Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΧανονται αρχεια απο τα κοινοχρηστα εγγραφα σε δικτυο me win XP
Nick Migkos ρώτησε πριν 9 έτη

Έχω δυο υπολογιστές με windows XP. Και οι δυο συνδέονται σε modem router με καλώδιο utp στο lan1 και lan2.
Τους έκανα δίκτυο μεταξύ τους τρέχοντας το <<εγκατάσταση οικιακού δικτύου ή δικτύου μικρού γραφείου>> και στους δυο, ενεργοποιώντας την κοινή χρήση αρχείων και βάζοντας το ίδιο όνομα στο δίκτυο <<MSWORK>>.
Στη συνέχεια στον 1ο Η/Υ μετέφερα στα κοινόχρηστα έγγραφα τα αρχεία (3 στο σύνολο) τα οποία θέλω να είναι κοινόχρηστα, κάνοντας δεξί κλικ σε κάθε αρχείο και τικαρισμα στο κουτάκι <<κοινή χρήση>> και στο κουτάκι <<οι χρήστες να μπορούν να αλλάξουν ένα αρχείο κ.λ.π>>.
Έπειτα πήγα στις επιλογές φακέλων και επέλεξα αντιστοίχιση μονάδας δίσκου όπου έβαλα το γραμμα Ζ για το ένα αρχείο, το γραμμα Υ για το άλλο και το γραμμα Χ για το 3ο αρχείο. Πηγαίνοντας στο εικονίδιο ο Υπολογιστής μου φαίνονται και τα 3 με το εικονίδιο τις αντιστοίχισης δίσκου.
Το ίδιο πράγμα με την αντιστοίχιση δίσκου έκανα και στον δεύτερο υπολογιστή.
Για περίπου 20 μέρες όλα δουλευουν καλά δηλ. ανοίγω τα αρχεία από τον δεύτερο υπολογιστή κάνω αλλαγές μέσα στα έγγραφα κ.λ.π.
Μετά από 20 ημέρες περίπου εμφανίζονται μόνο τα εικονίδια της αντιστοίχισης δίσκου χωρίς αρχεία μέσα, χάνονται δηλ. τα αρχεία από τα κοινόχρηστα έγγραφα του 1ου υπολογιστή.
Έχω δοκιμάσει και με static ip στους υπολ. στο δίκτυο αλλά πάλι εξαφανίζονται.
Γιατί συμβαίνει αυτό ?
Τι πρέπει να κάνω ?
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Καταρχάς είναι λάθος να αντιστοιχείς δίσκους σε αρχεία.
Βάλε τα αρχεία σου σε έναν φάκελο, σε έναν υπολογιστή κάντον κοινόχρηστο ή αντιστοίχησε στον φάκελο ένα γράμμα δίσκου.

Nick Migkos απάντησε πριν 9 έτη

Μάλλον δεν το διευκρίνισα σωστά.  Τα αρχεία τα έχω σε τρεις φακέλους τους οποίους τους έκανα κοινόχρηστους και  αντιστοίχισα και ένα γραμμα δίσκου στον καθένα.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Στο δίκτυο φαίνονται οι φάκελοι και οι υπολογιστές. Δεν έχω xp μπροστά μου για να σου πω που θα πας, αλλά από τον υπολογιστή μου, λογικά θα έχει αριστερά μια στήλη που γράφει δίκτυο. Επίσης δοκίμασε να βάλεις στατικες ip.

Nick Migkos απάντησε πριν 9 έτη

Το έκανα και με στατικές ip αλλά πάλι εξαφανίστηκαν τα αρχεία. Και στον 1ο Η/Υ και στον 2ο εμφανίζονται μόνο τα εικονίδια της αντιστοίχισης δίσκου χωρίς αρχεία μέσα. Στον 1ο Η/Υ πάω στα κοινόχρηστα αρχεία (εκεί τα είχα αποθηκευμένα) και δεν υπαρχει τίποτα.  Αυτό γίνεται επανειλημμένως. Δουλεύει για 20 ήμερες και μετά εξαφανίζονται! 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Δοκίμασε το εξής. Στον 1ο υπολογιστή που έχεις τα κοινόχρηστα αρχεία μην κάνεις καμία αντιστοίχιση δίσκου. Αντιστοίχιση κάνε μόνο στον 2ο υπολογιστή.
Φρόντισε τουλάχιστον ο υπολογιστής που έχει τα αρχεία, να έχει στατική ip.