σας επειδή πραγματικά έχω μπερδευτεί αν θα πρέπει όντως να βάλω φίλτρο σε vdsl γραμμή πρέπει ή δεν πρέπει και γιατί;

5 Απαντήσεις

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 10 μήνες

Αν ενοείς σε κάθε τηλεφωνική συσκευή, είναι απαραίτητο, εκτός και αν έχεις χωριστή καλωδίωση από τον κατανέμιτή του κτηρίου προς το ρούτερ & από το ρούτερ σε άλλες τηλεφωνικές συσκευές, αλλά μην σε μπλέκω με τόσο τεχνικά θέματα. Ειδικά αν το σπίτι/κατάστημα σου δεν είναι των τελευταίων ετών (μετά το 2010, ίσως και αργότερα) ή δεν έχει γίνει κάποια τροποποίηση στην καλωδίωση πρόσφατα, έχεις ενιαία καλωδίωση. Και από ότι καταλαβαίνω, έκανες μετάβαση από γραμμή ADSL, οπότε αν έχεις κάνει τη σύνδεση του εξοπλισμού μέσω Splitter, έχεις το φίλτρο είναι ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ σε όλες τις τηλεφωνικές συσκευές, ακόμα και αυτή που είναι κοντά στο ρούτερ, εκτός και αν συνδέεται πάνω στο ρούτερ (όχι στο Splitter ή στην τηλεφωνική πρίζα). Σε αντίθεση με το ADSL, στο VDSL αν δεν βάλεις Splitter είναι πιο "ύπουλο". Ενώ στο ADSL ακούς ένα "φυσιγμά" από το τηλέφωνο, στο VDSL ακούγεται φυσιολογικά. Αλλά, μπορεί να έχεις διάφορα προβλήματα, τα οποία αυτά που θα σου αναφέρω έχουν συμβεί σε εμένα παλαιότερα. Μπορεί, ενώ συκώνεις το ακουστικό, να ακούγεται κανονικά το "Μπιπ" "Μπιπ-Μπιπ" "Μπιπ-Μπιπ", αν χτυπάει και το σηκώνεις να ρίχνει τη γραμμή ή αντίστοιχα όταν πας να καλέσεις κάποιον. Ή μπορεί όταν το σηκώνεις να είναι βουβό. Βέβαια εγώ αντιμετώπισα πιο οερίεργο πρόβλημα! Είχα 3 συσκευές, η μία πάνω στο ρούτερ, η αόλη με φίλτρο και η τρίτη χωρίς φίλτρο. Αυτή χωρίς φίλτρο προκαλούσε πρόβλημα σε αυτή με το φίλτρο. Βάζοντας φίλτρο και στην αλλη συσκευή, τα προβλήματα λύθηκαν. 
 
Συγγνώμη αν σε μπέρδεψα, αλλά σου ανέφερα όλες τις λεπτομέρειες. Αν μπερδεύτηκες, κρατά μόνο ότι <<Αν έχεις το ρούτερ συνδεδεμένο με Splitter, τότε χρειάζεσαι και φίλτρα στις τηλεφωνικές συσκευές>>.

Toyota Yaris απάντησε πριν 10 μήνες

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες Giorgo Patsatso αλλά εγώ ήθελα να ρωτήσω το εξής: Εγώ στην σύνδεση μου έχω τηλεφωνία voip.Το ρούτερ πρέπει να το συνδέω απευθείας στην τηλεφωνική πρίζα ή στο splitter στην θύρα dsl;Πάντως με τις παραπάνω πληροφορίες με βοήθησες για τη σύνδεση των γονιών μου που έχουν πολλά τηλέφωνα σε κάθε πρίζα

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 10 μήνες

Το ρούτερ, εξαρτάται. Αν έχεις μια μόνο τηλεφωνική συσκευή (δίπλα στο ρούτερ) και δεν έχεις συναγερμό ή κάτι άλλο που συνδέεται στην τήλεφωνική γραμμή, τότε σύνδεσε με ένα τηλεφωνικό καλώδιο το ρπύτερ με την πρίζα και με ένα άλλο το τηλέφωνο με το ρούτερ. Αν έχεις και 2η συσκευή ή συναγερμό, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις το splitter και να το συνδυάσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του παρόχου σου.

Toyota Yaris απάντησε πριν 10 μήνες

Ok ευχαριστώ πολύ φίλε μου.Καλο απόγευμα.

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 10 μήνες

Επίσης.