Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΦορτιστής λάπτοπ: δημιουργεί προβλήματα;
Thomas Christou ρώτησε πριν 3 έτη

Καλημέρα,
η ερώτηση αφορά ένα παλιό μου λάπτοπ Toshiba που για χρόνια το έχει αποκλειστικά η μάνα μου. Τα τελευταία χρόνια είχαν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα και το πήγαινε σε τεχνικούς για επισκευή. Ένα από τα πιο πρόσφατα ήταν που έσβηνε λόγω υπερθέρμανσης και που κάηκε το ανεμιστηράκι (το αντικατέστησε ο τεχνικός που το πήγαμε). Τώρα όλα είναι καλά (για την ώρα).
Παρατήρησα ότι ο φορτιστής που έχει τώρα δίνει 19V - 2.37A (δηλ. 45W), ενώ το λάπτοπ κανονικά ήθελε 19V - 3.95A (75W). Ο φορτιστής που έχει τώρα σίγουρα δεν είναι ο πρώτος που είχε, πιθανόν να μας τον έδωσε αργότερα κάποιος τεχνικός όταν ο αυθεντικός του είχε χαλάσει. Ωστόσο, είναι μάρκας Toshiba επίσης, απλά δίνει λιγότερο ρεύμα απ' οτι θα έπρεπε. 
Η ερώτηση λοιπόν είναι, μπορεί αυτός ο φορτιστής να δημιουργεί προβλήματα υπερθέρμανσης ή οποιουδήποτε είδους στο λάπτοπ; Έχει μεν ίδια τάση 19V με αυτή που θα έπρεπε (που αυτό απ όσο ξέρω είναι πολύ σημαντικό), αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα το ότι δεν μπορεί ο φορτιστής να δώσει το απαραίτητο ρεύμα. Ευχαριστώ.

1 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, ναι από τη στιγμή που ο φορτιστής δίνει λιγότερο ρεύμα από όσο χρειάζεται το laptop δεν είναι κατάλληλος για αυτό...αντικατέστησε τον..