Sarastro GR ρώτησε πριν 5 έτη

Οι χάρτες της Google, και μάλιστα οι εκτός σύνδεσης,  είναι σίγουρα μια πολύ καλή επιλογή για όποιον ταξιδεύει. Εάν όμως κάποιος θέλει να ταξιδέψει σε μια αρκετά μεγάλη περιοχή (της Ευρώπης π.χ) πρέπει να κατεβάσει τουλάχιστον 20 χάρτες εκτός σύνδεσης. Ο τρόπος επιλογής χάρτη είναι κακός κατά την γνώμη μου γιατί σε διαδοχικούς χάρτες ή θα έχεις επικάλυψη ή θα ξεφύγουν περιοχές ανάμεσα σε διαδοχικούς χάρτες. Επίσης όταν έχεις κατεβάσει ήδη καμιά 10αριά χάρτες, σε κάθε επόμενο ενημερώνονται και όλοι οι ήδη εγκατεστημένοι με αποτέλεσμα να θέλεις πολλές ώρες για κάθε επιπλέον χάρτη. Κι ας έχεις απενεργοποιήσει την "αυτόματη ενημέρωση". Υπάρχει τρόπος να κατεβάσει κανείς χάρτες της Google με το σύστημα π.χ. της Here δηλαδή ανά χώρα? Κατέβασα το χάρτη της Ευρώπης της Here, 12,3 gb έκανα μισή μέρα, αλλά τελείωσα. Με την google ακόμα βασανίζομαι. Θέλω να προσθέσω έναν ακόμα και σκέφτομαι ότι συγχρόνως θα ενημερωθούν και οι προηγούμενοι 15 (με απενεργοποιημένη την επιλογή αυτόματης ενημέρωσης) και θα μου φάει μια μέρα για ένα χάρτη. 
Καμιά καλή ιδέα?

2 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, ρίξε μία ματιά εδώ. Διαφορετικά μπορείς να δοκιμάσεις και άλλες εφαρμογές, όπως αυτές που προτείνουμε εδώ.

Sarastro GR απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δυστυχώς ούτε ο τρόπος ορισμού της περιοχής του χάρτη βολεύει (γιατί δεν τους ορίζει ανά χώρα όπως όλοι?) ούτε το συνεχές update των προηγούμενων χαρτών σε κάθε νέα προσθήκη λύνεται (με απενεργοποιημένη την επιλογή "αυτόματη ενημέρωση").
Θα δοκιμάσω το Sygic λοιπόν.
Γιώργος Πλατανιάς