Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΧαμηλα FPS που οφείλονται στα Windows.
Stelios Lamprinos ρώτησε πριν 3 μήνες

Μετα απο αναβάθμιση καρτας γραφικών παρατηρησα χαμηλα fps σε διαφορα παιχνίδια (π.χ σε κάποια παιχνίδι ειχα 55-70fps). Προσπαθησα να λυσω αυτο το προβλημα κάνοντας καθαρη εγκατασταση των drivera και χρησιμοποιόντας το DDU αλλα το προβλημα δεν λυθηκε. Επειτα για να δοκιμασω αν το προβλημα οφείλεται στα windows, εγκατεστησα τα windows σε καποιον αλλο δισκο και δοκιμασα παλι τα fps. Αυτην την φορα τα fps ηταν πολυ καλα, (στο παιχνίδι που αναφερα πιο πανω είχα 90-110fps) ετσι αποφασισα να κανω format στον βασικό μου δισκο για να λυθεί το προβλημα. Μετα το format αφου εγκατεστησα ολα τα προγράμματα μου και δοκιμασα τα fps, δεν υπήρχε καποιο προβλημα ειχα 90-105fps, το προβλημα ειχε λυθει. Τωρα, μετα απο 15 ημέρες δημιουργήθηκε παλι το ίδιο προβλημα, τα fps επεσαν στα 55-70. Ξέρετε τι μπορει να φταίει με τα windows? Πως μπορώ να διορθώσω κατι τέτοιο? Τι αλλο να δοκιμασω?
Αυτο δεν συμβαίνει σε ενα συγκεριμενο παιχνίδι, αλλα σε περισσοτερα, αν βαλω low τα γραφικα δεν αλλαζει κατι με τα fps, παλι 55-70 εχω.
CPU: Ryzen 5 2600, GPU: GTX 1660 ti.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 μήνες

Καλησπέρα Στέλιο, μπορείς να δοκιμάσεις αυτό που προτείνονται εδώ.

Stelios Lamprinos απάντησε πριν 3 μήνες

Μολις παρατηρησα οτι gpu usage ειναι 5-20% και καποιοες φορες ανεβαίνει μεχρι το 30% και δεν εχω καλα fps. Αυτο δεν συμβαίνει στον δευτερο δισκο που εβαλα windows, στα παιχνίδια το gpu usage ειναι 85-100% και τα fps μου ειναι πολύ καλύτερα. Λογικα μετα το format στον βασικο δισκο που τα fps μου ηταν ηψηλα το gpu usage αναβαινε κανονικα στο 85-100%. Τωρα κατι εχει γινει και το gpu usage πηγαινει το πολυ μεχρι το 30% και βρίσκεται περισσότερο στο 12%. Τι μπορει να εχει γινει και διμιουργηθηκε αυτο το προβλημα? Φταίει κατι που κατεβασα? Φταει κάποια ρύθμιση? Μπορω να το φτιαξω καπως για να παει στα κανονικα επιπεδα? Εχουν καμια ρύθμιση τα windows για να λυθει αυτο το προβλημα?