Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΦωτεινότητα και εκτυπωτές σε Linux Mint 17.2
Margarita ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα, έχω κάνει καθαρή εγκατάσταση ( χωρίς δηλαδή να έχω παράλληλα και τα Windows) το Linux Mint 17.2 32 bit στο laptop Toshiba Satellite L655-1JN με την μόνη διαφορά ως προς το hardware ότι έχω αντικαταστήσει τον σκληρό δίσκο με έναν SSD και θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ρυθμίσω σε μόνιμη βάση την φωτεινότητα της οθόνης χωρίς να χρειάζεται να την αλλάζω συνέχεια από το πληκτρολόγιο.

2. Έχω ένα πολυμηχάνημα με wifi και θέλω να εγκαταστήσω μόνο τον driver για την εκτύπωση (http://download.ebz.epson.net/dsc/search/01/search/searchModule) . Πως γίνεται γιατί δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να κατεβάσω και πως να το εγκαταστήσω για να μπορώ ουσιαστικά να τυπώνω απευθείας από το laptop στο εκτυπωτή.

5 Απαντήσεις

Margarita απάντησε πριν 9 έτη

Το πολυμηχάνημα είναι το Epson WF-3620

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

1. Εδώ μπορείς να δεις για την ρύθμιση της φωτεινότητας
2. Έριξες μια ματιά εδώ;

Margarita απάντησε πριν 9 έτη

Οκ ευχαριστώ όσο αφορά την φωτεινότητα της οθόνης αν και δεν κατάλαβα γιατί δεν την υποστηρίζει αυτήν την επιλογή το ίδιο το λογισμικό.
Τώρα όσο αφορά τον εκτυπωτή τον είχα διαβάσει τον συγκεκριμένο οδηγό αλλά πρώτον δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει να «τρέξω» μια εντολή ως root και δεύτερον ο συγκεκριμένος driver με βάση την περιγραφή αφορά περισσότερο έλεγχο συντήρησης και μελανιών του εκτυπωτή και όχι εκτύπωση .
Οκ ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια. Θα αρκεστώ μάλλον στην αποθήκευση στο usb  διότι μου φαίνεται αρκετά περίπλοκο για τις γνώσεις μου το θέμα του εκτυπωτή.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Γράφεις sudo και την εντολή για να την τρέξεις ως root

Margarita απάντησε πριν 9 έτη

Τελικά έκανα μια προσπάθεια σήμερα και τα κατάφερα. Ο εκτυπωτής εγκαταστάθηκε με επιτυχία και λειτουργεί κανονικά. Το μόνο αρνητικό είναι ότι αργεί λίγο  η επικοινωνία μέσω του wifi ( περίπου 3-5 λεπτά) δίνοντάς σου την εντύπωση ότι δεν λειτουργεί αλλά τελικά τυπώνει. Ελπίζω βέβαια να μην είναι μόνιμα έτσι. Ευχαριστώ και πάλι διότι τώρα έμαθα και τι σημαίνει το root.