Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΧρήση του υπόλοιπου χώρου στον SSD
Αθανάσιος Βασιλείου ρώτησε πριν 8 έτη

Στον υπολογιστή των 500 ευρώ που αγόρασα και έβαλα Ubuntu 16.04 παρατήρησα ότι στον SSD χρησιμοποιούνται περί τα 5GB από τα 250GB. Πως μπορώ να αξιοποιήσω τα 200GB περίπου ως αποθηκευτικό χώρο; To / partition είναι στον SSD, το /home το έχω στον HDD και δεν μου επιτρέπει να έχω 2 /home, 1 στον HDD και 1 στον SSD.

3 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα.

Συνήθως στον ssd δε βάζουμε προσωπικά αρχεία, για να μην τον επιβαρύνουμε με περιττές εγγραφές.

Επιπλέον, δεν γίνεται και δε χρειάζεται να έχεις το /home σε δύο δίσκους.

Αν θέλεις να βάλεις δεδομένα στον ssd που να παραπέμπουν στον /home, μπορείς να δημιουργήσεις κάποιο partition στον ssd. Έπειτα φτιάχνεις έναν φάκελο στο /home με την ονομασία που θες, και ορίζεις αυτός ο φάκελος να παραπέμπει στο partition που έφτιαξες προηγουμένως.

Αθανάσιος Βασιλείου απάντησε πριν 8 έτη

Έλενα, για να φτιάξω το partition θα χρησιμοποιήσω το gparted, να φτιάξω το φάκελο στο /home είναι εύκολο, αλλά πως ορίζω ο φάκελος στο /home να παραπέμπει στο partition του ssd;

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 8 έτη

Απ' ό,τι κατάλαβα, απλά θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα κομμάτι του SSD ως αποθηκευτικό χώρο. Οπότε δεν είναι απαραίτητο να το βάλεις μέσα στο home, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως ξεχωριστό partition.

Αν παρόλα αυτά θέλεις να το βάλεις ως φάκελο στο home, πες μου να δω την ακριβή διαδικασία (γιατί δεν έχω μπροστά μου κάποια διανομή linux αυτή τη στιγμή).