Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΦουσκωμένη μπαταρία κινητού από…… ανιχνευτή μετάλλων
ΛΟΛΟΣ PAPAS ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα, πρόσφατα σε μια συζήτηση που είχα με έναν φίλο ο οποίος δουλεύει στο αεροδρόμιο μου είπε ότι του φούσκωσε η μπαταρία του κινητού του και ότι όταν πήγε στον τεχνικό για να την αλαλάξει ο μάστορας του είπε ότι η αίτια που φούσκωσε ήταν ότι περνούσε μέσα από τον ανιχνευτή μετάλλων δεκάδες φορές την ήμερα. Πραγματικά πιστεύω ότι ήταν η ποιο ηλίθια αιτιολόγηση που μπορούσε να βρει, και ήταν και κινητό ~2,5 χρονών. Αυτό που θα ήθελα λοιπόν είναι και η δικιά σας διαβεβαίωση ότι η φουσκωμένη μπαταρία δεν έχει καμιά σχέση με τον ανιχνευτή μετάλλων για να το δείξω και του βλάκα του φίλου μου ότι δεν υπάρχει λόγος να μην περνάει το κινητό του από τον ανιχνευτή μετάλλων.

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα
Παρότι βρήκα κάποιες αναφορές χρηστών ότι ο ανιχνευτής επηρέασε τις μπαταρίες των συσκευών τους, δεν βρήκα καμία επίσημη έρευνα που να το επιβεβαιώνει.
Επίσης, οι αναφορές έλεγαν ότι υπήρξε μείωση στη διάρκεια χρήσης της μπαταρίας. Κανένας δεν ανέφερε φούσκωμα μπαταρίας.
Προσωπικά τους τελευταίους μήνες πέρασα 6 φορές τις συσκευές μου από ανιχνευτές και δεν είδα καμία απολύτως διαφορά.
Θεωρώ ελάχιστη τη πιθανότατα να ισχύει αυτό που λέει ο τεχνικός. Ειδικά όταν δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση ότι μπορεί να συμβεί.
Βέβαια, αν ο φίλος σου δουλεύει εκεί, σημαίνει πως περνάει δεκάδες φορές τη μέρα από το μηχάνημα. Σε αυτήν την περίπτωση δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι.