Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΧαλασμένο κάρτα γραφικών ή PCI-express slot
GMS gr ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα σας παιδιά,
Άλλαξα σήμερα τη ψύκτρα στο pc και όταν πήγα να τον ανοίξω δεν έκανε boot κι έκανε 4+4 μπίπ (ASROCK H81M-HDS R2.0 RETAIL) ,στην αρχή δοκίμασα να αφαιρέσω τη κάρτα γραφικών & τις μνήμες RAM αλλά παρέμενε. Τελικά δοκιμάζοντας 5 φορές να πατήσω το κουμπί power off αφού είχα αφαιρέσει πρώτα τη μπαταρία (cmos battery reset) και με τα πολλά άνοιξε χωρίς προειδοποιητικούς ήχους αλλά δεν είχα εικόνα. Αποσύνδεσα έπειτα τη κάρτα γραφικών (ASUS CERBERUS GEFORCE GTX1050TI ADVANCED EDITION CERBERUS-GTX1050TI-A4G 4GB GDDR5) όπου μετά άνοιξε με την on-board κάρτα .
Γενικά είχα και fps drop και τις προηγούμενες μέρες κόλλαγαν τα βίντεο και το cs go . Επίσης πριν 3-5 μέρες ξαφνικά δεν άνοιγε και μετακινώντας τη κάρτα στη θύρα άνοιξε.

Πιστεύετε να φταίει η GPU ή το slot PCI-express ;

https://imgur.com/a/LzGfzmW
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Καλό βράδυ.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα

Δυστυχώς αυτό μπορείς να το ελέγξεις μόνο με δοκιμές διαφορετικών εξαρτημάτων. Είσαι σίγουρος πως δεν προκάλεσες κάποια ζημιά κατά την εγκατάσταση της ψύκτρας;

Τώρα χρησιμοποιείς τα ενσωματωμένα γραφικά και λειτουργούν όλα σωστά; Αν προσθέσεις την κάρτα εμφανίζει πάλι πρόβλημα;

GMS gr απάντησε πριν 4 έτη

Καλημέρα Γίωργο, ναι δεν προκάλεσα κάποια ζημία αλλά μου έδειχννε και τις προηγούμενες μέρες σημάδια. Πιθανόν να έχει κάτι η gpu  ή το slot.

Με τα ενσωματωμένα κάνενα απολύτως πρόβλημα αν και αποσυνδέθηκε και το dvd drive.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δοκιμάσεις την κάρτα γραφικών σου σε άλλον υπολογιστή ή άλλη κάρτα στον δικό σου.