Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΧρήση του smartphone σαν υπολογιστ++
Acrovat ρώτησε πριν 6 έτη

Ποιό είναι το ποιό ενδεδειγμένο  smartphone για να χρησιμοποιηθεί σαν υπολογιστής και ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης με οθόνη( ασύρματη η όχι.. κτλ ).Ποιά εταιρεία έχει τις ποιο αξιόπιστες  προτάσεις χωρίς περιορισμούς? Είναι ώριμη αυτή η τεχνολογία η περιμένουμε..? Ευχαριστώ.

8 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Θεωρητικά το smartphone με τον ισχυρότερο επεξεργαστή θα είναι και το καταλληλότερο για να το χρησιμοποιήσεις σαν υπολογιστή. Σε δύο κινητά ίδιων δυνατοτήτων δεν υπάρχουν χαρακτηριστικά που να κάνουν το ένα καλύτερο από το άλλο σε αυτό το θέμα, οι προδιαγραφές είναι στάνταρ.
Από εκεί και πέρα, αν θέλεις να σου προτείνουμε συσκευή, θα πρέπει να μας πεις πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις.

Acrovat απάντησε πριν 6 έτη

Μπορώ να διαθέσω οποιοδήποτε ποσό, αρκεί να είναι το σύνολο αξιόπιστο και λειτουργικό.Πχ το Samsung dex το βρισκω ενδιαφέρον αλλά δεν το δοκίμασα για να έχω άποψη.Εως 1500. - € ίσως και παραπάνω.. 800-1000  για smartphone και 500-600 για οθόνη, ποντίκι & πληκτρολόγιο. Θα ήθελα κάποιο Win smartphone αλλά παρέδωσαν πνέυμα(surface.phone θα ήταν ιδανικό.. .γνωρίζετε αν κυκλοφορήσει τελικά..?) Iphone αποκλείονται..
Ευχαριστώ

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δεν υπάρχει λόγος να δώσεις τόσα λεφτά για τη χρήση που περιγράφεις. Το Xiaomi Mi Mix 2s είναι από τα ισχυρότερα κινητά όσον αφορά το multi-core και θα το βρεις κάτω από 500 ευρώ.

Acrovat απάντησε πριν 6 έτη

Καλή επιλογή. Όντως... Σχετικα με την σύνδεση με οθόνη.,πληκτρολόγιο , θα χρησιμοποιήσω hdmi bt κτλ?. Το dex της samsung είναι είδα ότι έχει αρκετές ευκολίες, αλλά ίσως όχι απαραίτητες..?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Θεωρητικά το Dex έχει κάποια πλεονεκτήματα επειδή είναι ειδικά σχεδιασμένο για αυτή τη χρήση, αλλά δεν το έχουμε δοκιμάσει για να τα δούμε στην πράξη.
Για τη σύνδεση θα χρειαστείς ένα καλώδιο USB-C σε HDMI που να υποστηρίζει displaylink όπως αυτό. Δυστυχώς δεν βλέπουμε να το φέρνει κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα, θα πρέπει να το πάρεις από Amazon ή Ebay.
Για τα περιφερειακά, bluetooth.
Πάντως έχε υπ' όψιν πως με την ενσύρματη σύνδεση, δεν θα μπορείς να φορτίζεις το κινητό όσο το έχεις συνδεδεμένο στην οθόνη, άρα η μπαταρία θα είναι μονίμως θέμα.
Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερη η ασύρματη σύνδεση με την οθόνη, μέσω Chromecast.
https://www.pcsteps.gr/232668-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-google-chromecast-2-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8E/

Acrovat απάντησε πριν 6 έτη

Ασύρματα θα καεί ζωντανό το κινητό φοβάμαι.. Το dex μάλλον φορτίζει ταυτόχρονα το κινητό.Πάντως είναι πολύ μεγάλο θέμα κατά την γνώμη μου διότι η επεξεγαστική δύναμη που έχουν πλέον τα smartphone έχει ξεφύγει και καλύπτει τις ανάγκες 95% των χρηστών, παρόλο που στους περισσότερους πάει άκλαφτη..Αξίζει να το ψάξετε..
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ναι, το Dex Station υποστηρίζει φόρτιση. Θα δούμε αν είναι διατεθειμένη η Samsung να στείλει ένα για να το δοκιμάσουμε.

Acrovat απάντησε πριν 6 έτη

Επίσης ποια οθόνη είναι ιδανική.. Wide screen η οχι..Με split.. κτλ.. BT  Πληκτρολόγιο και ποντίκι για να μην δεσμεύεται usb θύρα πχ.. Θελει μελέτη.. Πάντως είναι μεγάλη ευκολία.. Έχω να ανοίξω λαπτοπ αρκετό καιρό.. Μονο αν χρειαστει να κάνω καμιά μακέτα.Ειδικά τώρα που οι 6 ίντσες είναι παντού θα έχουμε μεγάλες ανακατάταξεις στις πωλήσεις.. .