Aglaia Galata ρώτησε πριν 5 έτη

Γεια σας, έχει έρθει η ώρα να αγοράσω έναν υπολογιστή για τη 14χρονη κόρη μου.  Η χρήση που θα έχει είναι office, internet και ταινιες.  Διαβάζοντας τα άρθρα σας είχα καταλήξει στο να της πάρω σταθερό υπολογιστή, αλλά ακούγοντας και άλλες γνώμες για την υπεροχή του φορητού, μπερδεύτηκα η γυναίκα.  Εχει νόημα που το σκέφτομαι τόσο ή μήπως, επειδή θα είναι και ο πρώτος της και θα αλλάξει αρκετούς ακόμα (για υπολογιστές μιλάμε πάντα), να πάρω ο,τι βρω μπροστά μου (από τα προτεινόμενα);
Διαθέτουμε το ευγενές ποσόν των 500-700  ευρώ, είδα διάφορες προτάσεις σας και στα δύο είδη.
Το βασικό ερώτημα είναι με τι κριτήριο να διαλέξω σταθερό ή φορητό, αφού δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για την αγορά του ενός ή του άλλου είδους.

7 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Κα Αγλαία ,όλα έχουν τα υπέρ και τα κατά τους.
Αν δεν την ενδιαφέρει την κόρη σας η φορητότητα ,(να έχει δηλαδή τον υπολογιστή και να τον μεταφέρει όπου θέλει) είναι καλύτερα ένας σταθερός υπολογιστής.  Οι σταθεροί υπολογιστές έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες αναβάθμισης του υλικού(==hardware) σε σχέση με τους φορητούς.
Στους φορητούς σε γενικές γραμμές ,μόνο σκληρό δίσκο και ram μπορείς να αλλάξεις.
Έδωσα απλώς μία συμβουλή ως απλός αναγνώστης.(αν έχει σημασία)

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Ό,τι προτείνουν από το pcsteps . Και οι έτοιμοι σταθεροί ,δεν είναι καλή επιλογή.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και από μένα. Ευτυχισμένο το νέο έτος.
Ένας σταθερός υπολογιστής είναι πάντα καλύτερος από ένα laptop ίδιας αξίας. Λόγω του μικρού μεγέθους τα laptop είναι πάντα πιο ακριβά.
Επίσης, τα laptop είναι πιο επιρρεπή σε υψηλές θερμοκρασίες και μία επισκευή βλάβης έχει μεγάλο κόστος. Τέλος, έχουν περιορισμένες δυνατότητες αναβάθμισης.
Τα laptop αξίζουν αποκλειστικά και μόνο αν ενδιαφέρεστε για τη δυνατότητα εύκολης μεταφοράς. Σε όλα τα υπόλοιπα οι desktop υπολογιστές υπερτερούν.
Όσο αφορά την αγοράς laptop/σταθερού, μπορείς να ρίξετε μια ματιά στους σχετικούς οδηγούς μας:

https://www.pcsteps.gr/11780-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/

https://www.pcsteps.gr/15147-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-laptop/

Aglaia Galata απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Οσον αφορά στη σελίδα που μου προτείνετε, στην κατηγορία 600-650 για χρήση γραφείου και ιντερνετ και ταινιες η τιμή με τον ΑΜD Ryzen 5 ανεβαίνει στα 686,30 ευρω , επειδή προσθέσατε το κουτί, ενώ στην πρόταση του Δεκεμβρίου χωρις το Phanteks κουτί το οποίο δεν ήταν διαθέσιμο  το σύνολο έβγαινε 600 περιπου.
Αν επιλέγοντας τη συνθεση που προτείνετε εγώ επιθυμώ άλλο midi  κουτί, μπορώ να διαλέξω όποιο θέλω ή θα πρέπει να πληροι κάποιες προδιαγραφές σχετικά με το τι θα βάλουμε μέσα; Πχ μπορώ να διαλέξω το sharkoon m 25w;
Επίσης, από τα περιφερειακά μπορώ να επιλέξω ό,τι μου αρέσει ή θα πρέπει να ακολουθήσω κάποιες προδιαγραφές κι εδω; Ρωτώ επειδή σε διάφορες ερωτήσεις διαβάζω ότι κάποιος που θελει να παρει πχ οθονη, σας γραφει και τα χαρακτηριστικά του pc του.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Φυσικά και μπορείς να επιλέξεις όποιο κουτί σε καλύπτει, αρκεί να δέχεται Micro ATX μητρική. Το Sharkoon m 25w δέχεται.
Όσο αφορά τις οθόνες, προτείνουμε προϊόντα με όσο το δυνατόν καλύτερα χαρακτηριστικά στο εύρος τιμών που ζητάει ο αναγνώστης. 
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη προδιαγραφή, αλλά λαμβάνουμε υπόψιν γενικά τις δυνατότητες του υπολογιστή και τις απαιτήσεις του χρήστη.

Aglaia Galata απάντησε πριν 5 έτη

Αν δεν κάνω κατάχρηση του χρόνου σας, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα.
Επιλέγοντας την πρότασή σας για office, photoshop των 686 ευρω με τον amd razen 5 2400 τι θα μπορούσα να αλλάξω ώστε να κατεβει κάπως η τιμη΄;
Αντίστοιχα, στην επιλογη των 500-550 ευρω για internet, office, ταινιες, θα μπορούσα  να βαλω amd razen 5 και να κρατησω τα υπολοιπα χαρακτηριστικα;

Βασικά το ερώτημα είναι πώς θα μπορούσα να δώσω 550-600  περιπου ευρω και να φτιαξουμε ένα πακετο κάπου στη μέση των δύο προτάσεων.
Ευχαριστώ εκ των προτερων

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Η κύρια διαφορά των 2 συνθέσεων είναι ο επεξεργαστής και οι μνήμες RAM. 
Μπορείς να βάλεις τον Ryzen 5 στην σύνθεση των 500-550 χωρίς πρόβλημα.
Αν θες να εξοικονομήσεις χρήματα, μπορείς να βάλεις τα 8 RAM της σύνθεσης των 500-550€ σε αυτή των 600-650€. Θα κατεβάσεις το κόστος κατά 60 ευρώ περίπου.
Επίσης, αν χρειάζεσαι SSD, προτίμησε τον SSD της πρώτης σύνθεσης από τον M2 της δεύτερης σύνθεσης.