Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΧάσιμο σήματος δεύτερης οθόνης
George Lappas ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα σας, Έχω ένα σταθερό υπολογιστή HP Compaq Elite 8100 SFF - Intel Core i5 1ης Γενιάς - 4GB RAM - 250GB HDD - DVD. Ο υπολογιστης έχει δυο θυρες για οθόνες, μια vga και μια display port. Πρόσφατα αγόρασα και μια δευτερη λοιπον οθόνη και την συνέδεσε με ανταπτορα display port σε vga. Σχεδόν ταυτοχρονα του πρόσθεσα και άλλα 4 gb μνήμη ram. Ενώ όλα λειτουργούσαν ομαλά για περίπου δυο εβδομάδες ξαφνικά η οθόνη που είναι συνδεδεμένη με το display port μαυρίζει και δεν δίνει σήμα. Αυτο που συμβαίνει σε εμένα είναι οτι αφού ανοίξω τον υπολογιστή οι οθόνε λειτουργούν κανονικότατα και οι οι δυο για περίπου 10 λεπτά. Μετα το 10λεπτο η δεύτερη οθόνη πάντα σβήνει. Έκανα όλες τις δοκιμές, αλλαξα τις οθόνες μεταξυ τους, τα καλώδια κλπ. Το μόνο που δεν άλλαξα είναι τον αντάπτορα γιατί δεν έχω άλλο. Το ερώτημα μου είναι που μπορεί να οφείλεται το χάσιμο του σήματος? Είναι χαλασμένος ο αντάπτορας, έχει πρόβλημα το pc? Πως μπορώ να το εξακριβώσω. Να διευκρινίσω ότι μπαίνοντας με teamvieur την δεύτερη οθόνη την βλέπω κανονικά. Επίσης όταν μεταφέρω το βελάκι από το ποντίκι από την μια οθόνη στην άλλη πηγαίνει κανονικά άλλα εγώ πλέον δεν το βλέπω γιατί έχει μαυρίσει. Που σημαινει οτι την αναγνωρίζει μεν, αλλα δεν την εμφανιζει.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Γιώργο
Το πρόβλημα εμφανίζεται σε όλα τα mode που μπορείς να επιλέξεις για τις 2 οθόνες; Είναι αρκετά πιθανό να ευθύνεται ο αντάπτορας. 

George Lappas απάντησε πριν 5 έτη

Καλημέρα,
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ναι εμφανίζεται σε όλες τις δοκιμές που έχω κάνει. Έχω αλλάξει οθόνες, έχω αλλάξει καλώδια, όλα. Το μόνο που μένει σταθερό είναι ο αντάπτορας και πιθανολογώ και εγώ ότι από εκεί έρχεται το πρόβλημα από την στιγμή που την οθόνη γενικά την αναγνωρίζει. Τώρα παράγγειλα ένα καλώδιο απευθείας dipslay port σε hdmi ώστε να δοκιμάσω. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Οπότε, περιμένουμε νεότερα για το αν δούλεψε το νέο καλώδιο.