Aggeliki Androutsopoulou ρώτησε πριν 2 έτη

Γεια σας!Έχω ένα βίντεο που δεν έχει φωνή.Ειναι από μια συναυλία.Θα μπορούσα να του βάλω φωνή η όχι και πως;

5 Απαντήσεις

Evaggelos Gazis απάντησε πριν 2 έτη

Εξαρτάται από την πηγή. Αν το βίντεο είναι περασμένο στον υπολογιστή, καλό θα είναι να κάνετε έναν έλεγχο για το αν λειτουργεί ο ήχος στον υπολογιστή. Πολλές φορές ένας υπολογιστής που εκτελεί Windows, ενδέχεται να μην έχει ήχο. Μπορεί είτε να λείπει κάποιος driver ή αν ο υπολογιστής είναι σταθερός, να μην είναι συνδεδεμένη κάποια συσκευή ήχου, όπως π.χ τα ηχεία. Αν το βίντεο είναι σε κινητό, καλό θα είναι να ελέγξετε μήπως είναι τέρμα χαμηλή η ένταση του ήχου, μήπως είναι στην αθόρυβη λειτουργία, ή μήπως έχει ενεργοποιηθεί κατά λάθος η λειτουργία σίγασης που τη συναντάμε συνήθως σε βίντεο στο YouTube. Σε μια συναυλία πάντα υπάρχει φασαρία, καλό είναι να δείτε όλα τα παραπάνω που ανέφερα. Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο!

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 2 έτη

Δεν έχει σχέση με την ένταση του ήχου του υπολογιστή και αν λειτουργούν η όχι τα ηχεία.Ο ήχος λειτουργεί αλλά το βίντεο είναι βουβό.Δεν ξέρω αν αυτός που το τράβηξε δεν είχε ανοίξει το μικρόφωνο της κάμερας.Σε αυτή την περίπτωση λέω μήπως μπορώ να του βάλω ήχο,αλλά δεν θα είναι δυνατό ,έτσι;

Evaggelos Gazis απάντησε πριν 2 έτη

Με βάση όσα γνωρίζω, αν δεν έχει γίνει σωστά μια λήψη βίντεο, τότε πρακτικά, δεν υπάρχει κανένας τρόπος, ώστε να γίνει κάποια επιδιόρθωση. Παλιότερα μου είχε συμβεί κι εμένα σε αρχεία mp3 που τα δημιούργησαν από έναν υπολογιστή εκτός σπιτιού, ένα pc που είναι συνδεδεμένο με μια κονσόλα ήχου. Εγώ από ηχοσυστήματα δε γνωρίζω τίποτα, απλά, κάποιος είχε πειράξει την κονσόλα εν αγνοία μου. Εγώ απλά χρησιμοποιούσα μια εφαρμογή για υπολογιστές και με αυτό τον τρόπο έκανα εγγραφή αρχεία mp3. Αργότερα έμαθα ότι κάποιος είχε πειράξει την κονσόλα του ήχου και πως τα συγκεκριμένα αρχεία δεν έχουν ήχο. Χρησιμοποίησα το audacity εγκαθιστώντας το στον υπολογιστή μου, όμως ότι κι αν έκανα τα αρχεία εξακολουθούσαν να μην έχουν ήχο. Όπως προανέφερα δε γνωρίζω από ηχοσυστήματα, δε γνωρίζω εφαρμογές που μπορούν να δώσουν ήχο σε άηχα βίντεο, θα ψάξω να βρω. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι αν υπάρχει έστω και μια τέτοια εφαρμογή, θα είναι πολύπλοκη στην εκμάθησή της. Είναι πολύ πιθανό αυτός που τράβηξε το βίντεο να μην είχε ανοίξει το μικρόφωνο της κάμερας.
 

Evaggelos Gazis απάντησε πριν 2 έτη

Μπορείτε να δείτε αυτό το σύνδεσμο, ελπίζω να σας βοηθήσουν τα βίντεο.
 
https://m.youtube.com/results?sp=mAEA&search_query=Audacity+%CE%A0%CF%8E%CF%82+%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%87%CE%BD%CF%89+%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CE%AE%CF%87%CE%BF+%CE%BC%CE%BF%CF%85

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα και από εμένα

Αν δεν είναι θέμα μη υποστηριζόμενης κωδικοποίησης και ο χρήστης όντως δεν είχε ενεργό τον ήχο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Αν έχεις γράψει τον ήχο κάπου αλλού, πχ σε άλλο βίντεο ή ηχογράφηση, τότε μπορείς να τον πάρεις και να τον προσθέσεις στο άλλο βίντεο. Μόνο αυτό είναι εφικτό.