Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΦτιάχνω δικό μου pc και έχω απορίες
Κώστας Μουσάς ρώτησε πριν 3 έτη

Γειά σας φτιάχνω το δικό μου pc όπως γράφω στον τίτλο και έχω κάποιες απορίες
1ον πως να διαλέξω το κατάλληλο τροφοδοτικό??
2ον επειδή μου αρέσει η intel καλύτερα να αγοράσω έναν i7 ή i9(εννοώ έχουν τρομερή διαφορά)??
3ον με μια ram 32 gb θα είμαι κομπλέ(και ποια εταιρία είναι η καλύτερη G. skill corsair κτλ)??
4ον α)εάν κάνω εγκατάσταση τα windows μόνος μου οι drivers κτλ θα κάνουν εγκατάσταση αυτόματα ή θα πρέπει να κάνω κάτι εγώ?? β) επειδή συνήθως αγοράζω μόνο λάπτοπ και έχουν τα windows εγκατεστημένα μαζί με άλλα διάφορα προγράμματα, εαν τα κάνω μόνος μου εγκατάσταση τα windows θα έχει όλα αυτά τα άκυρα εγκατεστημένα( εαν όχι μπορώ κάπου να δω ποια θα έχει;;)??? 
Σας ευχαριστώ πολύ!!!

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Κώστα

1)Υπάρχουν διάφορα calculators όπως αυτό για να δεις πόσα ακριβώς watt χρειάζεται η σύνδεση σου. Το τροφοδοτικό που θα επιλέξεις καλό να έχει πιστοποίηση Bronze και πάνω.

2)Ανάλογα τη χρήση που σκοπεύεις να κάνεις. Αν τρέχεις κάποιο λογισμικό που αξιοποιεί τους παραπάνω πυρήνες, τότε πήγαινε σε i9. Αλλιώς, ο i7 θα σε καλύψει πλήρως.

3)Τα 32GB είναι αρκετά για το 99% των εργασιών που μπορεί να κάνεις και θα σε καλύψουν πλήρως. Και οι δύο εταιρείες είναι εξίσου αξιόπιστες.

4)Οι περισσότεροι drivers θα κατέβουν αυτόματα μέσω των ενημερώσεων, όπως γίνεται και στα laptop. Αν κατεβάζεις μόνος τα Windows από τη Microsoft, δεν θα υπάρχει κάποιο bloatware μέσα.

Κώστας Μουσάς απάντησε πριν 3 έτη

Τα windows θα τα αγοράσω από το πλαίσιο, οπότε δεν θα έχουν μέσα bloatware(Τα άκυρα προγράμματα όπως τα λεω);;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Όχι δεν θα έχουν. Μόνο τα προεγκατεστημένα Windows σε έτοιμους υπολογιστές έχουν εγκατεστημένα τρίτα προγράμματα του κατασκευαστή.