Thomas Ntinopoulos ρώτησε πριν 3 έτη

Καλημέρα,
Πρόσφατα πραγματοποίησα αναβάθμιση της 50/5 VDSL από Cosmote σε 100/10...Όσο είχα την 50αρα και τις πρώτες μέρες της 100αρας, χρησιμοποιούσα το Speedport 2i, το οποίο μετά την αναβάθμιση μου έδινε 52-53Mbps download και 10Mbps upload...Πριν είχα 45/4,5 χωρίς θέματα.
Χθες έφτασε το Speedport Plus, κάνω τη συνδεσμολογία χωρίς προβλήματα, αλλά με πήγε στα 62-65Mbps down και σταθερά 10 up...Μέσω της σελίδας που μας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουμε ρυθμίσεις, ονόματα κλπ. δεν βρήκα κάτι χρήσιμο.Οι μετρήσεις έγιναν από το main PC που το έχω συνδεδεμένο με cat6 καλώδιο κατευθείαν από LAN Port του Router(LAN2).
Η εξυπηρέτηση πελατών μου είπε για τουλάχιστον 80+ Mbps down και με πιο πιθανό σενάριο το 90+...Η απόσταση από το ΚΑΦΑΟ είναι γύρω στα 100 μέτρα, οπότε το 60αρι δεν δικαιολογείται από εκεί...Και σε forum που έψαξα, ο περισσότερος κόσμος στα 90+ είναι χωρίς θέματα.
Ρωτάω εδώ για κάποιους πιθανούς τρόπους επίλυσης του θέματος, μήπως και γλιτώσω τον μαραθώνιο με την εξυπηρέτηση πελατών.Δεν γνωρίζω πάρα πολλά από Networking, πολύ πιθανό να μην έχω αναφέρει κρίσιμες πληροφορίες, οπότε ζητήστε μου ότι χρειαστεί.
Ευχαριστώ.

2 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Θωμά

Σε τι ταχύτητα φαίνεται να συγχρονίζει το ίδιο το router και όχι ο υπολογιστής σου; Τα περισσότερα router το δείχνουν στη σελίδα των ρυθμίσεων τους.

Thomas Ntinopoulos απάντησε πριν 3 έτη

Το μοναδικό που βρήκα σχετικά με τις ταχύτητες είναι το DSL Downstream που είναι στα 63099 kbit/s και upstream στα 10996 kbit/s